Zermatt

Forside » Skiferie Schweiz » Zermatt

Skiferie i Zermatt
Om Zermatt| Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 334 stk| Højde: 1620 – 3889 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find indkvartering i Zermatt her: Booking.com

I Wallis-regionen ved det ikoniske Matterhorn og den italienske grænse findes det schweiziske turistcentrum, Zermatt. Matterhorn er knudepunktet for Matterhorn Ski Paradise, der er et enormt skiområde, der er fordelt mellem Zermatt i Schweiz og de italienske byer Valtournenche og Cervinia.

Det betyder, at du med skiene på fødderne kan suse over landegrænser og tilbage igen, mens du nyder godt af ét af Europas mest kendte skisportssteder med en skiferie i Zermatt.

Mere om forholdene på ski i Zermatt

Ski i Zermatt er velegnet til de øvede eller let øvede, der er klar på nye udfordringer. I alt finder du 334 pister, hvor 208 af dem er røde. Skal du lige vænne dig til skiene igen, eller vil du bare gerne sætte farten ned og nyde udsigten, kan du benytte de 70 blå pister, men skal sværhedsgraden sættes op, finder du også 56 sorte!

Zermatt ligger oppe i 1.620 meters højde, og skiløbet foregår i op til 3.883 højdemeter. Derfor er der stor snesikkerhed hele sæsonen igennem, og der er også mulighed for at komme op på de forskellige gletsjere med skiene på fødderne.

En skiferie i Zermatt er ikke ideel for børnefamilier og nybegyndere, for den schweiziske side har sværere pister end den italienske. Men tager du til den italienske del af Matterhorn, er der intet i vejen for at køre en tur langs pisterne til Zermatt i løbet af ferien.

Omvendt kan nybegyndere og børn sagtens nyde godt af skiferie i Zermatt, hvor det anbefales at tage over grænsen hver dag, hvor Cervinia ligger tæt på. Her findes et vidunderligt begynderområde, hvor pisterne har en hældning, der er mere komfortabel for nybegyndere og dem, der endnu ikke er så sikker på skiene.

Kombiner spa- og skirejse i Zermatt

Det er ikke alle, der har lyst til ski hver eneste dag, selvom de tager på skiferie i Zermatt. Og heldigvis har byen noget at byde på for alle!

Den relativt turistede by har bibeholdt sin charme, og du finder masser af restauranter og butikker, som er værd at besøge på din skiferie i Zermatt. Byen har også flere spahoteller, som kan hjælpe dig med at slappe af, uanset om det er skianstrengelserne eller hverdagen, der nager.

Du finder desuden mange forskellige muligheder for alternative aktiviteter, når du tager på skirejse i Zermatt. Kom ud på vinter- eller sneskovandring og oplev bjergenes utrolige ro, eller overnat på fåreskind i en iglo.

Skøjteløb og forskellige sportsgrene er tilgængelige i de mange oplevelses- og sportscentre, men vil du have en helt unik oplevelse, så tag elevatoren hos Mattehorn Glacier Paradise. Du kommer 15 meter ned under jorden, og her får du et indblik i en skjult verden…

Saml hele din gruppe ved slutningen af dagen, og nyd et lækkert måltid på én af de mange restauranter, eller tag forbi en af de unikke barer i byen. I Zermatt finder du nemlig en iglobar, der er en bar bygget komplet ud af is!

Godt at vide om skiferie i Zermatt

Zermatt er en fremragende destination til dig, der elsker at stå på ski og har godt styr på din teknik. Med snowparker kan snowboardere og skiløbere øve spring, hop, rails og bokse, og de mange muligheder for offpist kan også kombineres med det helt unikke heliskiing.
Heliskiing er en helikopter, som tager dig med ud til helt uberørt sne, så du kan være den første, der bryder terrænet. Det er ikke lovligt i mange lande, men er værd at overveje for dig, der elsker adrenalinsuset!

En skiferie i Zermatt har et helt unikt præg, for byen er nemlig bilfri. Du skal derfor komme rundt med tog eller elbusser – eller de hyggelige hestevogne. Du kan leje et hotelværelse eller en hytte, for byen har også mange indkøbsmuligheder, der gør ferien nem.

Find indkvartering i Zermatt her: Booking.com

Menu