Skisokker

Forside » Skitøj » Skisokker

Skistrømper

Se populære skisokker hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

Erfarne skiløbere medbringer altid et par gode skistrømper, når de tager på skiferie. I denne guide til køb af skisokker forklarer vi hvorfor. Vi fortæller samtidig, hvad du skal være opmærksom på, når du køber strømper til skiløb. Du kan også læse, at Falke SK2 er vores egne favoritskistrømper til alpint skiløb.

Altid ergonomiske skistrømper

Der er forskel på din højre og venstre fod. Derfor bør der naturligvis også være forskel på din højre og venstre skistrømpe. Alle gode skistrømper er derfor anatomisk korrekt designede og har henholdsvis en højre og en venstre skisok, der smyger sig om tæer, svang, ankel, hælben, skinneben og læg.

Du kan spotte en dårlig skisok ved, at der ikke er forskel på højre og venstre strømpe.

På de fleste gode ergonomiske skisokker står der derimod enten “R”/”Right” eller “L”/”Left”.

Gode skistrømper er lange og slutter lige under dit knæ. Dermed undgår du, at toppen af dine strømper sidder og generer ved dine skistøvlers overkant.

Overvej for øvrigt at købe dine skisokker i forskellige farver. Så reducerer du nemlig risikoen for, at du pludselig står med 2 højre eller 2 venstre skistrømper, fordi du har fået dem parret forkert efter sidste vask.

Tag dine skistrømper med, når du køber skistøvler

Tag skistrømper med, når du prøver skistøvlerHvis du er på vej ned i den lokale skibutik for at købe nye skistøvler, så husk at tage dine bedste skistrømper med.

Det er vigtigt, at fødder, skisokker og skistøvler i fællesskab udgør en perfekt enhed. Derfor er det en dårlig idé at vælge skistøvler iført korte bomuldssokker eller et par tilfældige tykke uldstrømper.

Tag dine favoritskistrømper på, før du stikker fødderne ned i de skistøvler, som du overvejer at købe. Dette råd er endnu vigtigere, hvis du køber individuelt tilpassede skistøvler.

Almindelige sokker indeni skistrømper?

Det er på mange måder en rigtig dårlig idé at beholde dine hverdagssokker på og blot tage et par skistrømper udenpå. Hvis du har både almindelige sokker og skisokker på, så øger du sandsynligheden for at strømperne gnaver eller strammer. Du risikerer at blokere for blodforsyningerne til tæerne, hvilket vil gøre dem kolde og ømme. Samtidig er mange almindelige sokker lavet af bomuld, som er et helt håbløst materiale til alle former for skiløb, da det holder på vand (sved) og gør dig våd og kold.

Hav derfor altid kun ét par strømper på. Du kan med fordel købe forskellige typer og tykkelser, så du kan vælge det par skisokker, der passer bedst til dagens vejr og skiløb.

Eksempelvis er de tynde Falke SK4 skistrømper gode til dage med temperaturer lige under frysepunktet. Andre dage vinder de tykkere, varmere og mere komfortable Devold Alpine skistrømper (til herrer) eller Falke SK2 Wool (til damer).

Hvilket materiale er bedst til skistrømper?

Skistrømper laves i et bredt udvalg af materialer. En populær skisok som Devold Alpine er lavet i 84% merinould, 9% elastan, 6% lycra og 1% polyamid. Klassikeren Falke SK2 Wool består af 75% uld og 25% polyamid. Nogle af de bedst sælgende skistrømper til kvinder, Deluni strømper er syet af 20% merinould. En anden bestseller som Seger Racer er lavet af 59% polyamid, 39% polypropylen og 2% spandex.

De letteste og tyndeste skisokker er ofte lavet af materialer som polyester, polyamid, elastan eller lycra. Varmere og tykkere skistrømper er ofte lavet af 50-75% uld. Merinould holder på varmen og dæmper lugtgener bedre end almindelig uld. Skistrømper i merinould er dog også dyrere end skistrømper i almindelig uld.

Vask af skisokker

Når dine skisokker trænger til en tur i vaskemaskinen, så sørg for at følge vaskeanvisningerne. Du bør altid vaske skistrømperne med vrangen udad. Undlad at bruge skyllemiddel, da hverken uld eller tekstiler af kunststof har glæde af dette.

Du kan i øvrigt minimere behovet for at vaske dine sokker ved at vælge skisokker med mest mulig merinould. Merinould har fra naturens side en god evne til at reducere lugtgener. Det gælder både skistrømper af merinould og skiundertøj af merinould.

Fem gode råd om valg af skisokker

  • Det optimale materialevalg er en kombination af kunststof (fx. polyamid) og uld. Det sikrer maksimal komfort og høj slidstyrke.
  • Et par gode skisokker går helt op til underkanten af dine knæhaser.
  • Vælg skisokker, hvor der er forskel på højre og venstre strømpe (din højre og venstre fod er ikke ens og derfor skal dine skisokker heller ikke være det)
  • Du skal kun have ét par skisokker på. Skisokken skal være det eneste, som er mellem din fod og din inderstøvle.
  • Sørg for at have mindst 2 par gode skisokker med på skiferie. Så er du sikker på at have tørre skistrømper klar til dagens skiløb.

Se populære skisokker hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

Menu