Skihytter i Norge: Guide til 4 populære områder

Er du også vild med hyttestemningen i de norske fjelde? Også mig! Derfor har jeg skrevet en guide, hvor jeg fremhæver fire af mine favorit-områder i Norge og viser dig hele 8 forskellige skihytter i forskellige prisklasser og størrelser.

I min guide til skihytter i Norge, kan du læse om:

Ps: Husk, at læse om toldregler i Norge, inden du pakker bilen.

Oversigt over rejsebureaer

RejsebureauDestinationer
Alltime TravelTrysil, Beitostølen, Hafjell, Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell + 8
Skiferie.dkTrysil, Beitostølen, Hafjell, Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell + 8
FjällferieTrysil, Beitostølen, Hafjell, Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell
ThinggaardTrysil, Beitostølen, Hemsedal, Geilo

Hytter i Trysil – Norges største skiområde

 • Kilometer fra København: 800
 • Antal pister: 65
 • Lifter: 32
 • Skiområdets højde: 350 – 1.100 m.o.h

På grænsen mellem Norge og Sverige ligger Trysilfjellet – også kendt som danskerfavoritten i Norge. Her kan du prøve kræfter med varierede pister på Norges største skiområde. 

Én af de store fordele ved skihytter i Trysil er, at der er gode muligheder for ski-in/ski-out, hvor du bor i en skihytte lige ved pisten. Det betyder, at du kan stå på ski direkte fra hoveddøren, og at du hurtigt kan vende hjem og få et hvil i hytten. Herunder er to oplagte eksempler på skihytter i Trysil, der ligger lige ved eller tæt på pisten.

To udvalgte skihytter i Trysil

1: Storsten Hyttegrend (12-16 personer)

I Storsten Hyttegrend kan der bo mellem 12 og 16 personer, hvilket gør den til et oplagt valg for den store familie eller vennegruppe. Hytterne har en fremragende udsigt, og så ligger de kun 30 meter fra den nærmeste transportløjpe. Indretningen er traditionel med pejs og masser af træ. Det er rendyrket hyttehygge, der falder i min smag.

– Se hytten hos Fjällferie

2: Skurufjellet Hytter (op til 9 personer)

I hytterne ved Skurufjellet kan I bo op til 9 personer på toppen af Trysil. Der er et par hundrede meter til nærmeste skilift, men til gengæld har I en fremragende udsigt og en moderne norsk skihytte. Herudover ligger hytten tæt på skiskolen, og der er transporterløjper fra hytteområdet til skiområdet.

Skihytte trysil norge

– Se hytten hos Skiferie.dk

Hytter i Hemsedal – Masser af hyggelige skihytter

 • Kilometer fra København: 805 km
 • Antal pister: 46
 • Lifter: 28
 • Skiområdets højde: 640 – 1.530 m.o.h

Hemsedal er et af de bedste norske skiområder til dig, der vil have varierede udfordringer. Med et godt udvalg af grønne, blå, røde og sorte pister er der noget for enhver. I området kører fire ekspresslifte, så liftkøen er minimal. 

Du kan let finde skihytter i Hemsedal, der ligger tæt på pisten. Der er et stort udvalg, og du kan finde en passende hytte til alt fra 3 til 20+ personer. En særlig fordel er, at mange hytter i området enten er bygget for nylig eller er blevet istandsat inden for de seneste år.

To udvalgte skihytter i Hemsedal

1: Hytter Hemsedal Skisenter (3-10 personer)

Ligegyldigt om I er en lille gruppe eller en lidt større gruppe, kan I bo i hytter ved Hemsedal Skisenter. Hytterne har en flot og hyggelig indretning, og de ligger i et idyllisk område – flere af dem har alpinløjper lige rundt om hjørnet, så I hurtigt kan komme på ski. Hytterne har forskellige størrelser og kan huse alt fra 3 til 10 personer. 

– Se skihytten hos Thingaard

2: Rådyrlia (ski-in/ski-out max 10 personer)

Hvis I vil bo i en skihytte i Norge med mulighed for lidt luksus samt ski-in/ski-out, så kan I vælge hytterne i Rådyrlia. Her er der kun 300 meter til børneområdet ved Hemsedal Skicenter, og I kan stå på ski fra hyttens hoveddør. 

Skihytte hemsedal norge

– Se skihytten hos Alltime Travel

Hytter i Hafjell – en oplagt familiedestination

 • Kilometer fra København: 815 km
 • Antal pister: 31
 • Lifter: 15
 • Skiområdets højde: 200 – 1.030 m.o.h

Hafjell er det tredje største alpine skiområde i Norge – her kan I prøve kræfter med 31 pister i alt – 11 grønne, 10 blå, 7 røde og 3 sorte. Når benene skal have en pause, kan I trække jer tilbage i en af de mange hyggelige skihytter i området.

I Hafjell er der hele tre børneområder, og der er masser af muligheder for at komme til at bo tæt på skiområdet – oplagt for familier. Herunder er to gode eksempler.

To udvalgte skihytter i Hafjell

1: Sørlia hytter (max 11 personer)

Sørlia hytterne er populære blandt familier, der ikke gider at starte bilen eller hoppe på skibussen, når der skal sne under skiene. Her fra er der mellem 100 og 400 meter til den nærmeste skilift. Herudover kan I gå til den nærmeste restaurant fra hytten, hvis det skal være let og lækkert til aftensmaden.

– Se skihytten hos Skiferie.dk

2: Hafjell Gard (max 10 personer)

Hafjell Gard er et helt nyt hytteområde, der ligger lige ud til løjpe nr. 23, der er en blå familieløjpe. Selvom der er ret langt til den nærmeste skilift, kan I stå på ski hele vejen derned – og det er en kæmpefordel. Herudover er der en magisk udsigt over dalen – og når I står på skitorvet, kan I se op til hytten.

Skihytte norge

– Se skihytten hos Alltime Travel

Hytter i Kvitfjell – moderne norsk skiområde

 • Kilometer fra København: 841 km
 • Antal pister: 20
 • Lifter: 9
 • Skiområdets højde: 200 – 1.044 m.o.h

Kvitfjell har 20 pister og er et moderne, overskueligt og familievenligt skiområde. Området ligger kun 45 minutter fra Lillehammer – og Kvitfjell blev bygget i 1994 i forbindelse med de Olympiske Vinterlege. Her finder du et hav af hyggelige skihytter i enhver størrelse – og der er gode muligheder for at bo lige ved pisten.

To udvalgte skihytter i Kvitfjell

1: Gulbrandsgard Hyttegrenda – skihytte med hund

50 meter til pisten, 150 meter til skiliften – og transportpiste lige uden for hoveddøren. Hvor meget mere kan man egentligt bede om? Hvis du vælger en af de flotte hytter i Gulbrandsgard Hyttegrenda, kan der bo op til ni personer – og hunde er tilladt, hvilket er en stor fordel for dig, der ikke vil på ferie uden din bedste (firbenede) ven.

– Se skihytten hos Skiferie.dk

2: Vardenvegen (8-17 personer)

Vardenvegen er et nyt norsk skihytte-område i Hafjell med mulighed for ski-in/ski-out. Her kan I indkvartere jer i store, moderne hytter med plads til helt op til 17 personer. Lige ved hytten ligger en ny transportgondol, der tager jer til vestsiden af skiområde.

Skihytte Hafjell norge

– Se skihytten hos Alltime Travel

Hvad er fordelen ved at vælge en skihytte i norge?

Jeg forstår godt, hvorfor du gerne vil bo i en skihytte i Norge – men hvis du mangler nogle gode argumenter, kan du få dem her.

 1. Der er ofte masser af skiløb lige uden for hoveddøren. Det betyder, at I slipper for at fylde bilen eller gå til den nærmeste skibus, når I bor i en skihytte i Norge.
 2. Hvis I vælger en hytte fremfor et hotel, vil I have mere privatliv og frihed til at gøre, som I vil.
 3. En skihytte giver unikke muligheder for hyggeligt samvær om aftenen, og hele familien kan bo på samme sted.

Vil du se flere muligheder i Norden? Læs også min guide, hvor jeg fremhæver 3 skønne skihytter i Sverige. Du kan også tjekke min guide til danskernes favorit og finde en skihytte i Østrig.

Ofte stillede spørgsmål(FAQ)

Ligger skihytter i Norge tæt på pisten?

Nogle ligger langt fra pisten – men mange ligger lige ved pisten. Hvis du gerne vil stå på ski direkte fra hoveddøren, er der gode muligheder.

Hvad koster en skihytte i Norge?

Hvis man kigger på prisen pr. mand, er det ikke specielt dyrt at leje en skihytte i Norge. Det kan som regel gøres for cirka 1.000 kroner pr. person for en uge.

Hvor finder jeg skihytter i Norge?

Jeg anbefaler, at du kigger på skihytter i Trysil, Hemsedal, Hafjell eller Kvitfjell, hvor der er masser af muligheder.

Menu