16 forslag til skiferie med halvpension

Uanset om du foretrækker skiferie i Østrig, Italien, Frankrig, Norge eller Sverige, er skiferie med halvpension et komfortabelt valg. I denne guide kan du læse om fordele og ulemper ved skirejser med halvpension. Du får også 16 anbefalinger af hoteller og lejligheder med halvpension på populære destinationer i Alperne samt Norge og Sverige.

Fem fordele ved skirejser med halvpension

 • Du sparer penge, når du booker skiferie med halvpension (i forhold til at spise på restauranter ude i byen).
 • Du kan gå direkte ombord i morgenbuffeten, når du vågner og er derfor hurtigere klar til skiløb.
 • Du slipper for at bruge tid og energi på madlavning og opvask, når du kommer træt hjem efter dagens skiløb.
 • Du spiser samme sted som du bor, og undgår en tur ud i kulden både morgen og aften.
 • Du er garanteret et bord i restauranten, og der er altid mad nok (da kokken kender antallet af spisende gæster på forhånd).

Fire ulemper ved skirejser med halvpension

 • Når du spiser på den samme restaurant hver aften, går du glip af varierede kulinariske oplevelser på lokale restauranter.
 • Kvaliteten af maden er ikke altid helt i top, da kokken på forhånd ved, at du kommer tilbage næste dag.
 • Hvis du efter ankomst fortryder, at du har valgt halvpension, kan du kun yderst sjældent afbestille og få pengene tilbage.
 • Skirejser med halvpension er dyrere end skiferie i lejlighed med eget køkken og egen madlavning/opvask.

Skiferie med halvpension i Østrig

Skiferie Oestrig Halvpension

Det er nemt at finde skirejser med halvpension til Østrig, uanset om du leder efter børnevenlig skiferie i Wagrain eller “forbudt for børn” afterski i Saalbach-Hinterglemm.

Her er tre populære valg til skiferie med halvpension i Østrig:

 • Skiferie i Saalbach-Hinterglemm med halvpension og overnatning på Heart Hotel Arlberg. Hotellet drives af skandinavisk personale og serverer både morgen og aften danskervenlig mad i hotellets egen restaurant.
 • Skiferie i Wagrain med halvpension på Hotel Widmoos. Både børn og voksne bor godt og direkte ved pisten (men et stykke fra centrum af Wagrain). Halvpension (morgenmad og aftensmad) er inklusiv i prisen. Hyggeligt (og slidt) hotel, hvor du får meget skiløb og god mad for pengene.
 • Skiferie i Schladming med halvpension på Hotel Planai. Lækkert 4-stjernet hotel, som ligger klods op ad den nye Planai-gondollift. På hotellets store restaurant står buffetten klar til hotellets gæster både morgen og aften. Værelser og studiolejligheder er moderne, og sengene er komfortable.

Skiferie med halvpension i Norge

Skiferie Norge Halvpension

De fleste danskere står selv for både madlavning og opvask under skiferien i Norge, men skiferie med halvpension er et afslappende alternativ for eksempelvis børnefamilier.

Her er tre forslag til familievenlig skiferie med halvpension i Norge. Min familie og jeg har selv boet og spist alle tre steder og garanterer, at både børn og voksne vil være tilfredse med både skiløb og menu:

 • Børnevenlig skiferie i Geilo med lækker halvpension på Vestlia Resort, som ligger lige ved pisten. Indkvartering i store hotelværelser eller moderne lejligheder. Stor morgenbuffet med lange åbningstider. Om aftenen er der enten stor buffet eller a la carte menu til de voksne, og børnebuffet til ungerne.
 • Familievenlig skiferie i Trysil med halvpension på Radisson Blu Resort Trysil.  Direkte adgang til buffetrestauranten både morgen og aften. Nye madtemaer hver aften (f.eks. italiensk aften, amerikansk aften og nordisk aften). Mange børnevenlige retter og is ad libitum til alle. Indkvartering i lejlighed eller hotelværelse. Ski-in/ski-out.
 • Skiferie i Hemsedal med halvpension og indkvartering på Skarsnuten Hotel, der ligger oppe på fjeldet med en fantastisk udsigt over Hemsedal. Stor morgenbuffet og gourmetoplevelser med lokale råvarer om aftenen. Menuen er IKKE børnevenlig. Børnefamilier kan i stedet booke indkvartering i Hemsedal Lodge Suites, hvor morgen- og aftensmad kan spises på Lodgen Spiseri, der ligger i stueetagen.

Skiferie med halvpension i Sverige

Skiferie Sverige Halvpension

Skiferie med halvpension (og skiferie generelt) er billigere i Sverige end i Norge. Der er dog langt mellem mulighederne for skiferie med halvpension i Sverige. Det kan samtidig være en udfordring at finde en destination, hvor der er pistekilometer og højdemeter nok til de mest erfarne skiløbere.

Her er mine bud på indkvartering med halvpension til din skiferie i Sverige:

 • Børnevenlig skiferie i Lindvallen (Sälen) med indkvartering på Skistar Lodge Experium. Lækre lejligheder lige ved bunden af børnebakkerne. Morgenmad kan tilkøbes i forbindelse med bestilling. God og billig aftensmad kan spises i den børnevenlige restaurant Majkens Sylta, som ligger i stueetagen.
 • Weekendtur til eller skiferie i sydsvenske Isaberg med halvpension på Hotell Nissastigen, som ligger cirka 15 minutters kørsel fra pisterne.

Skiferie med halvpension i Frankrig

Skiferie Frankrig Halvpension

Det er dyrt at spise ude på de største franske skisportssteder. Skirejser til Frankrig med halvpension er derfor et populært valg blandt de mange danskere, der holder skiferie i de franske alper.

Her er tre af de bedste og mindst dyre muligheder for skiferie med halvpension i Frankrig:

 • Skiferie i Val Thorens med halvpension på Hotel Le Sherpa. Hotellet er ikke af nyeste dato, men ligger perfekt placeret langs pisten og tæt på centrum af Val Thorens. Som gæst på hotellet kan du hver morgen gå direkte til morgenbuffeten. Den 3-retters aftenmenu får du serveret ved bordet af hotellets danske tjenere.
 • Skiferie i Val d’Isère med halvpension på Hotel L’Aigle des Neiges. Halvpension (morgenmad og aftensmad) er altid inkluderet i prisen, når du bor her. Hotellet ligger cirka 50 meter fra nærmeste piste.
 • Skiferie i Alpe d’Huez med halvpension på Hotel Royal Ours Blanc. Oplagt valg til jer, der gerne vil på skiferie i Alpe d’Huez og ikke orker madlavning og opvask. Morgenbuffet og 3-retters aftensmad er inklusiv i prisen. Hotellet ligger næsten “ski-in/ski-out”.

Skiferie med halvpension i Italien

Skiferie Italien Halvpension

Hvis du vælger skiferie med halvpension i Italien, er der garanti for god mad. Selv de mindste hoteller med færrest stjerner sætter en stor ære i at gøre gæsters ganer glade. Aftensmaden er dog ofte bedre end morgenbuffeten. Forældre med sultne børn skal dog huske at tjekke, hvornår hotellet serverer aftensmad. Nogle italienske hoteller med halvpension åbner først for aftensmaden kl. 18.30 eller 19.00.

Her er tre gode forslag til skirejser med halvpension til italienske destinationer:

 • Skiferie i smukke Val Gardena med halvpension på Hotel Dolomieu. Fremragende mad og perfekt placering direkte ved pisten og liften. Hotellet er dog bedst til voksne eller familier med større børn, da hotellet er lidt “for fint” til, at små børn kan rende rundt i strømpesokker på gangene.
 • Skiferie i snesikre og toldfrie Livigno med ophold og halvpension på det populære Hotel Touring, der ligger perfekt placeret mellem gågade/natteliv og pister/skiløb. Du bor komfortabelt og med direkte adgang til både børnebakker og mere krævende pister. Godt valg for skiløbere i alle aldre, der leder efter skiferie i Livigno med halvpension.
 • Skiferie i højtliggende Cervinia med indkvartering på det klassiske Hotel Punta Maguignaz, som ligger i centrum af Cervinia by, men stadig i overkommelig afstand til nærmeste piste. Nattelivet i Cervinia er ikke værd at skrive om, men skiløbet på solsiden af Matterhorn/Monte Rosa er altid fremragende.

Læs også: Skirejser med “all-inclusive”

Menu