Skiferie Idre Fjäll

Forside » Sverige » Idre Fjäll

Panorama Idre Fjäll

Om Idre Fjäll | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 28 km | Højde: 588 – 892 m.o.h. (Idre by: 420 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Ekspert: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Alltime Travel | FJÄLLFERIE | Skiferie.dkThinggaard

Svenske Idre Fjäll er et populært rejsemål blandt danske skiløbere.

Området er snesikkert, og skisæsonen starter tidligt og slutter sent på den 892 meter høje fjeldtop nær Idre by.

Der er i alt 28 kilometer alpine pister på Idre Fjäll.

Med enkelte markante undtagelser er Idre Fjälls pister bredde og begyndervenlige.

Idre Fjäll er derfor en god vinterdestination for danske børnefamilier og andre, der skal på ski for første gang.

Også langrendsløbere vil føle sig hjemme i Idre Fjälls 82 km præparerede langrendsspor.

Læs mere om lifter og pister i Idre Fjäll

Indkvartering i Idre Fjäll

Idre Fjäll Indkvartering

De fleste danske gæster i Idre Fjäll bor i hytte eller lejlighed oppe ved Idre Fjälls pister.

Det er den nemmeste og mest bekvemme løsning, især for børnefamilier.

Under vores eget besøg i Idre Fjäll valgte vi dog indkvartering i selve Idre by.

Det var billigere, og vi kunne frit vælge ankomst- og afrejsedag.

Det tager cirka 10 minutter at køre fra Idre by op til pisterne på Idre Fjäll.

Skiglade livsnydere med luft i budgettet bør overveje at booke værelser på Pernilla Wiberg Hotel. Dette hyggelige hotel ligger ski-in/ski-out til pisten og har tre meget store stjerner.

Læs vores anbefalinger af 6 lejligheder/hytter og 3 hoteller i Idre Fjäll.

Skileje i Idre Fjäll

Idre Fjäll Skiudlejning

Det er nemt og billigt at leje ski, skistøvler og skistave i Idre Fjäll.

Hvis du har tagboks på bilen, er det billigst at leje skiudstyret nede i Idre by, f.eks. hos Idrefjällens Sport på Byvägen 37 eller i Skidboden, der ligger på venstre side af vejen, når I kører fra Idre by til Idre Fjäll (se placering på Google Maps).

Den nemme og dyre løsning er at leje skiudstyret oppe i en af Idre Fjälls to “officielle” skiudlejninger, som ligger i den store bygning midt i området og i “Skicenter Syd”. Skileje kan bookes hjemmefra, og det lejede skiudstyr kan leveres til din hytte eller lejlighed mod betaling af 150 SEK.

Skiskole i Idre Fjäll

Skilærerne i Idre Fjälls skiskole er klar til at lære fra sig. Uanset dit niveau, kan du booke skiundervisning, der matcher dine behov og ambitioner. Du kan enten deltage i holdundervisning, hvor én skilærer underviser op til 10 skiløbere eller booke privatlektioner, hvor der er 100% fokus på dig og dit skiløb. Privatundervisning er klart den dyreste løsning, men også den mest effektive undervisningsform.

Læs mere om skiskole i Idre Fjäll på IdreFjall.se.

Mad og drikke i Idre Fjäll

Idre Fjäll mad og drikke

De fleste hytter og lejligheder i Idre Fjäll er udstyret med eget køkken, og mange vælger at spise både morgen- og aftensmad hjemme i egen feriebolig.

Da næsten al indkvartering i Idre Fjäll ligger ski-in/ski-out er det også nemt at svinge hjem forbi eget køleskab, når det er tid til frokost.

Hvis du foretrækker at spise din frokost ude i terrænet, er der mindst en håndfuld spisesteder at vælge imellem.

Selv i højsæsonen er det, overraskende nok, ofte nemt at finde bord på en af områdets “fjeldrestauranter”, når energidepoterne skal fyldes op og fingrene skal tøs op.

Prisniveauet på mad og drikke i Idre Fjäll er absolut rimeligt. Oppe i terrænet koster en hovedret cirka 100 danske kroner og en halv liter sodavand cirka 25 danske kroner.

I norske Trysil og franske Val Thorens er priserne mindst 50% højere.

Nede i selve Idre by spiser du godt, hurtigt og billigt på Idregrillen. Lad dig ikke narre af navnet eller spilleautomaterne i entréen. Deres pizzaer er absolut velegnede til menneskeføde. Der er cirka 30 siddepladser indenfor og cirka 10 parkeringspladser lige udenfor.

Supermarked i Idre Fjäll

Idre Fjäll Supermarked

Der ligger flere gode supermarkeder nær Idre Fjäll.

Oppe ved pisterne og hytterne ligger der et velassorteret ICA-supermarked, som er leveringsdygtig i dagligvarer og øvrige fornødenheder til en uges skiferie.

Nede i Idre by ligger der et Coop-supermarked, som også har et stort sortiment af kolonialvarer, kød, fisk, frugt og grønt. Der ligger også et ICA-supermarked nede på hovedgaden.

Priserne i Idre Fjälls supermarkeder er omtrent på niveau med danske supermarkeder. Der er derfor ingen grund til at fylde bilens bagagerum op med dagligvarer, inden I sætter kursen mod Idre. Vær dog opmærksom på, at visse “danske” varer kun sjældent kan købes i svenske supermarkeder. Jeg tænker her specifikt på leverpostej og rugbrød.

Hvornår er det bedst at tage til Idre Fjäll?

Idre Fjäll ligger langt inde i landet, hvor klimaet er stabilt og koldt vinteren igennem.

Skisæsonen starter ofte cirka 1. december, og de sidste lifter lukker først i april.

Området er velforsynet med snekanoner. Selv i de mest snefattige sæsoner, er sneforholdene på Idre Fjälls alpine pister altid acceptable og ofte gode.

Der er naturligvis også højsæson og lavsæson i Idre Fjäll, men modsat andre populære nordiske skidestinationer som eksempelvis Isaberg, Trysil og Hemsedal, er der altid god plads på pisterne og kun sjældent liftkøer i Idre Fjäll.

Selv på en solskinsdag mellem jul og nytår, eller i uge 7, venter du sjældent mere end et par minutter på en siddeplads i en af Idre Fjälls mange stolelifter.

Hvis du selv har mulighed for at vælge, hvornår du gerne vil på skiferie i Idre Fjäll, er uge 10 eller uge 11 et godt tidspunkt til skiferie i Idre Fjäll.

Midt i marts måned er sneen stadig god, og solen står højere på himlen. Samtidig er priserne på indkvartering lavere end i højsæsonen omkring jul/nytår og i de danske og svenske skoleferieuger i uge 7, 8 og 9.

Book skiferie på Idre Fjäll hos

Menu