Skiferie med bus: Find og planlæg din bus-skiferie

Vil du gerne prøve at tage på skiferie med bus? Der findes masser af populære busrejser for danskerne , som elsker at tage på bus-skiferier. Hvis du tager bussen, får du: 

 • Flere penge til oplevelser på destinationen
 • En afslappende start på ferien
 • Mulighed for at nyde den smukke udsigt på turen

Er du bekymret for uendelige motorvejskøer, begrænset benplads og dårlig søvn? Efter vores guide er de tanker helt sikkert punkterede.

– Læs også: Skiferie med tog.

Find en skiferie med bus hos disse rejsebureauer

RejsebureauDestinationer
Thinggaard🇮🇹 🇸🇪 🇳🇴 🇦🇹 🇫🇷
Fjällferie🇮🇹 🇸🇪 🇳🇴 🇦🇹
Nortlander🇮🇹 🇦🇹 🇫🇷
Danski🇮🇹 🇦🇹 🇫🇷
Skilink🇮🇹 🇦🇹 🇫🇷
Slopestar🇮🇹 🇦🇹

5 skarpe argumenter for en bus-skiferie

Er du ikke helt sikker på, om en skiferie med bus er det rette valg? Lad os kigge på fordelene – og punktere indvendingerne. 

Fordele

 • Du ankommer veludhvilet om morgenen og får mere tid på pisterne
 • Du kan bruge en masse ekstra hygge-tid med familien
 • I kan rejse en større gruppe sammen, end I kan i bil

Indvendinger

 • Det er ukomfortabelt – langt de fleste busser er minimum 4-stjernede. Der er masser af benplads, underholdning, køleskab og strømstik.
 • Det tager alt for lang tid – de fleste busser er godkendt til at køre op til 100 km/t, og de kører ofte om natten, hvilket sikrer en kortere rejsetid.
skirejse

Foto: Troels Kjems

5 lande: Hundredvis af skiområder

Hvis du vil på skiferie med bus, skal du først og fremmest vælge mellem disse fem lande: 

 • Sverige 🇸🇪
 • Norge 🇳🇴
 • Østrig 🇦🇹
 • Frankrig 🇫🇷
 • Italien 🇮🇹

Som du kan se i tabellen længere oppe, har du en lang række muligheder for at rejse til især Østrig, Frankrig og Italien, når du vil på skiferie med bus. Det er dog også muligt at tage på en bus-skiferie til Norden og lade bilen stå hjemme i indkørslen. 

Ved du ikke, hvad du skal vælge? Læs mere om de fem lande og deres mange skiområder herunder.

🇸🇪 1: Skiferie med bus til Sverige

Skiferie i Sverige med bus – er der noget i verden, der lyder bedre? Måske – for Sverige er faktisk langt fra den mest populære destination, når det kommer til skiferier med bus. Langt de fleste vælger at pakke bilen og spænde tagboksen fast, når de skal på ski i Sverige. 

Det betyder dog ikke, at det er en dårlig ide at tage på skiferie med bus til Sverige. Hvis du gerne vil spare en del timer bag rattet eller spare penge på flybilletter, kan du finde flere gode muligheder for bustransport til Sverige. Rejsetiden er cirka 12 til 16 timer

Læs mere hos Thinggaard eller Fjällferie

🇳🇴 2: Skiferie til Norge med bus

Norge er én af danskernes favorit-lande, når det kommer til skiferier. Men ligesom det er tilfældet med Sverige, vælger mange at køre i bil til Norge. Alt efter, hvor du skal hen I Norge, kan du overveje at tage bussen frem for bilen. 

Busturen varierer fra 12 til 18 timer. Hvis du vælger en skiferie til Norge med bus, kan du bruge de timer på at slappe af, se en film og nyde den fremragende udsigt. Så er du frisk, når du ankommer til de norske pister. 

Læs mere hos Thinggaard eller Fjällferie

🇦🇹 3: Skiferie med bus til Østrig

Østrig er et af de lande, hvor du har flest muligheder for at tage på skiferie med bus. Alt efter, hvilket rejsebureau du vælger, kan du komme frem til nogle af danskernes favorit-skiområder i Østrig med bus. De fleste rejseselskaber tilbyder blandt andet busture til Wagrain, Saalbach og Bad Gastein. 

Busturen tager cirka 16 til 20 timer. Det lyder måske som lang tid, men så snart du finder tæppet frem og lægger dig til rette, skal timerne nok flyve afsted. 

Læs mere hos Slopestar eller Skilink.

🇫🇷 4: Bus-skiferie til Frankrig

Frankrig er sammen med Østrig det land, hvor flest rejseselskaber tilbyder bus-skiferier. Det er en stor fordel for dig, som vil have en komfortabel tur til en skarp pris. På en skiferie med bus til Frankrig kan du komme til nogle af verdens bedste skiområder – herunder: Val Thorens, Tignes og Val d’Isére. 

Turen med bus til Frankrig tager omkring 17-23 timer afhængigt af afgangssted og destination. Tiden kan du dog bruge i 4 eller 5-stjernede hvilebusser med masser af plads og underholdning.

Læs mere hos Nortlander eller Danski.

🇮🇹 5: Skiferie i bus til Italien

Livigno, Canazei, Cervinia… og vi kunne blive ved. Italien er hjemland for en masse fantastiske skisportssteder, som du kan komme til med bus fra Danmark. En del danske rejsebureauer tilbyder skiferie med bus til Italien med danske chauffører, høj komfort og pauser undervejs. 

Turen i bus til Italien tager 17-23 timer afhængigt af afgangssted og destination. 

Læs mere hos Slopestar eller Skilink.

Alfabetisk FAQ – spørgsmål om skiferie med bus

… Hvis du er ligesom mig, så har du 100 spørgsmål, der hvirvler rundt i hovedet, inden du tager ud at rejse. Herunder kan du forhåbentligt få svar på nogle af de spørgsmål, du sidder med.

❔ Hvordan foregår afrejsen fra Danmark? 

👉 Afrejsen fra Danmark er ofte planlagt, så du ankommer til destinationen om morgenen. De fleste rejseselskaber tilbyder opsamling i flere byer over hele landet, så du kan tage bussen fra både Sjælland, Fyn og Jylland. I god tid inden rejsen vil du modtage konkrete informationer omkring opsamlingen fra rejsebureauet. 

Hvordan foregår ankomsten til destinationen? 

👉 Ofte vil du blive modtaget på destinationen af en guide, som giver dig al den nødvendige information. Her vil du også modtage dit liftkort. I nogle tilfælde er det først muligt at checke ind på hotellet om eftermiddagen. Hvis det er tilfældet, vil du blive guidet til, hvor du kan opbevare din bagage, mens du venter på dit værelse.

Hvor meget bagage må jeg tage med på bus-skiferien?

👉Bagagereglerne varierer alt efter, hvilket rejseselskab du vælger. De typiske regler er, at du må medbringe en taske eller kuffert på maksimum 18 kilo, en støvletaske, en skitaske samt håndbagage. 

Må børn tage lige så meget bagage med som voksne?

👉Oftest gælder de samme bagageregler for samtlige rejsende – både børn og voksne. Du bør orientere dig hos dit rejseselskab for at få information om de præcise regler.

Kan jeg købe drikkevarer på bussen?

👉De fleste busser har et køleskab, hvor du kan købe drikkevarer. Herudover bliver der holdt pauser, hvor du kan købe drikkevarer. 

Må jeg tage drikkevarer med selv?

👉 Ja, du må gerne selv tage drikkevarer med på din skiferie med bus. 

Hvor meget håndbagage må jeg tage med?

👉 Reglerne for håndbagage er ikke lige så strikse, som de er ved eksempelvis flyrejser. Hold størrelsen på din håndbagage inden for rimelighedens grænser, så burde der ikke være problemer. 

Hvad bør jeg pakke i min håndbagage?

👉 Vi anbefaler, at du pakker de vigtigste ting i din håndbagage, så du let kan tilgå disse. Det er eksempelvis: Pung, rejsedokumenter, pas, toiletartikler mm. Herudover kan du medbringe et tæppe, en pude, snacks og vand for at gøre turen mere behagelig. 

Bør jeg tage kontanter med på bus-skiferien?

👉 Det er en god ide at medbringe lidt mønter (euro). Mønterne kan du bruge, hvis det er nødvendigt at betale for toiletbesøg på de rastepladser, hvor I holder pause.

Må jeg tage mad med på bussen?

👉 Ja, du må (oftest) gerne selv tage både madpakke og snacks med, når du tager på skiferie med bus, men for alles skyld – lad makrelsalaten og den ekstra stærke ost blive derhjemme. 

Bliver der serveret mad på bussen?

👉 Oftest bliver der ikke serveret hele måltider på bussen, men i nogle busser kan du købe snacks, toast og lignende. Herudover kan du købe mad, når bussen holder pause.

Hvornår er mødetiden på min bus?

👉 Du modtager de præcise oplysninger fra rejseselskabet. Hvis din bus-skiferie er lige om hjørnet, og du ikke er blevet informeret om mødetid og -sted, bør du tage kontakt til rejsebureauet. 

Kan jeg oplade min telefon i bussen?

👉På de fleste busser er der et strømstik ved hvert sæde, så du kan oplade dine enheder på turen.

Hvor er opsamlingen?

👉 De fleste rejseselskaber tilbyder opsamling over hele landet, så du kan tage bussen fra både Sjælland, Fyn og Jylland. Du modtager konkrete informationer omkring opsamlingen fra rejsebureauet. 

Skal jeg have mit pas med på skiferie med bus?

👉 Ja, du skal have dit pas med på bussen. Placer dit pas i håndbagagen, så det er tilgængeligt. 

Holder bussen pauser undervejs?

👉 Der bliver holdt en til flere pauser undervejs, hvor du kan købe mad og drikke og strække benene.

Må jeg tage en pude med på bussen?

👉 Ja, du må gerne tage en hovedpude med, så du kan gøre køreturen mere behagelig og få lidt søvn.

Må jeg ryge på bussen?

👉 Alle busser er røgfri. 

Holdes der rygepauser undervejs?

👉 Der holdes pauser undervejs, hvor der kan ryges. 

Er det sikkert at tage på skiferie med bus?

👉 Sikkerheden er i top, når du tager bussen på skiferie. Der ansættes kun professionelle chauffører, og alle busser lever op til gældende  sikkerhedskrav. 

Kan jeg sove på bussen?

👉 I de fleste busser kan sæderne lægges ned, og lyset vil blive dæmpet, så du kan sove på turen og være frisk, når du ankommer til destinationen. 

Må jeg tage et tæppe med på bussen?

👉 Ja, du må gerne tage et tæppe med, så du kan gøre køreturen mere behagelig og få lidt søvn.

Er der underholdning på bussen?

👉 De fleste busser er udstyret med tv-skærme. 

Tjek også vores ultimative guide til skiferier med fly eller skiferie med bil.

skirejse

Idre Fjäll set fra vest mod øst // Foto: Troels Kjems

Menu