Kør-selv Skiferie Hemsedal

Forside » Norge » Hemsedal » Kør-selv

Hemsedal Kør-selv Skiferie

Om Hemsedal | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Hemsedal er en perfekt destination til kør-selv skiferie.

Uanset om du sejler til Norge (f.eks. med DFDS Seaways fra København eller Frederikshavn til Oslo) eller kører ad E6 op gennem Sverige, er den samlede transporttid overskuelig.

Læs også: Færger fra Jylland til Norge

Det tager cirka 3 timer at køre de godt og vel 200 kilometer fra Oslo til Hemsedal.

Du kører på fine hovedveje med hastighedsgrænser på 70, 80 eller 90 kilometer i timen.

Der er lidt mere bjergkørsel på køreturen mellem Oslo og Hemsedal end mellem eksempelvis Oslo og Trysil, men intet som en almindelig forhjulstrukken personbil ikke kan klare.

Som chauffør bør du dog altid have snekæder med i bilen, når I tager på kør-selv skiferie til Hemsedal. Hvis I har valgt indkvartering oppe på bjerget, f.eks. i Veslestølen-området eller på Skarsnuten Hotel, skal de sidste kilometer ofte køres med snekæder på bilen.

Hvis I bor på SkiStar Lodge eller i anden indkvartering nær bunden af skiområdet, kan I normalt klare jer uden snekæder.

Mellem Oslo og Hemsedal skal der betales cirka 150 danske kroner i vejafgifter for en personbil. Hvis du lægger en BroBizz i forruden kan du betale med den. Alternativt bliver din nummerplade fotograferet, hvorefter du modtager en opkrævning (uden ekstra gebyr), når du er retur i DK.

Hvis du bor oppe i Veslestølen eller Skarsnuten-områderne, skal du betale 50 norske kroner hver gang du passerer vejbommen på vej op, med mindre du har fået udleveret et chipkort til bommen fra SkiStar/udlejer.

Benzin og diesel er dyrere i Norge end i Danmark, så fyld tanken op hjemmefra.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Parkering i Hemsedal

Hemsedal Parkering

Der er mange parkeringspladser i Hemsedal, både nede ved børneområdet og tæt på Hemsedals mange skilejligheder og hytter.

Hvis du bor i SkiStar Lodge Suites eller SkiStar Lodge Alpin, kan du parkere gratis i parkeringskælderen under lejlighederne.

Hvis du bor i hytte eller lejlighed langt væk fra pisterne, er det muligt at parkere på en af de store parkeringspladser ved bunden af Hemsedal Skisenter, f.eks. på denne parkeringsplads.

Det er også muligt at parkere langs Holdeskar-stoleliften og den grønne piste “11” på denne parkeringsplads. (OBS: Privat vej som koster 50 norske kroner i bompenge).

Lufthavn nær Hemsedal

Oslo Lufthavn i Gardermoen ligger cirka 3 timers kørsel fra Hemsedal. Det er den nærmeste større lufthavn med gode forbindelser til Kastrup, Billund og Aalborg.

I vintersæsonen kører der shuttlebus fredag og søndag, men en mere komfortabel løsning er at leje en bil (se priser på billeje) og selv køre frem og tilbage. En returbillet med lufthavnsbussen koster cirka 700 danske kroner, så billeje er også prismæssigt et relevant alternativ.

Menu