Hafjell

Forside » Norge » Hafjell

Panorama Hafjell
Om Hafjell | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pister: 46 km | Højde: 195 – 1.059 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Hafjell er et af de mest populære skiområder i Norge (kun overgået af Trysil og Hemsedal).

Hafjell ligger i Øyer kommune, blot 200 kilometer og cirka 2,5 times kørsel fra Oslo.

Ifølge Hafjells turistbureau er Hafjell et skiområde, der egner sig godt til både nybegyndere og erfarne skiløbere.

Selvom pistekortet indeholder både grønne, blå, røde og sorte pister, vil vi dog primært anbefale Hafjell til let øvede eller øvede skiløbere.

De fleste blå og grønne pister er smalle transportpister, der zig-zagger sig ned ad den stejle bjergside.

Områderne til børn og absolut nybegyndere er markant bedre i eksempelvis Trysil end i Hafjell.

Læs mere om lifter og pister i Hafjell

Indkvartering i Hafjell

Indkvartering Hafjell

Næsten al indkvartering i Hafjell foregår i lejligheder eller hytter. Der er kun få hoteller i Hafjell, og blot et enkelt hotel ligger tæt på pister og lifter.

Hafjells lejligheder og hytter er generelt store og moderne, og kun få destinationer i Europa kan tilbyde samme grad af komfort som her.

Hafjells mange sengepladser er dog spredt ud over hele Hafjell, og det er langtfra alle indkvarteringsmuligheder, som har nem adgang til alpint skiløb.

Læs vores anbefalinger af fem lejligheder og tre hoteller i Hafjell.

Omkring Hafjells pister ligger der en række meget eksklusive privatejede hytter. Mange af disse hytter lejes ikke ud, men benyttes blot som feriebolig for velhavende nordmænd.

Skileje i Hafjell

Hafjells største skiudlejning ligger på “Skitorget” ved foden af Hafjells skiområde. Hvis du skal leje skiudstyr i Hafjell, er det oplagt at gøre det her. Skiudlejningen er nærmeste nabo til den store gondollift, og det er nemt at hente og aflevere skiudstyr i Hafjell Skiutleie. Hafjell Skiutleie har også en lille filial på Gaiastova til dig, der bor i lejligheder eller hytte oppe i den modsatte ende af skiområdet. Du kan spare 10% på den ret pebrede skilejepris ved at booke skileje online via formularen nederst på denne side på Hafjell.no.

Skiskole i Hafjell

Skiskole Hafjell

Hafjell Skiskole er stor, og der er mange veluddannede (primært unge) skilærere tilknyttet. Det er muligt at booke skiskole online, men skiskolens bookingløsning er håbløs. Besøg i stedet skiskolens kontor i bygningen ved siden af gondolliftens dalstation. Her får du god hjælp til at vælge den rette skilærer og skiundervisning til dig. Der er både norske, danske og svenske skiinstruktører i Hafjell. Kvaliteten af undervisningen er helt i top, i hvert fald når du vælger enetimer. På afstand så gruppeundervisningen med 7-8 nybegyndere ikke særlig effektiv ud.

Hvornår er det bedst at tage til Hafjell?

Der er flest skiløbere i Hafjell mellem jul og nytår samt i ugerne 7 til 10.

Hafjells lavsæson ligger i ugerne 49 til 51, 2 til 4 og 11 til 13.

Der er derfor bedst plads på pisterne og billigst indkvartering, hvis du tager på skiferie i Hafjell enten før jul, i januar eller fra uge 11 og fremefter.

Hvis du tager til Hafjell omkring nytår, kan du roligt lade solcremen blive hjemme.

På årets allermørkeste dage står solen op kl. 09.30 og går ned igen kl. 15.00, og oftest er den gemt bag bjerge eller trætoppe.

Antal timer med dagslys i Hafjell

  • 1. januar – 5 timer og 41 minutter
  • 16. januar – 6 timer og 30 minutter
  • 1. februar – 7 timer og 48 minutter
  • 14. februar – 8 timer og 59 minutter
  • 1. marts – 10 timer og 25 minutter
  • 15. marts – 11 timer og 45 minutter
  • 1. april – 13 timer og 22 minutter

Hvis du rejser til Hafjell i december eller januar, kan du til gengæld glæde dig over gode sneforhold, næsten uanset hvornår der sidst er faldet naturlig sne.

Hvis din feriekalender tillader det, så tag til Hafjell i uge 6 (høj snesikkerhed og lige før den absolutte højsæson) eller i uge 11 (lige efter højsæsonen, med god snesikkerhed og en sol, der står højt på himlen).

Mad og drikke i Hafjell

Supermarked Hafjell

Der ligger et stort og yderst velassorteret supermarked i nede i centrum af Hafjell. I “Coop Mega” er der både delikatesseafdeling, friskbagt brød og et stort udvalg af både fødevarer og “non-food”. Supermarkedet ligger dog et stykke fra pisterne, og det er derfor umuligt at finde indkvartering tæt på både det store supermarked og pisterne.

Ved Gaiastova-bygningerne oppe på fjeldet ligger der en lille købmand, hvor du kan købe et begrænset udvalg af dagligvarer under din skiferie i Hafjell.

Vores anbefaling er, at du tager på storindkøb inden afgang fra DK og fragter køle- og frostvarer til Hafjell i en god termoboks. Vi har selv gode erfaringer med at transportere frosne færdigretter til Hafjell i en WAECO Cool-Ice termoboks.

Vi testede dog også det lokale pizzeria Hafjell PizzaDrive & Restaurant, som ligger på Hundervegen 4A i Hafjell (Øyer).

Hafjell Pizza

Deres pizzaer er bestemt ikke billige, men 440 NOK (375 DKK) for to pizzaer til 4 personer leveret i en hytte 1,5 kilometer og 250 højdemeter oppe på fjeldet er til at leve med. Efter en lang dag på ski, orker du næppe at hente dem selv. Pizzabudet tager imod betaling med Visa/Dankort. En “stor” pizza er rent faktisk stor, og en enkelt stor pizza mætter to voksne. Tomat/ost/skinke-pizzaen #12 er trist. Vælg en med mere smag i. Her på redaktionen blev der uddelt fleste kokkehuer til pizza #17 med kylling. Se telefonnummer og menukort på HafjellPizza.no.

Book skiferie til Hafjell her

Menu