Harzen

Forside » Tyskland » Harzen


Om Harzen| Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 37 stk| Højde: 600 – 1000 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find indkvartering: Skitour.dk eller Booking.com

Skiferie i Harzen

Skisportssteder i Tyskland har et omdømme for at være flade med korte pister, men Harzen skiller sig ud! Området er perfekt til familier og grupper, hvor der er plads til at forskellige niveauer kan have det sjovt med passende udfordringer.

Med mange forskellige små skiområder er Harzen velegnet til alle fra de helt nye og små til de garvede og eventyrlystne! En skiferie i Harzen er desuden også ideel til en forlænget weekend, da den ligger tæt på den danske grænse, og transport er hurtigt overstået.

Stå på ski i Harzen

Harzen ligger i den nordlige del af Mittelgebirge i Tyskland, der er en del af de højeste bjerge i Nordtyskland. Området er fyldt med mange små, individuelle skiområder som f.eks. St. Andreasberg, Goslar, Hohegeiß og Braunlage.

Hvert område står for deres egen drift, og derfor skal der købes et liftkort til hvert af dem. En skiferie i Harzen er ideel, fordi der sammenlagt er 35 kilometers pister, som er velegnede til de fleste niveauer!


Af de i alt 37 pister er der flest for nybegyndere, nemlig 12 grønne og 15 blå. Men der er også lidt for dig, der søger udfordringer med 7 røde og 3 sorte. Selvom det ikke er de mest udfordrende spor, er der masser af skovpister, hvor de voksne og erfarne kan øve deres teknikker, mens børn og nybegyndere lærer skiene at kende.


Dertil finder du intet mindre end 200 kilometers langrendsspor, som leder dig gennem de smukke, tyske bjergskove og forbi hyggelige landsbyer.

På 10 kilometer af pisterne er der snekanoner, som øger sandsynligheden for sne. 

populære indkvarteringer i harzen

Her har vi fundet et par populære indkvarteringer i Harzen.

#1 Hotel Achtermann

På Hotel Achtermann bor du centralt i byen med få meter til butikker og restauranter. I kort afstand fra hoteller finder du også et begynder/børneområde, hvor de mindre erfarne skiløbere kan øve sig.

Læs mere om hotellet her

#2 Hapimag lejligheder

Hvis du er mere til lejlighed end hotel, så tag et kig på Hapimag lejlighederne. Her finder du alt, hvad du har brug for – swimmingpool, wellness, legerum til børnene og spillerum til de lidt ældre.

I hovedbygningen er der også en god restaurant, hvor der bliver serveret lækker mad både morgen og aften.

Læs mere om lejlighederne her

Tag familien med på skirejse i Harzen

Som nævnt er skiferie i Harzen særligt velegnet for familier. Med de blide pister er det et godt sted at starte for de små, der skal blive trygge i sneen og ikke intimideres af enorme bjergtoppe og vilde pister.

Børn kan selvfølgelig hurtigt blive trætte eller frustrerede, især hvis de ikke forelsker sig i ski lige med det samme. Gør turen bedre med lidt adspredelse, og benyt de mange muligheder, en skiferie i Harzen ellers byder på.
Der er nemlig både svømmehaller, skøjtebaner og mulighed for kælkning, når du ikke er oppe på pisterne. Hvis du ikke er afsted med børn, kan du også både komme på klub og afterski, og skal tempoet lidt ned, kan du med fordel bare tage en tur ud i den skønne natur.

Harzen er desuden spækket med middelalderborge og historie, der pirrer fantasien. Vil du virkelig dykke ned i folketro, kan du også udnytte ferien til at besøge Bloksbjerg, som ligger midt i Harzen nationalpark! Og hvem ved? Måske ser du en rigtig heks på toppen af bjerget?

Derfor skal du tage på skiferie i Harzen

Skiferie i Harzen er fantastisk for familier og par, der gerne vil afsted for en enkelt weekend. Det tager nemlig kun omkring 5 timer at køre dertil fra Danmark, og med det overskuelige og nuancerede område skal du ikke bekymre dig om læringskurven på skiene.

Harzen er på alle måder perfekt til familieskitur, uanset hvor mange generationer der skal med. Tag på eventyr i de dybe skove eller gamle borge, når der ikke suses ned af pisterne, eller udforsk skovene sammen på langrend.

Det er nemt og forholdsvis hurtigt at komme til Harzen. Du kan køre lige efter frokost og være der inden aftensmaden, så børnene ikke vil blive for frustrerede i bilen, og så der ikke skal bookes ekstra overnatninger på vejen.

Tag på skiferie i Harzen, og få en uforglemmelig oplevelse, uanset om du rejser alene, med en partner, venner eller med familien!

Find indkvartering: Skitour.dk eller Booking.com

Menu