Færger fra Jylland til Norge

Forside » Færger fra Jylland til Norge

Færge Jylland NorgeGenveje: Frederikshavn – Oslo | Hirtshals – Larvik | Hirtshals – Kristiansand

Kørsel i egen bil er den foretrukne rejseform for de mange skiglade danskere, der hver vinter tager på skiferie i Norge.

Vi har lavet denne oversigt over færger fra Jylland til Norge, så du nemt kan finde den billigste, bedste eller hurtigste færge fra Jylland til Norge.

Bilfærger fra Jylland til Norge

Der er i alt tre forskellige færgeselskaber, der sejler forventningsfulde danske skiløbere fra Jylland til Norge. DFDS Seaways, Color Line og Fjord Line. Du kan også opleve at komme med disse, hvis du tager på skiferie med bus.

DFDS Seaways Frederikshavn  Oslo

DFDS Seaways lægger til i Frederikshavn på vejen fra København til Oslo. Denne færge er perfekt til jer, der gerne vil tilbringe mere tid på færgen og mindre tid i bilen.

Når I ankommer med Pearl eller Crown-færgen til Oslo, er der blot 2,5 times kørsel til populære norske skisportssteder som Trysil og Hafjell.

Færgen sejler fra Frederikshavn hver nat kl. 01:00 (check-in åbner 22:30) og ankommer til Oslo kl. 10:30.

Færgen sejler retur fra Oslo kl. 13:45 og ankommer til Frederikshavn kl. 23:30 samme dag.

Sejltiden fra Frederikshavn til Oslo er dermed 9,5 timer. Det tager 9 timer og 45 minutter at sejle den modsatte vej.

Læs mere og book på DFDS.com.

Læs også vores guide: Skihytter i Norge.

Color Line  Hirtshals Larvik og Hirtshals  Kristiansand

Norske Color Line sejler fra Hirtshals til henholdsvis Larvik og Kristiansand.

Det tager 3 timer og 45 minutter at sejle fra Hirtshals til Larvik. Sejltiden fra Hirtshals til Kristiansand er 3 timer og 15 minutter. Sejltiden er kortere end til Oslo. Til gengæld er der flere kilometers kørsel og længere køretid til de mest populære norske skisportssteder. Hvis I skal på skiferie i eksempelvis Vrådal, Rauland, Gaustablikk eller Gautefall, så er Color Lines færgerute fra Hirtshals til Larvik dog et oplagt valg.

Color Line har to færgeafgange til Larvik og to færgeafgange til Kristiansand både lørdag og søndag i de mest populære skiferieuger.

Færgerne sejler fra Hirtshals til Larvik kl. 08:00 og kl. 17:30 og fra Hirtshals til Kristiansand kl. 12:15 og kl. 20:45.

Færgerne sejler retur fra Larvik til Hirtshals kl. 12.45 og 22.15 og fra Kristiansand til Hirtshals kl. 08:00 og kl. 16:30.

En billet til Color Lines hurtigfærger fra Danmark til Larvik eller Kristiansand koster omtrent det samme som en tilsvarende billet til DFDS Seaways-færgen mellem Frederikshavn og Oslo.

Tjek billetpriser og book plads hos Color Line til Kristiansand og Larvik

Læs også vores guide: Kør-selv skiferie.

Hurtigste færge fra Jylland til Norge

Den hurtigste færge fra Jylland til Norge er Fjord Lines katamaranfærge fra Hirtshals til Kristiansand, som du kun sejler om sommeren. Til skiferien er Color Lines færge fra Hirtshals til Kristiansand den hurtigste løsning. Afhængig af slutdestination kan det dog ofte bedre betale sig at sejle fra Hirtshals til Larvik i stedet. Det tager kun 30 minutter ekstra og der er kortere til flere populære skiområder i Norge.

Sejltider fra Jylland til Norge

  • 2 timer og 15 minutter for ruten Hirtshals-Kristiansand (Fjord Line) – Kun fra april til september.
  • 3 timer og 15 minutter for ruten Hirtshals-Kristiansand (Color Line)
  • 3 timer og 45 minutter for ruten Hirtshals-Larvik (Color Line)
  • 9 timer og 30 minutter for ruten Frederikshavn-Oslo (DFDS Seaways)

Billigste færge fra Jylland til Norge (og retur)

Vi har indsamlet aktuelle priser for færgetransport af én personbil (uden tagboks) og fire personer fra Jylland til Norge og retur igen. Vi har valgt udrejse på en fredag og hjemrejse søndag.

Her er listen med billigste færge øverst og dyreste færge nederst:

  • Kun sommer – Fra 1.998 danske kroner for Hirtshals – Kristiansand (og retur) – Beregn pris
  • Color Line: Fra 3.510 danske kroner for Hirtshals – Larvik (og retur) – Beregn pris
  • Color Line: Fra 3.510 danske kroner for Hirtshals – Kristiansand (og retur) – Beregn pris
  • DFDS: Fra 4.928 danske kroner for Frederikshavn – Oslo (og retur) – Beregn pris

Billetpriserne svinger dog afhængig af sæson og ugedag.

Vi anbefaler dig at tjekke de enkelte færgeselskabers hjemmesider, hvis du ønsker at finde den billigste færgebillet fra Jylland til Norge.

Læs også: Guide til toldregler i Norge.

Rabat – DFDS, Stena Line, Color Line og Fjord Line

DFDS Seaways Rabat

Du kan få 10% rabat hos DFDS, hvis du er aktionær i DFDS A/S (du skal eje mindst 10 aktier i selskabet. Du kan se kursen på DFDS-aktier her).

Også medlemmer af Ældresagen får medlemsrabat hos DFDS.

Du kan betale med Forbrugsforeningskort hos DFDS.

Fjord Line Rabat

Som FDM-medlem kunne du tidligere få 13% rabat på Fjord Lines færge mellem Jylland og Norge. Denne rabataftale mellem FDM og Fjordline er desværre udløbet.

Color Line Rabat

Det er ikke lykkedes os at finde en rabatkode til Color Line og vi har derfor ikke umiddelbart et bud på, hvordan du opnår rabat til Color Lines færger mellem Hirtshals og Norge.

Det er ikke muligt at betale med forbrugsforeningskort hos Color Line.

Stena Line Rabat

Stena Lines færgerute mellem Frederikshavn og Oslo blev nedlagt i foråret 2020 i forbindelse med Corona-nedlukingen af Danmark. Du kan dog fortsat sejle på skiferie med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg. Du har mulighed for at få rabat på både færgeoverfart og skiferie via Stena Line, hvis du booker færgebillet og ophold samtidigt. Få overblikket over gode priser ved at klikke her.

Menu