Ischgl

Forside » Østrig » Ischgl

Panorama Ischgl
Om Ischgl | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 220 km | Højde: 1.377 – 2.872 m.o.h. (Ischgl by: 1.377 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Danski | Nortlander | SKILINK | Sunweb

Ischgl er en både hyggelig og moderne østrigsk skisportsby, som ligger gemt væk i den lange Paznaun-dal tæt på grænsen til Schweiz. Hele liftsystemet er topmoderne og består næsten udelukkende af hurtige og bekvemme stole- og gondollifte. Skiområdet egner sig bedst til øvede skiløbere, da rød er den dominerende farve på pistekortet (læs mere om Ischgls pister og lifter). Et heftigt natteliv med tilhørende sang i gaderne til langt ud på natten gør desuden, at Ischgl egner sig bedre til festglade danskere end til børnefamilier.

Byen Ischgl er centreret omkring hovedgaden (Dorfstrasse) og det centrale torv, hvor de fleste afterski-barer ligger. Tre moderne gondollifte (Pardatschbahn og Fimbabahn i den østlige del af byen og Silvrettabahn i den vestlige del af byen) kobler Ischgl by sammen med skiområdet cirka 1.000 meter længere oppe (det er normalt muligt at stå på ski helt ned til byen via en smal og ofte meget opkørt rød piste).

Når du vælger indkvartering i Ischgl, bør du holde øje med lejlighedens eller hotellets placering i forhold til de tre centrale lifter i Ischgl.

Mellem Dorfstrasse og Fimbabahn liften har de kvikke østrigere bygget en cirka 500 meter lang underjordisk tunnel med rullende fortov, som gør det nemmere for Ischgls skigæster at komme fra hotel eller lejlighed i Ischgl centrum til skiområdet.

Dorftunnel Ischgl

Gode restauranter i Ischgl

Der findes mange gode restauranter i Ischgl og selvom mange af dem også har østrigske specialiter på menukortet, er det italienske klassikere som pizza og pasta, der dominerer på de fleste restauranter i Ischgl.

På den kombinerede café og restaurant “Café Testa Rossa” på Dorfstrasse (et par minutters gang mod øst fra det centrale torv) kan du nyde rigtig god italiensk mad, serveret af topprofessionelle tjenere. Prisniveauet er under det danske prisniveau, men forvent at betale cirka 250 kroner for forret, hovedret og dessert plus et par glas rødvin.

Cafe Testa Rossa Ischgl

Hvis du har overlevet afterski på Kuhstall, men er blevet lidt usikker på benene, så kan du meget bekvemt bevæge dig op på Hotel Silvrettas restaurant lige ovenover Kuhstall og indtage aftensmaden. I den hyggelige atmosfære blandt rustikke træbjælker serveres store portioner mad af fin kvalitet. Slankemad er der dog ikke tale om. Smør, fløde, ost eller bacon er en central ingrediens i de fleste af Hotel Silvretta restaurantens mange anbefalelsesværdige retter.

Hvis du afsætter cirka 200 kroner, så har du både til forret, hovedret og en halv liter fadøl. Desserten har du alligevel ikke plads til.

Afterski Ischgl

Afterski Kuhstall Ischgl

Omkring den centrale plads i byen er der rig mulighed for at få stillet tørsten med alkohol i alle varianter. Uanset om du er til klassisk fadøl eller moderne Jägerbombs (et shotglas med Jägermeister placeret i et glas Red Bull), så kommer du ikke til at gå tørstig hjem. I den vestlige del af Dorfstrasse ligger der et par gode natklubber, som gerne hjælper dig med at holde din brandert kørende, efter at Ischgls afterski steder er lukket.

Skishow hver onsdag kl. 21.00

Hvis du er på skiferie i Ischgl, så bør du også lægge vejen forbi “Prennerhang” (det sidste stykke røde piste midt imellem Pardatschbahn og Fimbabahn) tirsdag aften kl. 21.00, hvor den lokale østrigske skiskole (Schneesport Akademie Ischgl) i hele vintersæsonen afholder deres store skishow. Den får fuld skrue med big airs, skiløb på én ski, faldskærme, fyrværkeri, fjernstyret helikopter, små purke på ski og andet underholdende gøjl.

Silvretta Center – Wellness uden ski

Hvis vejret driller eller du blot har lyst til en dag uden skiløb, så er det oplagt at lægge turen forbi Silvretta Center på Centerweg 1 i Ischgl. Her er der swimming pool, spabad, bowling- og tennisbaner og en lang række wellness tilbud (traditionel massage, Shiatsu massage, manicure, pedicure). Der er naturligvis også mulighed for at tage hurtigt bad, hvis du er tjekket ud af hotellet eller lejligheden og lige skal have et hurtigt bad inden hjemrejse. Hvis du skal holde konference eller firmaarrangement i Ischgl, så er det også muligt at booke konferencelokaler eller møderum i Silvretta Center.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Book skirejser til Ischgl hos

Menu