Sölden

Forside » Østrig » Sölden

Panorama Sölden
Om Sölden | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 143 km | Højde: 1.350 – 3.249 m.o.h. (Sölden by: 1.350 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Alltime Travel | Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Snowtours

Sölden er det højest beliggende og mest snesikre skisportssted i Østrig.

Takket være Söldens to store gletsjere, Tiefenbach og Rettenbach, er det muligt at stå på ski i Sölden fra omkring 1. oktober og frem til slutningen af april.

Her på siderne kan du læse mere om Söldens pister, spisesteder og natteliv.

Vi giver dig også en håndfuld anbefalinger af centralt beliggende lejligheder og hoteller, som du kan booke via danske skirejsebureauer eller direkte via udlejeren.

Brede og snesikre pister

Tiefenbach Gletsjer i Sölden om vinteren

Næsten alle pisterne i Sölden ligger mindst 2.000 meter over havets overflade. Hvis du har booket skiferie til Sölden, kan du derfor sove trygt om natten i ugerne op til skiferiestart.

Sneforholdene i januar, februar og første halvdel af marts er typisk tæt på perfekte og selv i ydermånederne december og april er der ofte masser af godt skiløb i vente på alle skiområdets 143 kilometer pister.

Hvert år i november afholder Nortlander og Surf & Ski den populære Snowcamp i Sölden. Ofte er der puddersne og virkelig gode sneforhold allerede, når Snowcampen holdes.

Når vejret er varmt og omdanner lavtliggende pister på andre østrigske skisportssteder til slush ice, kan du glæde dig over de lavere temperaturer og den bedre sne oppe i Söldens højder.

De højtbeliggende pister betyder dog samtidig, at skiløbet næsten udelukkende foregår over trægrænsen. Når temperaturen falder og snestormen raser, kan det være svært at finde læ for naturens kræfter.

Læs mere om de forskellige pister i Sölden og se pistekort på siden “Pistekort Sölden”.

Indkvartering i Sölden

Indkvartering i Sölden

Generelt er byen Sölden og dens udvalg af hoteller og lejligheder målrettet et voksent publikum.

Kvalitetsniveauet for hoteller og lejligheder i Sölden er højt, og uanset om I foretrækker lejlighed, pensionat eller hotel, er der et stort udvalg af gode indkvarteringsmuligheder.

Du kan finde et bredt udvalg af skirejser med fly, bus eller kørsel i egen bil hos de store danske skirejsebureauer Danski og Nortlander.

Hvis du er usikker på, hvor du bor bedst eller billigst, så læs vores anbefalinger af lejligheder og hoteller i Sölden.

Gode restauranter i Sölden

Sölden er ikke kendt for restauranter i international topklasse, men flere af Söldens spisesteder byder på god mad til rimelige priser.

Hotel Hubertus

Dorfstrasse 35, Sölden

I restauranten på Hotel Hubertus (omtrent midt på hovedgaden, Dorfstrasse 35) kan du spise lækker og velanrettet aftensmad til 40-45 Euro for forret, hovedret, dessert og et par glas af husets vin.

Maden serveres af høflige og opmærksomme tjenere og spises i hyggelige omgivelser. Ved siden af restauranten ligger der for øvrigt en afslappet afterski-bar, “Bar Fuchsloch”.

Wine & Dine

Dorfstrasse 114, Sölden

Hvis du er til raclette, ostefondue eller blot en god bøf, så overvej et besøg på den gode restaurant Wine & Dine, der ligger som en del af designhotellet Bergland på Dorfstrasse 114 (som ligger mellem centrum og Gaislachkogl-kabineliften).

På restaurant Wine & Dine i Sölden skal du af med cirka 300-350 danske kroner for tre retter og drikkevarer.

Nudeltopf

Dortstrasse 107, Sölden

Hvis du er på jagt efter en billig restaurant i Sölden og kan lide pizza eller pasta, så er den lokale italienske restaurant Nudeltopf et godt valg. Restauranten ligger cirka 100 meter fra Gaislachkogl-liften.

En hovedret (pizza eller pasta) koster omkring 10 Euro. Du kan se menukortet her. Det er også muligt at købe “takeaway” pizza, hvis du har travlt eller dine skirejsefæller blot foretrækker at spise hjemme i lejligheden eller på hotelværelset.

Afterski og natteliv i Sölden

Der er mange gode afterskisteder i Sölden.

Baren “Giggi Tenne” ved Giggijochbahns dalstation er et populært sted at mødes, når dagens skiløb er forbi.

Det samme er afterskistederne Live Music Bar og Marco’s, der begge ligger langs hovedgaden.

Natklubben Katapult tæt Hotel Tyrolerhof åbner først kl. 20.00, men til gengæld kan du feste natten væk her.

Hvis du er til letpåklædte damer og dyre drinks, så kig efter skiltene til Rodelhütte og Hasenhütte, der ligger i hver sin ende af hovedgaden.

Skirejser til og indkvartering i Sölden

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu