Bedste skiundertøj – spørgsmål og svar

Forside » Skitøj » Bedste skiundertøj – spørgsmål og svar

Skiundertøj

Se populært skiundertøj hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

Hvilket skiundertøj er bedst?

Her på redaktionen har vi tre klare favoritmærker, når snakken falder på godt skiundertøj, som både skal være ekstremt funktionelt, holdbart og have et pænt design.

#1 Accezzi – bedste skiundertøj til prisen

Accezzi fremstiller lækkert skiundertøj til både børn og voksne. Tøjet er svedtransporterende og hurtigttørrende – og så er det til at betale. Flatlock syningerne sørger for en høj komfort, hvor du får meget for pengene.

– Se syntetisk undertøj til en god pris.

Nyheder fra Accezzi

Accezzi merino skiundertøj

I 2023 er der fremstillet nyt skiundertøj fra Accezzi med 50% merinould. På trods af den høje kvalitet og komfort, kan du stadig få det til en skarp pris, som er cirka halvdelen af, hvad lignende sæt koster.

– Se markedets bedste merino-undertøj til prisen.

#2 Helly Hansen – flere modeller i høj kvalitet

Helly Hansens lange tradition for at producere funktionelt tøj i høj kvalitet til aktive mennesker gennemsyrer også deres store sortiment af skiundertøj. Priserne for Helly Hansens produkter ligger i den øvre ende, men kvaliteten og holdbarheden gør, at Helly Hansen er et attraktivt valg. Designet er moderne, uden at være decideret trendy eller banebrydende. Se det store udvalg.

Bedste skiundertøj Helly Hansen

#3 Ulvang – funktionelt skiundertøj til gode priser

Norske Ulvang er vores næste favorit, når det drejer sig om funktionelt skiundertøj til fair priser. Både skiundertøj, skitøj og de øvrige Ulvang produkter bliver løbende perfektioneret på baggrund af input fra både motionister og de mange elitesportsfolk, som anvender Ulvang i forbindelse med træning og konkurrence.

Hvilket skiundertøj er billigst?

Et mærke som Accezzi er et godt eksempel på billigt skiundertøj. Her får du en høj kvalitet i forhold til prisen. Vi vurderer, at det er noget af det bedste skiundertøj, du kan få i den prisklasse.
Hvis du gerne vil have den højeste kvalitet på markedet, kan du kigge efter de dyrere modeller fra Helly Hansen.

Bomuld, uld eller syntetisk?

Bomuld har som udgangspunkt intet at gøre ude på bjerget, i hvert fald ikke som en del af dit skitøj. Bomuld er meget dårligt til at lede fugt væk fra kroppen. I stedet opsamler det fugt, hvilket gør dig våd, kold og klam. Uld er et godt valg som inderste lag skitøj. Især den moderne ikke-kradsende uld, som alle større producenter af skiundertøj benytter sig af. Syntetiske materialer kan også være rigtig gode til alpint undertøj, men det afhænger i høj grad af det enkelte kunststofs kvalitet og egenskaber. Der er ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Hvilket skiundertøj er bedst til børn?

Dine børn fortjener også gode oplevelser ude på bjerget. Det er derfor vigtigt, at du ikke er alt for nærrig, når der skal købes skiundertøj til børnene. Forfatteren af denne artikel har rigtig gode erfaringer med at give børnene Joha uldundertøj på som inderste lag skitøj. Det kradser ikke, isolerer godt, er fugtabsorberende og prisen er til at betale. Joha uldundertøj forhandles i de fleste større børnetøjsbutikker og online hos eksempelvis Kids-world.dk.

Når ungerne bliver lidt større, er Helly Hansen Junior også et både funktionelt og pænt valg af skiundertøj til børn. Hvis du vil have god kvalitet til en lav pris, kan du også kigge på Accezzi junior sættet.

Hvor og hvornår kan jeg købe skiundertøj på udsalg?

De fleste ski- og sportsbutikker sætter årets restlager af skiundertøj på udsalg omkring skolernes vinterferie i uge 7 eller 8. Hvis du er på jagt efter billigt skiundertøj, så bør du derfor være ekstra opmærksom på tilbuds- og udsalgsskilte midt i februar. Se vores liste over aktuelle udsalg og tilbud på skitøj og skiudstyr. Skisport.dk er blandt de butikker der har landets absolut bredeste udvalg af skiundertøj (og de har prisgaranti).

Skal skiundertøj sidde tæt?

Ja, tætsiddende undertøj er det optimale valg, når du står på ski. Dermed sikrer du, at undertøjet bedst muligt leder fugt væk fra kroppen, så du undgår at blive våd (og efterfølgende kold). Næsten alt moderne skiundertøj har indbygget “stretch”, så det smyger sig om din krop, når du har fået det på. Undertøjet må naturligvis ikke sidde strammere end, at du stadig kan bevæge dig frit, når du har det på indenunder dit øvrige skitøj.

Hvordan vasker man skiundertøj?

Tjek vaskeanvisningerne på dit skiundertøj, før du vasker det. Skiundertøj af uld (eller delvist lavet af uld) bør vaskes på uldprogram med brug af vaskemiddel beregnet til uldvask. Undgå brug af skyllemiddel, når du vasker uld, da det ødelægger uldfibrenes isoleringsevne.

Hvordan slipper jeg af med lugt i mit skiundertøj?

Efter en dag på bjerget dufter selv det bedste skiundertøj sjældent af violer. Sørg for at få tørret og luftet tøjet igennem umiddelbart efter brug, gerne ude i eftermiddagssolen. Overvej evt. at give tøjet en hurtig gennemskylning i håndvasken for at tage den værste lugt. Det er dog under alle omstændigheder en god idé at have flere sæt skiundertøj med i kufferten. Her på redaktionen bruger vi princippet et sæt skiundertøj pr. to dages skiløb.

Er der lavet test af det bedste skiundertøj?

Søndagsavisen gennemførte for et par år siden en test af skiundertøj. Deres testvinder var Bagheera skiundertøj, mens et populært og dyrere mærke som Helly Hansen ikke scorede topkarakter. Selvom Søndagsavisens test blev gennemført hos et anerkendt testinstitut i Schweiz, så tillader vi os dog at stille spørgsmålstegn ved deres valg af testvinder.

Som du kan læse i vores store guide til Helly Hansen skiundertøj, har vi her på redaktionen mange og rigtige gode erfaringer med Helly Hansen skiundertøj.

Kradser uldundertøj?

Klassisk skiundertøj af uld kradser. Kvalitetsundertøj fra kendte mærker som Helly Hansen, Falke og Ulvang kradser ikke, heller ikke selvom det er lavet af uld. Enten behandles uldfibrene maskinelt eller alternativt kombineres uld med kunststof, så der opnås både optimal komfort og høj isoleringsevne. Du skal ikke fravælge skiundertøj blot fordi det er lavet af uld. Moderne uldundertøj kradser ikke.

hvad koster skiundertøj?

Hvis du køber skiundertøj fra Bilka (som forhandler lavprismærket Chamonix) eller H&M rækker dit budget langt. I kampagneperioder kan et helt sæt skiundertøj ofte købes for 150 kroner for både skiundertrøje og lange skiunderbukser. Hvis du ønsker skiundertøj i god kvalitet, så skal du dog forvente at betale mindst 200 kroner pr. del, med mindre du køber dit skiundertøj på tilbud eller udsalg. Forskellen på meget billigt og godt skiundertøj er både undertøjets evne til at transportere sved væk fra huden og den generelle kvalitet i syningerne og holdbarheden i forbindelse med brug og vask af tøjet.

Bedste skiundertøj til meget koldt vejr?

Hvis du forventer mange minusgrader på din næste skiferie og ønsker det varmeste skiundertøj, så bør du købe enten skiundertøj af uld eller thermoundertøj. Uld har optimal isoleringsevne og leder samtidig effektivt sved og fugt væk fra kroppen, så du undgår at blive kold, når du står eller sidder stille. Thermoundertøj egner sig også godt til skitøj, da thermostoffet indeholder en række mikroskopiske luftbobler med god isolerende effekt.

Find det bedste skiundertøj fra Populære mærker:

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu