Skiferie St. Anton → 8 ting vi lærte ved at besøge skiområdet

Forside » Østrig » St. Anton

Om St. Anton | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 305 km | Højde: 1.304 – 2.811 m.o.h. (by: 1.304 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Ekspert: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Danski | Nortlander | SKILINKThinggaard | Sunweb

Byen Sankt Anton am Arlberg ligger i udkanten af Østrigs største sammenhængende skiområde “Ski Arlberg”.

Her finder du både 305 km præparerede pister og næsten uanede off-piste muligheder.

St. Anton er et af Østrigs mest snesikre skiområder, og skisæsonen starter ofte allerede omkring 1. december og slutter ultimo april.

Det er ikke uden grund, at erfarne skiløbere ofte nævner St. Anton, når de bliver bedt om at udpege deres favoritdestination.

Herunder kan du læse om 8 af de ting, vi lærte ved at besøge St. Anton.

Læs mere om lifter og se pistekort i St. Anton

#1 Indkvartering i St. Anton

Standarden på indkvartering er høj. De fleste hoteller og lejligheder ligger langs den delvist bilfri Dorfstrasse, som der udgør den centrale akse i St. Anton by.

De fleste indkvarteringsmuligheder ligger højest 300 meter fra nærmeste piste eller skilift. Jo længere væk fra centrum, desto billigere er indkvarteringen.

Hvis du vælger hotel eller lejlighed i St. Jakob eller Pettneu, så bor du billigst. Til gengæld er du afhængig af egen bil eller skibus, når du skal til og fra pisterne.

Vores egen favorit, når der skal overnattes i St. Anton, er den hyggelige og nyrenoverede Arlen Lodge, som ligger i udkanten af byen. Her byder Annalisa og medarbejdere på gode senge og lækker mad. Prisen er attraktiv (set i forhold til det generelt høje prisniveau i St. Anton). Erfarne skiløbere kan stå på ski næsten til og fra lodgen, når blot der er sne nok. Der er cirka 10 minutters gang ned til centrum.. Transport hjem fra afterski på Mooserwirt kan klares med en taxa (cirka 20 EUR).

Læs vores anbefalinger af 5 komfortable lejligheder og 7 gode hoteller i St. Anton.

#2 Mad og drikke i St. Anton

Uanset om du bor på hotel eller i lejlighed, er det fristende at få andre til at lave og servere aftensmaden for dig.

Generelt er kvaliteten af maden et niveau eller to højere end på de fleste andre skisportssteder i Østrig. Grillkyllinger, pommes frites og slatne wienersnitzler må du til Wagrain for at spise. I St. Anton spiser du godt, næsten uanset hvor du vælger at bestille maden.

Vi har langtfra besøgt alle spisesteder, men har haft gode spiseoplevelser på både Hotel Arlmont, Theo’s Taverne og Der Grieswirt.

Oppe i skiterrænet er det store cafeteria ved Gampenbahns og Nassereinerbahns topstationer et naturligt mødested. Her får du hurtigt og effektivt fyldt energidepoterne op. Der er ofte mange ledige siddepladser både ude og inde, også på søndage og i højsæsonen.

#3 Afterski i St. Anton

Afterski i St. Anton er berømt og berygtet.

Især det kæmpestore og legendariske afterskisted Mooserwirt virker som en magnet på festglade skiløbere. Det samme gør Krazy Kanguruh. Begge steder eksploderer Jägerbombs om ørerne på dig, mens tømmermænderne ligger på lur.

Heldigvis lukker både Mooserwirt og Krazy Kanguruh kl. 20.00, så du kan nå hjem og få sovet rusen ud, inden lifterne åbner næste morgen.

#4 Skiskole i St. Anton

Selvom de fleste gæster i St. Anton allerede er erfarne skiløbere, ligger der flere store og gode skiskoler.

Skischule Arlberg er en af verdens ældste skiskoler (grundlagt i 1921) og her kan du få kvalificeret skiundervisning, uanset hvilket dit nuværende niveau.

Skiskolen har kontor nær Gampenbahns dalstation i centrum af St. Anton.

Læs mere på SkischuleArlberg.com.

Du kan også booke Anne-Louise eller Tom fra Skiundervisning.dk som din private skiinstruktør i St. Anton. Anne-Louise er dansker.

#5 Skileje i St. Anton

Det er nemt, og dyrt, at leje alpinski i St. Anton.

Der ligger flere skiudlejninger ved både Galzigbahns og Nasseinerbahns dalstationer.

Du kan leje både ski, skistøvler, skistave og hjelm. Du kan spare cirka 20% ved at booke skileje hjemmefra via Sport2000Rent.com.

Hvis skistøvlerne klemmer eller skiene ikke lystrer, kan du gratis bytte til et andet par.

Hvis du bor langt fra liften, kan du vælge at få opbevaret dine ski og skistøvler i skiudlejningen om natten. Det koster 5-10 EUR pr. nat. Til gengæld undgår du skistøvlevandring til og fra liften med ski på skuldrene.

#6 Supermarked i St. Anton

Der ligger en del gode supermarkeder og madbutikker i byen.

Det største supermarked er SPAR, som ligger på Dorfstrasse 66 midt i St. Anton.

Her finder du et stort udvalg af både mad og drikke samt non-food varer.

Priserne på dagligvarer er omtrent som i Danmark. Der er med andre ord ingen grund til at købe stort ind inden afgang fra Danmark.

#7 Hvornår er det bedst at tage til St. Anton?

Sæsonen starter tidligt og slutter sent. Der er bedst plads på pisterne og færrest mennesker i lifterne før jul, i januar måned og fra cirka uge 10 og resten af sæsonen.

Hvis sneen falder tidligt, finder du ofte sæsonens bedste pisteskiløb i St. Anton allerede i december, hvor du er næsten alene på pisterne og liftkøer ikke eksisterer.

Skiferie i St. Anton i uge 10, 11 eller 12 er også et godt valg. Her er sneen dyb, solen står højt på himlen og både priser på indkvartering og længden på liftkøer er faldet igen.

#8 Er St. Anton snesikkert?

Selvom der ikke er mulighed for gletsjerskiløb i bjergene omkring St. Anton er området “Ski Arlberg” alligevel yderst snesikkert.

Det meste af skiløbet foregår i højder mellem 1.500 og 2.500 meter, hvilket er en del højere end på andre populære østrigske skisportssteder som eksempelvis Wagrain, Zell am See og Bad Gastein.

Det betyder alt andet lige lavere temperaturer og mere sne.

Når lavtrykkene trækker ind fra Atlanterhavet, er det også denne del af Alperne, der oftest får de første og største mængder sne.

Hvis sneguderne ikke leverer som håbet, har destinationen et stort arsenal af snekanoner, som står klar til affyring og kan sikre gode sneforhold, blot temperaturen holder sig under frysepunktet i nogle dage.

Skirejser til st. Anton

Menu