Serre Chevalier

Forside » Frankrig » Serre Chevalier

Panorama Serre Chevalier
Om Serre Chevalier | Pistekort | Vejr og webcams

Find indkvartering i Serre Chevalier

Pister: 115 km | Højde: 1.200 – 2.800 m.o.h. (Serre Chevalier by: 1.350 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Serre Chevalier er et fransk skiområde beliggende i de smukke franske alper tæt på både Schweiz og Italien. Skiområdet strækker sig mellem 1.200 og 2.800 meters højde over havet, og der findes mere end 250 kilometer pister.

Skiområdet kan tilgås fra byerne Briançon, Chantemerle, Villeneuve og Le Monêtier les Bains. Det er et sted, hvor man kan nyde en skiferie med fantastisk sne, smuk natur og masser af muligheder for at udforske området. Serre Chevaliers skiområde er derfor et paradis for enhver skiløber. 

Området er også kendt for sin gode kvalitet af sne, da det er beliggende i en højde, der garanterer sne fra december til april. Desuden har Serre Chevalier et omfattende kunstsneanlæg, som sikrer skiløberne gode forhold, selv hvis de ikke kommer helt fra naturens side. 

Skiløb i Serre Chevalier

Når det kommer til skiløb, er der noget for enhver smag i Serre Chevalier. Skiområdets mere end 250 kilometer pister er fordelt på alle niveauer og forbundet af intet mindre end 59 lifter, så skiløbere nemt og bekvemt kan bevæge sig rundt i området.  Her er et stort udvalg af pister for både begyndere og erfarne skiløbere, så alle kan være med.

For begyndere og børnefamilier er der en masse blå pister fordelt over hele skiområdet. Ender man et sted, hvor pisterne får sværere farver, så vil der oftest også være mulighed for at tage en lettere nedfart, som kører sideløbende. Det gør det nemt for begyndere og børnefamilier at komme med rundt i området i stedet for at være fanget i bunden eller på børne- og begynderbakken. 

For de mere øvede skiløbere, så findes der et ligeså stort udbud af både røde og sorte pister i området. Der er derfor rig mulighed for at kaste sig ud på pister med stejlere hældning og mere udfordring.

En stor del af skiområdet i Serre Chevalier ligger desuden under trægrænse, hvilket skaber gode muligheder for at finde ruter mellem træerne og dermed et anderledes og sjovt skiløb, hvis man har lyst til at udforske skiløb udenfor pisterne.

Serre Chevaliers skiområde har også en lang række af snowparks til de mere adrenalinhungrende skiløbere og snowboardere. Desuden er der masser af muligheder for offpist skiløb for de mere erfarne skiløbere, der ønsker at boltre sig i den uberørte dybe sne.

Masser af aktiviteter i Serre Chevalier

Hvis man har brug for en pause fra skiløb, er der også masser af andre aktiviteter at udforske i Serre Chevalier. Man kan eksempelvis besøge det lokale spa og wellness-center og nyde en afslappende behandling, tage en tur på snescooter eller prøve kræfter med isklatring.

En unik oplevelse i Serre Chevalier er også at tage en tur i en slæde trukket af heste gennem det smukke landskab. Det er en fantastisk måde at udforske området på og nyde de spektakulære udsigter, selvom man ønsker at tage en pause fra skiløbet. 

Livligt byliv og afterski

Serre Chevalier byder også på et godt byliv med hyggelig stemning fordelt på de fire byer. Selve byen er livlig og byder på et stort udvalg af butikker, barer og restauranter, man kan udforske. Når det kommer til maden, vil man ikke blive skuffet i Serre Chevalier. Området har en bred vifte af spisesteder fra traditionelle franske restauranter til internationale cuisines.

Prøv lokale specialiteter som raclette eller fondue, eller nyd en god bøf på en af ​​de mange grillrestauranter i byen. Er man til afterski, så er dette også en stor del af oplevelsen i Serre Chevalier. Uanset om man ønsker at tage en pause fra skiløbet og slappe af på en af de hyggelige steder på pisten, eller få den fulde afterskioplevelse på et af de lokale diskoteker, når skidagen er slut, så er der tilbud nok til alle. 

Turen til Serre Chevalier

At rejse til Serre Chevalier fra Danmark er nemt. Der er mange flyselskaber, der flyver til de nærliggende lufthavne i både Frankrig, Schweiz og Italien, hvor man kan tage en transferbus eller leje en bil til at komme til Serre Chevalier. Alternativt kan man også tage tog til Briançon fra både Paris og Milano, og herfra kan man tage med bus videre til de tre andre byer i dalen.

Det er naturligvis også muligt at køre fra Danmark, hvor der fra den dansk-tyske grænse er knap 1.500 kilometer igennem Tyskland, Schweiz og Italien af den korteste rute.

Alt i alt er Serre Chevalier et fantastisk valg til en skiferie. Med masser af pister, smuk natur og god mad.

Find indkvartering i Serre Chevalier

Menu