Skiferie med fly: Udvalgte ruter og destinationer

Forside » Skiferie med fly: Udvalgte ruter og destinationer

Se skiferier med fly hos Danski | Nortlander | Sunweb | SKILINK.dk | Slopestar | Thinggaard

Hvis du foretrækker kort transporttid og har luft i budgettet, så er skiferier med fly et oplagt valg, når årets vinterferie skal planlægges.

I vores guide kan du blive klogere på:

 • Skiområder tæt på en lufthavn
 • Skiferier med fly til Østrig
 • Skiferier med fly til Frankrig
 • Skiferier med fly til Italien
 • Fly til Norden
 • Meget meget andet

Læs også: Fra lufthavn til piste på max. 90 minutter

Gode skiområder til skiferier med fly

Når du vælger at flyve på skiferie til Alperne, er afstanden fra Danmark til skisportsstedet mindre vigtig, end når du kører i bil eller bus. Til gengæld har afstanden fra nærmeste lufthavn til skisportsstedet større betydning.

Her er syv gode skiområder og indkvarteringsmuligheder, som ligger mindre end to timers kørsel fra nærmeste lufthavn.

 • Alpe d’Huez – 75 minutters kørsel fra Grenoble lufthavn (GNB). Bo eksempelvis på Danskis eget  Hotel Le Refuge eller på Résidence Odalys Prestige l’Eclose lige ved liften.
 • Val Thorens – Under 2 timers kørsel fra Chambéry Lufthavn (CMF). Bo eksempelvis på ski-in/ski-out hotellet Hotel Le Sherpa.
 • Bad Gastein – Højest 1,5 times kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis på  Hotel Krone, som ligger i gåafstand fra togstationen og den store gondollift.
 • Wagrain – En lille times kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis på Pension Reiterhaus, som ligger et sneboldkast fra snemanden i centrum.
 • Schladming – Cirka fem kvarters kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis i lækre hytter/chaletter Almwelt
 • Val Gardena – 50 kilometer og 60 minutter fra Bolzano Lufthavn (BZO) – Bo eksempelvis på Hotel Solaia i centrum af hyggelige Sëlva di Val Gardena.
 • Sauze d’Oulx – 2 timers kørsel fra Torino Lufthavn (TRN). Hvad med en skiferie i det specielle tårnhotel, Grand hotel La Torre.

Skiferier til Østrig med fly

Skirejser med fly - Østrig

Wagrain, Østrig // Foto: Skiferietips.dk

Alle de store danske skirejsebureauer tilbyder pakkerejser med fly til skiområder i Østrig. Både Danski, Nortlander og Slopestar har populære østrigske destinationer med på flyrejseprogrammet.

Skiglade danskere, der gerne vil på skiferie i eksempelvis Wagrain, Saalbach og Bad Gastein, kan flyve fra enten Kastrup eller Billund til lufthavnen i Salzburg eller Innsbruck. I de mest populære skiferieuger er det også muligt at booke skiferier med fly til Østrig fra Aalborg Lufthavn.

Se skirejser med fly til Østrig hos Danski | Nortlander | SKILINK.dk | Slopestar

skiferier med fly til frankrig

Skirejser med fly - Frankrig

De 3 Dale, Frankrig // Foto: Skiferietips.dk

Du kan booke skirejser til Frankrig med fly med afgang fra København og Billund. Oftest flyver du til enten Chambéry lufthavn (CMF) eller Grenoble lufthavn (GNB). Begge lufthavne er små og der kan være trængsel omkring bagagebåndet ved ankomst.

Nogle skirejser til Frankrig med fly er dog via lufthavnen i Genève (GVA). Skiferier med fly via Geneve er ofte lig med længere transfertid (mindst én time ekstra), men til gengæld er faciliteterne ved ankomst og afrejse væsentlig bedre.

Du kan selv booke direkte rutefly til Genève. Der er IKKE direkte rutefly til lufthavnene i Chambéry og Grenoble.

Se skirejser med fly til Frankrig hos Danski | Nortlander | SKILINK.dk | Slopestar

skiferier med fly til italien

Skirejser med fly - Italien

Val Gardena, Italien // Foto: Skiferietips.dk

Skirejser med fly til Italien er på programmet hos både Danski, Nortlander og SKILINK.

Fra Verona til Canazei er der cirka tre timers transfer, mens det desværre tager næsten fire timer at køre til Livigno fra Innsbruck, der er den lufthavn, som de fleste danske skirejsebureauer anvender, når skigæster til Livigno helst vil rejse med fly.

Hvis du gerne vil flyve på skiferie i Italien, så overvej at vælge Val Gardena som destination. Skiområdet er stort og smukt, maden er god og billig, det er nemt at finde indkvartering nær pisten, og der er kun to timers kørsel fra Innsbruck lufthavn til Val Gardena.

Se skirejser med fly til Italien hos Danski | Nortlander | SKILINK.dk | Slopestar

Skirejser til NORDEN med fly

Det er ikke kun Alperne, du kan flyve til. Det er med Scandinavian Mountains Airport på grænsen mellem Norge og Sverige blevet meget hurtigere og nemmere at flyve til mange populære områder midt i Norge og Sverige. Men flere lufthavne gør det nemt for danskerne at komme på ski i Norden.

Gode skiområder til skiferier med fly I NORDEN

Ligesom til Alperne, er det på en skiferie med fly til Norge eller Sverige mindre vigtigt med afstanden til Danmark, og i langt højere grad afstanden fra lufthavnen til destinationen, der kan have en betydning.

Her er 8 gode skiområder, som ligger mindre end tre timers kørsel fra nærmeste lufthavn.

 • Hundfjället – 10 minutters kørsel fra Scandinavian Mountains Airport (SCR).
 • Stöten – 22 minutters kørsel fra Scandinavian Mountains Airport (SCR).
 • Trysil – 40 minutters kørsel fra Scandinavian Mountains Airport (SCR).
 • Hafjell – 1 times og 50 minutters kørsel fra Oslo Gardermoen lufthavn (OSL).
 • Norefjell – 1 times og 50 minutters kørsel fra Oslo Gardermoen lufthavn (OSL).
 • Riksgränsen – 1 time og 20 minutters kørsel fra Harstad/Narvik lufthavn (EVE).
 • Åre – 1 time og 30 minutters kørsel fra Östersund lufthavn (OSD).
 • Vemdalen – 2 timer og 30 minutters kørsel fra Östersund lufthavn (OSD).

Skirejser til Sverige med fly

Sälen, Sverige // Foto: Skiferietips.dk

Det er hos mange flyselskaber muligt at købe flyrejser til Sverige. Blandt andre flyver SAS ugentligt til Sverige.

Det vil altid være hurtigere at flyve på skiferie end at tage bilen. Men jo mere nord på i Sverige, man gerne vil, jo længere tid vil det naturligvis tage i luften. Foretrækker du så kort transporttid som muligt, så anbefaler vi at kigge på skiområderne omkring Scandinavian Mountains Airport, der ligger på grænsen mellem Sverige og Norge. Herfra kan du blandt andet komme til alle områder indenfor Sveriges største skiområde, Sälen, på maksimalt 45 minutter. Den nærmeste svenske destination er Hundfjället, hvor det fra lufthavnen kun 10 minutters kørsel.

Vil du længere nordpå i Sverige, så er Östersund lufthavn et godt valg, da man herfra kan nå flere store og populære skiområder som Åre og Vemdalen.

Skirejser til NORGE med fly

Gaustablikk, Norge// Foto: Skiferietips.dk

Mange flyselskaber tilbyder flyrejser til Norge, og afhængigt af hvor du skal hen, er der gode chancer for, at flyene flyver direkte. Fra Scandinavian Mountains Airport, der ligger  få minutter fra grænsen til Norge,  kan du komme til populære Trysil på bare 40 minutter.

Det kan også betale sig at flyve til Oslo, når du skal på skiferie. Oslo giver adgang til gode skiområder længere inde i landet, hvor du blandt andre kan komme til Hafjell og Norefjell på under to timer i bil.

Du kan flyve fra følgende lufthavne

Kastrup (CPH)

Når du ønsker at booke en skirejse fra København med fly, er der frit valg blandt alle de mest populære skiferiedestinationer. Uanset om du booker skirejsen fra København via et dansk skirejsebureau eller booker rutefly, transfer og ophold separat, er der mange daglige afgange fra Kastrup til lufthavne nær skisportssteder i både Østrig, Italien og Frankrig.

Tjek udvalget hos skirejsebureauet, eller book selv flybilletter via Momondo.dk.

Billund (BLL)

Alle større danske skirejsebureauer tilbyder skirejser med fly fra Billund Lufthavn. Der flyves både i weekenden og midt på ugen. I “gamle dage” risikerede chartergæster fra Billund en mellemlanding i København, men heldigvis er direkte fly fra Billund til en lufthavn nær skiområdet nu standard hos alle skirejsebureauer, der arrangerer skirejser med fly fra Billund Lufthavn.

Aalborg (AAL)

Skiglade nordjyder starter ofte deres skirejse med en køretur til lufthavnen i Billund, men flere danske skirejsebureauer er begyndt at tilbyde skirejser fra Aalborg med direkte charterfly til destinationer i Østrig og Italien.

Desværre er det fortsat kun i enkelte uger i højsæsonen, at der er mulighed for at booke skiferie med fly fra Aalborg til enten Salzburg eller Innsbruck.

AARHUS (AAR)

Aarhus lufthavn giver midtjyderne gode muligheder for at kommer hurtigt på ski i Norden. Der er i vinterhalvåret ugentlige flyvninger fra Aarhus til Scandinavian Mountains Airport, hvorfra man nå kan mange populære skidestinationer i både Norge og Sverige.

Læs mere om skirejser fra Aarhus Lufthavn her på deres hjemmeside.

SØNDERBORG (SGD)

Fra Sønderjylland er det nu også muligt at flyve direkte på ski fra lufthavnen i Sønderborg. Der er flyvninger direkte til Scandinavian Mountains Airport flere gange om ugen med både Alsie Express og SAS.

Ruterne bookes typisk gennem rejsebureauer, som en del af en pakkerejseløsning. Læs meget mere om pakkerejse med fly fra Sønderborg hos Alltime Travel eller Skiferie.dk.

skiferie med fly i uge 7

Det er dyrt at booke skiferie med fly i  uge 7, og du skal være hurtigt ude, da både flysæder og indkvartering forsvinder lige så hurtigt som uberørt puddersne på en solskinsdag.

Skirejser i uge 7 med fly finder du billigst, hvis du vælger en destination, der kun har en lille andel danske gæster. Hvis du ønsker at booke skirejse med fly til Østrig i uge 7, så overvej eksempelvis Schladming frem for Wagrain.

Priserne bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der er mange danske forældre, som gerne vil holde skiferie i Wagrain i uge 7. Det får priserne til at stige. I Schladming er efterspørgslen fordelt på mange andre nationaliteter, som også holder skolevinterferie på andre tidspunkter.

Korte skirejser med fly

En kort skirejse med fly er en perfekt løsning til dig, der gerne vil klemme en ekstra skiferie ind i en travl kalender. Ved at vælge flytransport udnytter du dine feriedage bedre, og får mere skiløb for færre feriedage.

Alle de større danske skirejsebureauer tilbyder nu korte skirejser med fly til destinationer i Østrig og Frankrig.

Prisen pr. times skiløb bliver dog højere, da udgifter til flytransport og transfer gør, at korte skirejser med fly bliver forholdsmæssigt dyrere, end når du vælger en hel uges skirejse med fly.

Find korte skirejser med fly hos Danski | Nortlander

Transfer fra lufthavn til skisportssted

Når du booker en skiferie med fly hos et dansk skirejsebureau, er transporten fra lufthavn til skisportssted ofte en del af prisen. Uden for lufthavnen holder der en bus klar, som kører dig og de øvrige flygæster fra lufthavnen til destinationen.

Skirejsebureauerne oplyser om transfertiden fra lufthavn til skisportssted på hjemmesiden eller i din rejsebekræftelse. Den oplyste transfertid indeholder dog normalt ikke ventetid på bagage eller den tid, som det tager for guiderne at få indfanget dig og de øvrige gæster, og få jer ombord i bussen.

Hvis du har købt flybilletterne direkte hos flyselskabet og selv har booket indkvartering på destinationen, skal du selv arrangere transport fra lufthavn til hotel eller lejlighed. Fra alle lufthavne i eller nær Alperne kører der shuttlebus eller taxa til de mest populære skiområder.

Hvis I er mindst tre, der rejser sammen, er en lejebil dog ofte den billigste og mest fleksible løsning, når I skal transportere jer selv og jeres bagage fra lufthavnen til sneen. På RentalCars.com kan du se de billigste priser på billeje i lufthavnene i Grenoble (GNB) | Chambéry (CMF) | Torino (TRN) | Genève (GVA) | Bolzano (BZO) | Salzburg (SZG) | Innsbruck (INN)

Pris for transport af ski og skistøvler

Transport af ski, skistøvler og andet skiudstyr kan være en bøvlet affære. Især når du flyver på skiferie. Reglerne for transport af dit skigrej er forskellige fra skirejsebureau til skirejsebureau, og fra flyselskab til flyselskab. Tjek selskabets vilkår, før du booker.

Hvis du ikke har anden håndbagage med end skistøvler, kan du ofte få lov til at tage støvlerne med som håndbagage. Transport af ski (og skistave) skal bookes på forhånd. Forvent at betale mindst 500 kroner (250 kroner pr. vej) for transport af et sæt ski og skistave.

6 gode råd om skiferie med fly

 1. Hvis du flyver om aftenen, får du mere for dine alt for få feriedage. På mange destinationer kan du stå på ski indtil cirka kl. 15.00 og alligevel nå et sent fly hjem til Danmark samme aften.
 2. Du bør booke din skirejse med fly så tidligt som muligt. Det er typisk skirejserne med fly, der bliver udsolgt først. Restpladser og afbudsrejser er oftest kun tilgængelige med bustransport eller som kør-selv skiferie.
 3. Det er altid irriterende at blive forsinket eller misse et “connecting flight” i forbindelse med en mellemlanding. Når sneen venter, er ventetiden næsten ubærlig. Vælg derfor direkte flyforbindelser og undgå mellemlandinger.
 4. Tjek flyselskabets eller skirejsebureauets vægtgrænser og regler for bagage, inden du pakker. Fly til lufthavne nær skisportssteder er ofte lastet til grænsen, og flyselskaberne er derfor ekstra strikse med vægten i forbindelse med indtjekning af bagage.
 5. Sørg for at have ekstra proviant med i håndbagagen i tilfælde af forsinkelser. Flyet kan være forsinket eller transferbussen kan nå senere frem end forventet p.g.a. sne på vejen op til skisportsstedet.
 6. Hvis du nemt bliver køresyg, så husk at tage en køresygepille inden køreturen fra lufthavn til skisportssted. Vejen frem og op til skisportsstedet er ofte snoet.

Spørgsmål og svar

Charterfly eller rutefly – Hvad er billigst?

Selv hvis du finder de billigste flybilletter via Momondo.dk og arrangerer transfer fra lufthavnen til skisportsstedet på egen hånd, er de samlede udgifter til transport omtrent de samme, uanset om du vælger charterfly via et dansk skirejsebureau eller rutefly hos eksempelvis SAS, Norwegian eller Lufthansa.

Du bør derfor vælge den løsning, som passer dig bedst og giver dig mest tid på ski.

Hvad koster skirejser med fly?

En skirejse med fly koster typisk cirka 2.500 kroner mere end en skirejse, der købes som kør-selv skirejse. Prisforskellen på en skiferie med fly og en skirejse med bus er 1.000-1.500 kroner. Flytransport er dyrest.

Læs også: Fly eller bil – Hvad er billigst?

Hvornår er det billigst at flyve på skiferie?

Hvis du gerne vil på billig skiferie med fly, er det en fordel at rejse i lavsæsonen. I januar måned samt først og sidst på sæsonen (første halvdel af december samt efter uge 10) er det ofte nemmest at finde billige skirejser med fly til populære destinationer i Alperne.

Er der børnerabat på skirejser med fly?

De fleste danske skirejsebureauer tilbyder børnerabat på skirejser med fly. Det er dog ikke selve flytransporten, der gives rabat på. Dine børn får kun rabat på ophold og liftkort. Hvis dine børn skal have eget sæde i fly og transferbus, betales der fuld pris. Eneste undtagelse er rutefly, hvor flybilletter til børn i nogle tilfælde kan købes med 20-30% rabat.

Hvordan finder jeg de billigste flybilletter?

Flybilletter til lufthavne i Alperne kan enten købes hos danske skirejsebureauer (prisen er typisk 2.500-3.000 kroner inklusiv transferbus tur/retur) eller direkte hos flyselskaberne (priserne ligger på 800-1.500 kroner for en returbillet, eksklusiv taxa/shuttlebus/lejebil). Du kan finde flyafgange og sammenligne priser på hjemmesiden Momondo.dk.

Hvordan finder jeg den billigste lejebil?

Det er en sand jungle at finde den laveste pris på lejebil til din skiferie. Der er ofte store forskelle på prisen for billeje, fra lejebil til lejebil og fra biludlejningsselskab til biludlejningsselskab. En stor lejebil kan være billigere end en lille lejebil, og store biludlejningsfirmaer som Hertz eller Sixt kan være billigere end de små lokale biludlejere. Du kan finde biludlejningsselskaber og sammenligne billejepriser på hjemmesiden RentalCars.com.

Se skirejser med fly hos: Danski | Nortlander | Sunweb | SKILINK.dk | Slopestar | Thinggaard

Vil du tage bussen eller toget? Tjek vores guides til skiferie med bus eller skiferie med tog.
Læs også vores guide til kør selv skiferier.

Menu