Hemsedal

Forside » Norge » Hemsedal

Panorama HemsedalOm Hemsedal | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 48 km | Højde: 620 – 1.450 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Alltime Travel | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | proHemsedal | Skiferie.dk | SnowTours | Thinggaard

Hemsedal Skisenter er muligvis Nordeuropas bedste og mest komplette skiområde.

I Hemsedal er der passende udfordringer til alle skiløbere, uanset niveau.

Børn og begyndere kan boltre sig i Valleland og de begyndervenlige pister længst nede i dalen.

Erfarne skiløbere og pudderelskere kan søge op på højfjeldet, hvor gode skioplevelser venter både på og uden for de præparerede pister.

Læs mere om lifter og pister i Hemsedal.

Indkvartering i Hemsedal

Hemsedal Indkvartering

Hvis du gerne vil holde skiferie i Hemsedal, bør du vælge indkvartering oppe ved Hemsedal Skisenter, hvor de fleste hytter og lejligheder ligger tæt på pister og lifter.

Det er også muligt at bo nede i selve Hemsedal by, men da skibussen kun kører hvert 20. minut og ofte er proppet, er det et dårligt alternativ.

Til børnefamilier og andre, der gerne betaler lidt ekstra for god plads og maksimal komfort, er de helt nybyggede SkiStar Lodge Suites for foden af børnebakkerne det perfekte valg. Bakken Apartments er et billigere alternativ.

Læs vores anbefalinger af seks lejligheder/hytter og to hoteller i Hemsedal.

Mad og drikke i Hemsedal

Norske skisportssteder er berygtede for høje priser på mad og drikke. På den front overrasker Hemsedal dog positivt. Det er muligt at spise velsmagende mad uden at blive flået. Her er tre spisesteder, som du trygt kan besøge under din skiferie i Hemsedal, uden at blive ringet op af din bankrådgiver bagefter.

Lodgen Spiseri

1. etage
SkiStar Lodge Alpin
Holdeskarsveien
3560 Hemsedal

Hemsedal Lodgen Spiseri

Lodgen Spiseri ligger i stueetagen i den “gamle” SkiStar Lodge Alpin. Her serveres der både frokost og aftensmad i hyggelige omgivelser.

139 norske kroner (~110 DKK) for en tomat/ost/skinke-pizza er ikke et røverkøb, men når pizzaen bages i stenovn og serveres med panoramaudsigt til Hemsedals pister, er forholdet mellem pris og madoplevelse godkendt.

Det trækker også op i vurderingen af Lodgen Spiseri, at isvand er gratis, og at børnemenuerne kun koster 70-75 danske kroner.

En familie med to voksne og to børn kan med andre ord spise respektabel aftensmad for cirka 500 danske kroner.

Hvis du bestiller for mange halve fadøl eller går ombord i vinkortet, bliver regningen dog hurtigt 4-cifret.

På fredage, lørdage og i højsæsonen bør du absolut bestille bord på forhånd.

Se menukort på LodgenSpiseri.no.

O’Learys

1. etage, bygning 1
SkiStar Lodge Suites

Holdeskarsveien
3560 Hemsedal

Hemsedal O Learys

I stueetagen under de nye SkiStar Lodge Suites er der netop åbnet en ny filial af “O’Learys”, som er en kombineret sportsbar og restaurant.

Der er ikke meget norsk vinterhygge over stemningen her, men til gengæld er der sport på storskærme, poolbord, shuffleboards og et stort amerikansk-inspireret menukort.

Maden smager fint, og også her kan en familie på fire spise god aftensmad uden at få spærret kreditkortet. Forvent en regning på 600-700 kroner (dog højere, hvis der bestilles andre drikkevarer end isvand).

O’Learys tiltrækker et mere larmende publikum end Lodgen Spiseri, så forvent ikke at kunne spise en rolig middag i romantiske omgivelser her.

Det er muligt at bestille bord på O’Learys, men det er sjældent nødvendigt.

Se menukort på OLearys.no.

Fjellkafeen

50 meter fra Hollvin Expressens topstation

Hemsedal Fjellkafeen

Fjellkafeen ligger centralt oppe i skiterrænet, ved toppen af stoleliften “Hollvin Express”. Caféen er nem at finde.

Det er derfor oplagt at kalde til samling her, når fingre og tæer skal varmes op, og kroppens energidepoter skal genopfyldes.

På Fjellkafeen er der høflig selvbetjening og mange siddepladser både inde og ude.

Maden er dyr (en god pasta med kødsovs koster cirka 100 danske kroner), men 49 NOK (~38 DKK) for fire nybagte vafler og en kop varm kakao er fair nok.

I underetagen er der fine toiletfaciliteter og en stor varmestue, hvor egen mad og drikke gerne må indtages.

Læs mere på Fjellkafeen.no.

Afterski i Hemsedal

Hemsedal Afterski

Vi har ikke for alvor testet Hemsedals afterskisteder, men ifølge de lokale er der mest gang i festen på Stavkroa (oppe ved Hemsedal Skisenter) og Hemsedal Café (nede i Hemsedal By) .

Skistua og Hollvin forsøger også at sælge sig selv som livlige afterskisteder, men vi kiggede åbenbart ind på de stille dage.

Skiskole i Hemsedal

Hemsedal Skiskole

Skiskolen i Hemsedal drives af SkiStar, som også driver skiområdet og skiskolerne i Trysil og Sälen.

Det er tydeligt, at Hemsedals skiinstruktører elsker jobbet, og især børn vil helt sikkert elske skiskolens pædagogiske og legende tilgang til skiundervisning.

Gennemsnitsalderen blandt skiinstruktørerne er relativt lav (næppe over 25 år). Der er mange nordmænd ansat og en del danskere og svenskere. De fleste norske skilærere har tillært sig så tilpas mange danske gloser, at de ubesværet kan undervise danske skiløbere.

Der kan bookes både holdundervisning og privatundervisning. Du kan booke skiundervisning i Hemsedal via receptionen i nederste etage af den gamle SkiStar Lodge Alpin.

Book skiundervisning i god tid. Vi oplevede, at det var umuligt at finde ledige tider til privatundervisning før 3 dage senere. Det har vi aldrig oplevet før.

Skileje i Hemsedal

Hemsedal Ski Shop skiudlejning

Det er nemt at leje ski- og snowboardudstyr i Hemsedal.

Hvis du vil have det bedste udstyr til den laveste pris, så lej dit skigrej hos Hemsedal Ski Shop.

Hemsedal Ski Shops skiudlejning ligger i Hemsedal Fjelllandsby, få skridt fra børnebakkerne i Hemsedal. Se placering på Google Maps.

Her finder du det nyeste udstyr fra eksempelvis Atomic og Salomon, og til væsentlig lavere lejepriser end hos SkiStar.

Hvis du vil være sikker på, at Are og hans medarbejdere har de rigtige størrelser ski og skistøvler klar til dig, så book på forhånd via hjemmesiden Hemsedalski.no.

Du kan leje direkte ved personligt fremmøde i en af skiudlejningerne i Hemsedal (f.eks. under SkiStar Lodge Alpin eller i Hemsedal Fjelllandsby).

Supermarked i Hemsedal

Hemsedal Supermarked

Der ligger et stort og velassorteret “Matkroken”-supermarked  i stueetagen under den gamle SkiStar Lodge Alpin i centrum af Hemsedal Skisenter.

Priserne er høje, også højere end i supermarkeder på andre skisportssteder i Norge.

Til gengæld er det nemt og bekvemt, især hvis du bor i SkiStar Lodge Alpin eller SkiStar Lodge Suites. Gæster begge steder kan gå i supermarkedet uden at bevæge sig uden for i kulden.

Hvis du er for nærig til at betale de høje priser i “Matkroken”, kan du tage bilen og køre cirka 5 minutter til Coop Extra-supermarkedet nede i centrum af Hemsedal, hvor priserne er mærkbart lavere, og sortimentet er væsentlig større.

Hvornår er det bedst at tage til Hemsedal?

Sæsonen er lang i Hemsedal, og det er muligt at stå på ski i Hemsedal fra november til cirka 1. maj.

I Hemsedal er månederne december og januar altid mørke, og disse perioder kan også være djævelsk kolde.

Juleugen, nytårsugen, uge 7 og uge 8 er absolut højsæson i Hemsedal. Her er priserne på indkvartering højest og liftkøerne længst.

Skiferie i Hemsedal er billigst i november og januar.

Hvis du har mulighed for det, så tag til Hemsedal i marts. I ugerne 9, 10 og 11 står solen igen højt på himlen, og snehøjderne topper.

Vi besøgte selv Hemsedal i uge 11. Fra mandag morgen til fredag middag, oplevede vi ingen liftkøer. I weekenden og især søndag formiddag, var der begyndende liftkøer og optræk til trængsel på pisterne, men absolut ingenting i forhold til Vallåsen eller Wagrain i uge 7.

Uanset om påsken falder tidligt eller sent, er en påskeskiferie i Hemsedal også et sikkert hit.

I påsken drager mange nordmænd dog selv mod fjeldene. Hvis du vælger at stå på påskeski i Hemsedal, er du næppe alene på pisten.

Book skiferie til Hemsedal hos

Menu