Billig Skiferie

Forside » Billig Skiferie

Billig SkiferieFind billig skiferie hos Danski | Nortlander | Skilink.dk | SlopestarAlltime Travel | De Brede Planker | Skitour.dk | Sunweb

Her er en række sparetips til dig, som er på jagt efter en billig skiferie.

Skiferie er bare billigere i lavsæsonen

Det er ofte billigst at rejse på skiferie før jul, i januar eller efter uge 10.

Omkring jul og nytår og i de varmere og mere børnevenlige skiferieuger 7, 8, 9 og 10 er priserne højest. Påsken er også en dyr skiferieuge.

Hvis arbejde og uddannelse tillader det, så hold skiferie i lavsæsonen, hvor skirejserne er billigst, og liftkøerne er kortest. Overvej også at tage på en bus-skiferie, hvis du vil have billig transport.

Læs også vores guide til kør selv skiferier.

Book skiferie før din nabo

Det er sjældent en god idé at vente til sidste øjeblik med at booke årets skiferie. Ofte er der langt bedre muligheder for at få fingrene i en billig skiferie, hvis du booker skiferien tidligt. Gerne allerede i juli eller august, når skirejsebureauerne er klar med den kommende vintersæsons rejsekataloger.

De lejligheder og hoteller, som er bedst til prisen, bliver ofte booket først. Book-tidligt rabatter på op til 1.000 kroner pr. person gør det ekstra attraktivt at planlægge næste års skiferie tidligt.

Vælg et billigt skiområde

Der er store forskelle i priserne på indkvartering, liftkort, mad og drikke på tværs af de mest populære skisportssteder i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien.

Indkvartering er ofte billigst i Italien, Norge og Sverige, især hvis du vælger lejlighed eller hytte.

Også i Østrig er det muligt at finde billige hoteller og lejligheder, men prisen pr. sengeplads er typisk en smule højere end i Italien, Norge og Sverige.

Frankrig har uden tvivl de højeste kvadratmeterpriser på skilejligheder og skihoteller.

Liftkort er tilsvarende dyrest i Frankrig og billigst i Norge, Sverige og Italien.

Du spiser billigst (og bedst) i Italien. Du spiser billigt i Østrig og Sverige. Det er dyrt at spise på restaurant på franske skisportssteder. Det er endnu dyrere i Norge.

syv billige skiområder

  • Skeikampen (Norge) – Billigt og børnevenligt
  • Winterberg (Tyskland) – billigt og tæt på Danmark
  • Isaberg (Sverige) – Billigt og tæt på Danmark
  • Livigno (Italien) – Toldfrit område med herligt skiløb
  • Maria Alm (Østrig) – Billigt og begyndervenligt
  • Montgenèvre (Frankrig) – Billigt og tæt på lufthavn
  • Ramundberget (Sverige) – Skønne oplevelser

Book indkvartering med eget køkken

Hvis du gerne vil holde udgifterne til årets skiferie nede, er det en god idé at booke indkvartering i lejlighed med eget køkken. Med ingredienser medbragt hjemmefra eller indkøbt i skisportsstedets supermarked, kan du lave billig aftensmad i lejlighedens køkken.

Hvis lejligheden er udstyret med fryser, kan du tilberede noget af aftensmaden hjemme i dit eget danske køkken og transportere den frosne mad til din skilejlighed i en passiv køleboks (eksempelvis fra Waeco).

Billig skiferie med halvpension

Skiferie med madlavning i eget køkken er naturligvis den billigste form for skiferie.

Den næstbilligste løsning er at vælge et hotel eller en lejlighed, hvor halv- eller kvartpension er inklusiv i prisen.

Der kan typisk spares 20-30% på udgifterne til morgen- og/eller aftensmad, hvis du bestiller hjemmefra og binder dig til at spise samme sted alle ugens dage.

Hvis du vil være sikker på, at menuen er tilpasset dine danske smagsløg, kan du med fordel vælge et af de efterhånden mange danskejede skihoteller, hvor halvpension er med i prisen.

Billige hoteller i Alperne med “danskervenlig” halvpension

Pension Sylvia (Ischgl, Østrig)
Hotel Le Refuge (Alpe d’Huez, Frankrig)
Park Hotel Faloria (Canazei, Italien)
Hotel Iris (Wildschönau Alpbachtal, Østrig)

Billig skiferie for børnefamilier

Skiferie er ofte en stor post på budgettet i danske børnefamilier.

Der findes dog billige og børnevenlige skisportssteder både nord og syd for Danmark.

I Norge er det især værd at nævne Skeikampen som et meget billigt og begyndervenligt skirejsemål for danske børnefamilier. Liftkortet er billigt, og indkvartering er endnu billigere. De kun 22 kilometer alpine pister er dog næppe nok til erfarne skiløbere.

I Alperne er Livigno en både billig og børnevenlig destination. Livigno er dog IKKE velegnet til kør-selv skiferie med familien, da køretiden er mindst 14-15 timer.

En billig skiferie for børn og forældre kan også gå til Berchtesgaden i Tyskland eller Maria Alm i Østrig. Begge skiområder er oplagte destinationer til en billig kør-selv skiferie for børnefamilier.

Et alternativ er Ramundberget i Sverige, hvor du kan tage hele familien med ud i det svenske højland.

Hvis I vil til Østrig, kan I overveje destinationer som Saalbach.

De bedste billige skiferier findes i nyhedsbrevet

De billigste restpladser og afbudsrejser hos danske skirejsebureauer sælges efter “først-til-mølle”-princippet.

Hvis du tilmelder dig bureauernes elektroniske nyhedsbreve, ser andre danskere på jagt efter billige skirejser kun dine bagski, mens du booker den billige skiferie først.

Tilmelding til nyhedsbreve hos danske skirejsebureauer

*Ved Slopestar og Skilink tilmelder du dig til nyhedsbrevet nederst på siden.

Billig skiferie i fire populære skiområder

Val Thorens, Wagrain, Trysil og Livigno er fire af de mest populære skiområder blandt danske skiløbere. Her er et par tips til billig skiferie på disse fire skisportssteder.

Billig skiferie i Val Thorens (Frankrig)

Val Thorens er ikke et billigt skiområde, men skiløbet er fantastisk. En nogenlunde billig skiferie i Val Thorens er dog mulig, hvis du rejser i lavsæsonen og vælger indkvartering med max. 3 stjerner. Sørg også for at booke din skirejse til Val Thorens med halvpension. Det er dyrt at spise ude i Val Thorens.

Se billigt hotel i Val Thorens | Se billig lejlighed i Val Thorens

Billig skiferie i Wagrain (Østrig)

Billig skiferie i Wagrain finder du nemmest ved at vælge indkvartering i enten Flachau eller Alpendorf. Begge nabobyer er direkte forbundet med skiområdet omkring Wagrain, men indkvartering er en smule billigere end i Wagrain. Hvis du er villig til at gå på kompromis med beliggenhed og antallet af stjerner, kan du dog også booke billig skiferie med indkvartering i selve Wagrain.

Se billigt hotel i Wagrain | Se billig lejlighed i Wagrain

Billig skiferie i Trysil (Norge)

Trysil er et af de dyreste norske skisportsteder, men det er dog alligevel muligt at holde en uges billig skiferie i Trysil. Søg blot for at rejse uden for højsæsonen (jul, nytår, påske og uge 7 til 10), og book en hytte eller lejlighed med eget køkken.

Se billig lejlighed i Trysil | Se billig hytte i Trysil

Billig skiferie i Livigno (Italien)

Skisportsstedet Livigno ligger i et toldfrit område og er et oplagt skirejsemål for jer, der gerne vil på billig skiferie i Italien. Priserne på mad og drikke i Livigno er lave, og kvaliteten er høj.

Der er et stort udvalg af relativt billige hoteller og lejligheder i Livigno, mange med ski-in/ski-out eller noget, som minder om det.

Se billigt hotel i Livigno | Se billig lejlighed i Livigno

Billig skiferie – Spørgsmål og svar

Hvornår er det billigst at tage på skiferie?

Svar: Skiferie er billigst i lavsæsonen, hvor efterspørgslen efter skirejser og indkvartering er lavest. Det er med andre ord ofte billigst at tage på skiferie før jul, i ugerne 2-5 og fra uge 11 til sæsonafslutningen. Påskeugen er dog også dyr.

Hvornår er det billigst at booke skiferie?

Svar: Det er billigst at booke skiferien tidligt (i juli eller august) eller meget sent (få dage før afgang). Udvalget er klart størst, hvis du booker tidligt. Den mulige besparelse ved at booke i sidste øjeblik er dog ofte større end eventuelle “book-tidligt”-rabatter.

Hvilke skiområder er billigst?

Svar: Ofte er de mindste skiområder, også de billigste skiområder. Liftkort er 10-20% billigere i Norge og Sverige end i Alperne. Indkvartering er billigst i Sverige og dyrest i Frankrig.

Hvilke skiområder har de billigste liftkort?

Svar: Som nævnt ovenfor er liftkort billigere hos vores norske og svenske naboer end på skisportssteder i Alperne. Du kan se en oversigt over historiske liftkortpriser her.

Hvilke danske skirejsebureauer er billigst?

Svar: Der er stor konkurrence blandt danske skirejsebureauer, og avancen på salg af skirejser er under pres.

Skirejsebureauer som Nortlander og Slopestar.dk har alle en ambition om at tilbyde skiglade danskere billige skiferier uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten.

Hvordan kan jeg få rabat på skiferie?

Svar: Udover eventuelle rabatter for børn og tidlig booking, er det også muligt at få rabat på skiferien gennem LogBuy (rabat hos Stena Line og DFDS) eller ved at betale skiferien med forbrugsforeningskort hos Spies.dk eller Alpentravel.com.

Kan det betale sig at vælge halvpension?

Svar: Ja. Halvpension er næsten altid en billigere løsning end at købe morgen- og aftensmad fra dag til dag på forskellige restauranter. Madlavning i eget køkken er naturligvis den billigste løsning, men der er ikke meget “ferie” over det.

Er kør-selv skiferie billigst?

Svar: Kør-selv skiferie er ofte, men ikke altid den billigste form for skiferie. Hvis du fylder bilen med passagerer, har både skirejser med fly og bus svært ved at konkurrere, når det gælder om at arrangere den billigst mulige skiferie.

Hvis I kun er to personer, der skal af sted på skiferie sammen, er kør-selv skiferie dog sjældent billigere end skirejser med bus eller de billigste skirejser med fly til Alperne.

Find billig skiferie hos Danski | Nortlander | Skilink.dk | SlopestarAlltime Travel | De Brede Planker | Skitour.dk | Sunweb

Menu