Limone Piemonte

Forside » Italien » Limone Piemonte

Limone Piemonte

Pister: 80 km | Højde: 1.050 – 2.050 m.o.h. (Limone Piemonte by: 1.010 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Se de 10 bedste indkvarteringer i Limone Piemonte

9 ting der gør Limone Piemonte fantastisk

Læs om de 9 der er med til at gøre Limone Piemonte til et virkelig godt skiområde for for børn, unge, voksne og ældre. Det er de små ting, der gør forskellen og her vinder den lille bjergby.

Limone Piemonte er indbegrebet af Italien og ”la dolce vita”. En ægte lille bjergby med små gyder og vasketøj, som hænger højt oppe under tagene. Intime restauranter og pubs, der i weekenderne er fyldte til bristepunktet med lokale og besøgende fra Frankrig, Monaco og Italien. samt et bjergtagende, mangestrenget skiområde, som kan få enhver skiløber til at frydes – det er lækkerhed i et skisportsområde!

Limone Piemonte Lift

1. Perfekt for alle i familien

I stedet for at tage til destinationer, der udelukkende tilbyder ski og afterski, så er Limone en destination, hvor alle familiemedlemmer, endogså de ikke-skiudøvende, kan få en fantastiske rejseoplevelse. Limone Piemonte er et skisportssted, som skal opleves mindst én gang – ikke mindre.

Byen er lettest tilgængelig fra Nice (NCE). Både Norwegian Airlines, SAS og Easyjet, for bare at nævne et par stykker, har daglige afgange til destinationen til altid rimelige priser. Spænd sikkerhedsselen, kald ”shotgun” og gør klar til at holde vejret hele vejen op ad bjerget. Det er ikke bare en pittoresk rute – den spænder over hele paletten fra Middelhav og palmetræer til barskt bjergterræn og små landsbyer, som hænger faretruende tæt på bjergskråninger og ligner noget, der er ved at falde i afgrunden. Det er også en meteorologisk oplevelse, hvor man, når man stiger ud af flyveren, til tider kan blive i tvivl om, hvorvidt det var badedyr eller ski man skulle have haft med.

Skulle man have valgt at tage børnene ud af skolen uden for ferien, kan man kompensere ved at berige dem med lidt historie på vejen. Transferruten fra Nice til Limone går ad ”saltvejen”, der er spækket med reminiscenser fra romerne til Napoleon, som alle har sat deres individuelle stempel på området.

Limone Piemonte 2
Når du lander, er det første du tænker på ikke ski

2. Italiens ældste stolelift

Banker dit hjerte for ski, så banker det endnu hurtigere, når du kommer til Limone Piemonte. Området består af dalene Limone, Limonetto og Limone 1400, som til samme danner ramme om Riserva Bianca, et af Italiens ældste skisportsområder… og ældste stolelift. Området er en usleben diamant med gamle lifter, men samtidig velpræparerede pister i bedste italienske stil. Hvad end man vil det eller ej, skal man en tur med denne oldsag der forbinder Limone 1400 med Limonetto, hvis man vil omkring hele området, og den skaber mindre problemer og mere latter end de fleste nyere lifter.

3. Ingen liftkø og maksimum skiløb

Hvad end du er til skiløb indenfor eller udenfor pisterne, til randoneé eller heliski, så kan du få det i Limone. Som noget helt unikt får området både masser af sol og sne grundet den korte afstand til havet. Det er de færreste, der kender til Limone, og som regel er de turister man møder i byen gengangere. Derfor har man oftest alle pisterne til sin ubetingede rådighed i hverdagene, hvilket gør terrænet optimalt i undervisnings- og træningsøjemed.

Limone Piemonte offpiste
Du har rigtig meget af området for dig selv

4. Kulinariske eventyr

Er du mad- og vinentusiast, så er du absolut havnet i dit rette element i Limone Piemonte. Hvorvidt du er til restauranter, der optræder i Michelin-guiden som blandt andet Osteria il Bagatto eller vidunderlig, autentisk mad fra lokalområdet på La Taverna Degli Orsi. Endelig kan du blive samlet op til den nette sum af gratis og blive kørt de 15 min op ad bjerget til Lu Taz, som kan byde på begge de ovenstående. Hvis du eventuelt vælger at komme anstigende i helikopter, så er dette også en mulighed – som den eneste restaurant i området har denne nemlig helikopterlandingsplads. Og så er priserne gunstige over hele byen.

Limone Piemonte Mad
Maden i skiområdet er virkelig godt

5. Pelsdyr og dyre biler

Skulle du være mere til at vise minkpelsen eller vovsen frem mens familien står på ski, så er dette absolut også en mulighed. Her er der plads til dyr på kroppen og dyr i alle størrelser –med og uden tøj på. Hvis Sestriere er kendt for Fiat, så er er Limone kendt for alt fra Ferrari til Hummer. Især i weekenderne kommer der mange gæster til byen fra Monte Carlo og Nice, ja, selv fyrstefamilien er fast klientel i byen, de har nemlig residens i Limonetto-dalen. Så hvis man er en smule royal, så kan man dyrke det her.

6. Bottero Ski

Skal du leje ski er der kun ét sted – bogstaveligt talt KUN ét sted at gøre det. Til gengæld kan du så også stort set vælge og vrage imellem alle mulige og umulige ski. Det samme gælder skitøjet, som de både producerer og forhandler. Familien Bottero er ikke kun kendt for skiudstyr, men også for sine evner til at stå på ski. Desuden er alle ansatte i butikken meget professionelle og deres priser er rimelige. Kunne du have lyst til at udfordre din skigaderobe, så er det ”stedet”. Butikken er sit klientel tro, hvilket kommer til udtryk i nogle af skitøjskollektionerne, der er besat med pels og bling.

Limone 3

7. Barolo

Skulle vejret slå fejl, så er det ikke nødvendigvis en katastrofe, for vinen er nær – og så endda den bedste af slagsen! Barolo ligger ikke mere end 1 time og 15 minutters kørsel fra Limone, og har man ikke selv bil, så er italienerne til at forhandle med. Allerhøjst kan man overtale en skiinstruktør eller lokal bartender til at køre en frem og tilbage til en god pris. Skulle man have mere lyst til at drikke Barolo fremfor at se hvordan den produceres, så kan man gå ind på Vinbaren La Cantinetta midt i byen, hvor der serveres antipasto til hvert eneste glas vin, og i så store mængder, at man ofte vælger at springe aftensmaden over.

Barolo Limone Piemonte
Vinbaren La Cantinetta er klart et besøg værd

8. Dolce far niente

Man tager sig tid… meget tid. Der bliver ofte ikke sadlet samme dag, men det kan virke ligeså afstressende som et yoga-retræte i Indien. Man lærer at nyde et ekstra glas vin mens man venter på maden, grine af absurde lappeløsninger og tale med fremmede mennesker. Der er en helt ukonventionel tilgang til hverdagen i den lille by på bjerget. Ikke mange taler engelsk, men det forhindre ikke de lokale i at starte en samtale. Kunsten er ikke at nå så meget som muligt på kortest tid, men at glemme tiden og nyde øjeblikket.


Hyggen er i højsædet

9. Tre lande på én dag

Som noget helt exceptionelt kan man besøge tre lande på én dag og samtidig have tid til at nyde det. Tager man turen fra Limone Piemonte til Monaco, kan man både nå at få en frisk croissant til morgenmad i Frankrig, spise frokost i Monaco og nå hjem til aftensmad i Italien. Turen ned til Monaco tager ikke mere end 1,5 time i bil. NB! husk badetøj og badedyr.

Monaco Limone Piemonte
Ønsker du et lille afbræk fra skiløbet, så er vandet ikke mere end 1,5 time væk

Menu