Zell am See

Forside » Østrig » Zell am See

Panorama Zell am See
Om Zell am See | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv | Billeder | Vejr/webcams

Pister: 77 km | Højde: 757 – 1.965 m.o.h. (Zell am See by: 757 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Ekspert: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Alltime TravelDanski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINKSlopestarThinggaard

Zell am See ligger i den østrigske delstat Salzburgerland og tiltrækker både sommer og vinter et stort antal turister.

Som vintergæst i Zell am See har du 77 pistekilometer at boltre dig på. Skiområdet tilbyder både lette grønne pister til nybegyndere og krævende sorte pister til øvede skiløbere.

Pisterne ligger lavt. Den højest beliggende piste har sit udgangspunkt på Schmittenhöhe-toppen, blot 1.965 meter over havets overflade.

Takket være et stort arsenal af snekanoner, samt muligheden for gletsjerskiløb på nærliggende Kitzsteinhorn, er Zell am See dog alligevel et nogenlunde snesikkert skirejsemål.

Læs mere om lifter og pister i Zell am See.

Indkvartering i Zell am See

Zell am See Indkvartering

Indkvarteringsmulighederne i Zell am See er mange, og har en høj standard.

Uanset om du foretrækker lejlighed eller hotel til din skiferie i Zell am See, er det nemt at finde indkvartering, der passer til dit skiferiebudget.

Vi anbefaler indkvartering nær cityXpress-gondolens dalstation. Her bor du tæt på både skiløb og Zell am Sees livligste afterskisteder og bedste restauranter.

Under vores eget besøg boede vi selv i denne 6-personers lejlighed med to soveværelser og eget køkken.

Læs vores anbefalinger af fem lejligheder og fem hoteller i Zell am See.

Mad og drikke i Zell am See

Zell am See Mad

Det er ikke den store kulinariske oplevelse at spise ude i Zell am See. Både nede i byen og oppe i terrænet er det dog muligt at finde restauranter, hvor forholdet mellem pris og kvalitet er acceptabelt.

Her er vores anbefalinger af en håndfuld gode spisesteder i Zell am See.

Brasserie Traube

Kreuzgasse 5
5700 Zell am See
Telefon: +43 6542 72368

Brasserie Traube er en af Zell am Sees mest populære restauranter. Her er bordbestilling ofte et “must”. Menukortet er stort, priserne er rimelige og restaurantens oksebøffer fortjener en anbefaling. Også de store og velsmagende pastaretter er værd at sætte tænderne i. Book bord i den “gamle” del af Brasserie Traube, hvis du ønsker afterskistemning til maden. Book bord i den nye del af restauranten, hvis du ønsker en roligere stemning, mens du spiser aftensmad. Sørg for at afsætte god tid, når du skal spise aftensmad her. Tjenerne er smilende og servicemindede, men også lang- og glemsomme.

Deins & Meins

Schlossplatz 5
5700 Zell am See
Telefon: +43 6542 47244

Restaurant “Deins & Meins” ligger ved “Slotspladsen” i centrum af Zell am See. Priserne på mad og drikke ligger i den høje ende, og der er ikke meget østrigsk alpehygge over hverken indretning eller betjening. Til gengæld er kokkene garant for noget af det bedste mad, som serveres i Zell am See. Uanset om du vælger tartar eller bruschetta til forret eller går direkte ombord i en 300 grams oksebøf, er anretning og smag helt i top. Husk dog at fortælle tjeneren, hvordan du ønsker din bøf stegt. Hvis du ikke siger noget, bliver din bøf næsten gennemsteget. Restaurantens billigere burgere og pizzaer er også en anbefaling værd, og kan købes som “takeaway” og tages med hjem.

Glocknerhaus

Under gondolliften Areitbahn II

Oppe i terrænet ligger den hyggelige bjergkro Glocknerhaus, hvor du både inde og ude kan spise god og billig mad. Det er ofte nemt at finde et ledigt bord, og der er opmærksom og hurtig betjening, uanset hvor du sætter dig. Menukortet lokker med et bredt udvalg af klassikere som wienerschnitzel, biksemad og spaghetti bolognese. Der serveres naturligvis også weissbier direkte fra fad. Du kan betale med kreditkort på Glockerhaus.

Panorama Restaurant

Ved topstationen for Areitbahn III

Hvis sulten melder sig, når du stiger ud af Areitbahn III-gondolen, er det oplagt at finde et bord på Panorama-restauranten, som ligger ved Areitbahns topstation. Her kan du spise god (og dyr) mad med 180 graders panoramaudsigt fra den store sydvestvendte solterrasse. I restaurant-afsnittet med servering ved bordene, er det ofte muligt at finde et ledigt bord. Du kan også blot drikke en kop kaffe eller varm kakao, men du slænger dig i de bløde sofaer i solterrassens sydligste ende. Også her kan der betales med kreditkort.

Restaurant & Pizzeria Monte

Schulstraße 12
5700 Zell am See

Telefon: +43 6542 21860

Restaurant Monte ligger under lejlighedshotellet Mountain Lake Resort i centrum af Zell am See. Restauranten er IKKE hyggelig. Til gengæld er betjeningen god, og maden velsmagende. Pasta, pizza og gode bøffer dominerer menukortet. En pastaret koster cirka 10 EUR, mens en rigtig god bøf gør dig cirka 25 EUR fattigere. En flaske af husets vin koster 20 EUR. Bordbestilling er sjældent nødvendig.

Til slut en advarsel. Lad være med at besøge Gasthof Mittelstation ved toppen af cityXpress-gondolen. Maden er dyr og dårlig, betjeningen er langsom, og du kan ikke betale med kreditkort.

Afterski i Zell am See

Zell am See Afterski

Zell am See skuffede vores udsendte festaber en smule. Både oppe i terrænet og nede i Zell am See ligger der afterskisteder, som er leveringsdygtige i både schlagermusik og solide tømmermænd. Ingen af stederne blev der dog danset på bordene. Nattelivet i Zell am See er også mere afdæmpet end i eksempelvis Saalbach-Hinterglemm og Ischgl. Crazy Daisy, Ginhouse og Diamond Club er tre af Zell am Sees mest populære destinationer for festglade skiløbere.

Skiskole i Zell am See

Zell am See Skiskole

Hvis du har brug for at få finpudset skiteknikken, er det nemt at finde en dygtig skilærer i Zell am See. Du booke dansk skiskole hos Outdo, hvis du eller dine børn foretrækker en dansktalende skiinstruktør. Hos Sport Alpin kan du både booke skiundervisning og leje skiudstyr.

Skileje i Zell am See

Det er nemt (og dyrt!) at leje ski og andet skiudstyr i Zell am See.

Eksempelvis ligger der en stor INTERSPORT-skiudlejning under cityXpress-dalstationen på Schmittenstrasse 7. Hvis du lejer dine ski her, er der kun få skridt fra skiudlejningen til pisten.Hvis du ikke bor lige ved cityXpress-liften, bør du overveje at få dine ski og skistøvler opbevaret i INTERSPORTs skidepot ved liften. Så slipper du for at slæbe skiudstyret frem og tilbage mellem din indkvartering og sneen.

Flere af Zell am Sees skiudlejninger tilbyder “test and buy”, hvor du kan låne ski gratis i nogle timer eller leje dem billigt. Hvis du forelsker dig i skiene, kan du efterfølgende købe dem med rabat.

Supermarked i Zell am See

Zell am See Supermarked

Der ligger flere velassorterede supermarkeder i Zell am See. Der ligger et stort SPAR-supermarked på Brucker Bundesstrasse 4 i centrum af Zell am See. Også i bydelen Schüttdorf finder du et SPAR-supermarked (på Kitzsteinhornstrasse 6).

Priserne på både mad og drikke er lave. Varerne koster omtrent det samme som i danske lavprissupermarkeder. Du behøver ikke tage fødevarer med fra Danmark, med mindre du ikke kan undvære rugbrød og leverpostej på skiferien.

Vær opmærksom på, at supermarkederne i Zell am See normalt har kortere åbningstid eller holder helt lukket om søndagen.

Hvornår er det bedst at tage til Zell am See?

Pisterne i Zell am See ligger lavt. Først og sidst på sæsonen er sneforholdene usikre. Besøg Zell am See i januar, februar eller første halvdel af marts, hvis du ønsker de bedste chancer for godt skiløb.

Gletsjerskiløb på Kitzsteinhorn (15 km fra Zell am See) er dog en glimrende plan B, hvis du har booket skiferie i Zell am See i en uge, hvor sneforholdene på pisterne nær Zell am See / Schmittenhöhe ikke er optimale.

Skirejser til Zell am See

Se skirejser til Zell am See hos Alltime TravelDanski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINKSlopestar  Thinggaard

Menu