Hafjell Pistekort

Forside » Norge » Hafjell » Pistekort

Om Hafjell | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Rejsebureauer: Alltime Travel | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | Skiferie.dk

Det alpine skiområde i Hafjell består af 50 kilometer pister, som betjenes af i alt 19 lifter.

Der er hele 864 højdemeter fra toppen af “Hafjell 360”-stoleliften (1.059 meter over havets overflade) til gondolliftens dalstation (som ligger nede i 195 meters højde).

Du kan læse mere om Hafjells skiområde og se det nyeste Hafjell pistekort nedenfor.

Pistekort Hafjell

Pistekort Hafjell

Hafjell pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Skiløbet i Hafjell er godt og varieret.

Alle fire farver (grøn, blå, rød og sort) er taget i brug i farvelægningen af kortet over Hafjells skiområde.

Udvalget af pister er præcis så varieret som farverne på Hafjells pistekort indikerer.

Efter åbningen af den nye “Hafjell 360”-stolelift og de nye pister oppe nær Hafjelltoppen, er der nu også fine forhold for nybegyndere og let øvede skiløbere.

Øvede skiløbere vil stadig blive udfordret på de mange røde og stejle sorte pister midt og nederst i skiområdet.

Hafjell lægger sne til internationale konkurrencer i alpint skiløb (slalom, storslalom og Super-G). Mange af de bedste norske alpinløbere træner i Hafjell. Danmarks bedste alpine skiløber Christoffer Faarup boede og trænede ligeledes i Hafjell, indtil han stoppede karrieren.

Fin sammenhæng mellem pister og lifter

Hafjell 360 Stolelift

De 50 kilometer pister hænger godt sammen, og pladsen på pisterne er fint afstemt med liftkapaciteten.

Her på redaktionen har vi flere gange stået på ski i Hafjell mellem jul og nytår.

Netop på årets sidste dage er der lange liftkøer og deprimerende trængsel på mange skisportssteder, både i Norge og i Alperne.

Hafjell er dog en behagelig undtagelse.

Den nye “Hafjell 360” 6-personers stolelift (som for øvrigt har vindskærm og varme i sædet) har forkortet liftkøerne i Hafjell betydeligt.

Kun køen til gondolliften kan blive et problem for utålmodige skiløbere. Især når den kører med reduceret kapacitet pga. de mange tekniske problemer, som jævnligt plager den.

Heldigvis kan du i stedet tage stolelifterne “Hafjellheis 1” og “Hafjellheis 2”, hvor der kun sjældent er kø af betydning (med mindre gondolen er lukket helt).

Både “Hafjellheis 1”, “Hafjellheis 2” og den nye “Hafjell 360” er moderne “detachable” stolelifte. Du stiger på og af i langsomt tempo, og kører hurtigt op.

Hold dig langt væk fra stoleliften “Hafjellheis 3”, hvor alt foregår alt i slow-motion. Du stiger på og af i langsomt tempo og kører endnu langsommere op (sådan føles det i hvert fald!). Desuden er stoleliftens ryglæn så hårde, at rygskjold bør overvejes 🙂

Rejsebureauer: Dansk Bilferie | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | Skiferie.dk

Sådan undgår du liftkøer i Hafjell

Til tops, og så “Skier’s LEFT”

Der er næsten altid færrest skiløbere på pisterne i den sydvestlige halvdel af anlægget (længst væk fra gondolens topstation ved Mosetertoppen). Start dagens skiløb med at køre helt til tops med Hafjell 360. Hold til højre, når du stiger af. Kør grøn piste “2”, grøn piste “8”, rød piste “42” og sort piste “60” (eller blå piste “23”, hvis sort er for voldsomt). Du har sandsynligvis pisterne næsten for dig selv den første times tid.

Singlekø – Også for par og familier

Hvis der er kø ved stolelifterne, så vælg “Singelkø” ved indgangen til liften. Liftmanden bruger så dig som “fyld”, når der eksempelvis er en familie på tre, der skal med en 4-personers stolelift. Det fungerer også fint, selvom I er nogle stykker, der står på ski sammen. Røverhistorierne må I så gemme til afterski eller aftensmaden, da I sjældent kommer med samme lift. Til gengæld kommer I alle hurtigere gennem liftkøerne og får stået mere på ski sammen.

Gondolliftens dalstation

Sneforhold og snesikkerhed i Hafjell

Næsten al alpint skiløb i Hafjell foregår under trægrænsen. Det sikrer dig bedre sigtbarhed i tåge og snevejr, og betyder samtidig, at solen kun sjældent rammer pisterne. Det hjælper med at holde sneen god, selv lang tid efter seneste snefald.

Vi har tre gange stået på ski i Hafjell i december (i 2016, 2019 og 2022) og alle gange har sneforholdene været tæt på perfekte, hvilket langtfra altid er selvfølge i Alperne på samme tidspunkt. Hafjell et stort arsenal af snekanoner, der hjælper, når sneguderne svigter.

Snekanon i Hafjell

Selv en måned efter seneste snefald er Hafjells pister smukt hvide // Foto: Troels Kjems

Der findes dog andre norske skiområder, som ligger højere og en smule mere snesikkert end Hafjell.

Lidt nordvest for Hafjell ligger Skeikampen, som godt nok kun byder på halvt så mange pistekilometer som Hafjell, men til gengæld ligger alle pisterne oppe på højfjeldet, hvor natursneen har bedre vilkår.

Også i Kvitfjell (45 minutters kørsel nord for Hafjell) er der marginalt bedre chancer for gode sneforhold.

Tilsvarende er skisæsonen normalt også et par uger længere i Hemsedal end i Hafjell.

Hafjell er dog et mere snesikkert skirejsemål end mange af de populære lavtliggende destinationer i Alperne som f.eks. Wagrain og Schladming.

Hafjell Højdeprofil

Højdeprofil (meter over havet) for en dags skiløb i Hafjell.

Liftkort i Hafjell

Liftkort til Hafjells moderne liftsystem kan købes i liftkortsalget ved den store gondollifts dalstation eller oppe ved Gaiastova.

Det nemmeste er dog at købe liftkort online på Hafjell.no. Du kan derefter afhente liftkortet i en af de opstillede automater.

Hafjell tilbyder ikke at sende liftkortet hjem til din danske adresse, men hvis du har et gammelt liftkort med et WTP-nummer, så kan du blot optanke og genbruge dette.

Du kan se priser på liftkort til Hafjell på denne side på Hafjell.no.

Børnebakker i Hafjell

Hafjell har tre mindre områder, der egner sig godt til børn og absolut nybegyndere.

De tre begynderbakker i Hafjell ligger

  • nær Hafjell Alpinlandsby (tæt på gondolliftens dalstation).
  • på Mosetertoppen (langs FAVN-lejlighederne, oppe ved gondolliftens topstation).
  • ved Gaiastova (oppe på fjeldet i den sydøstlige del af skiområdet).

Der er mest ro og fred oppe ved Gaiastovas børnebakke og den tilhørende lille gratis træklift. Børnefamilier kan bo lige oven for trækliften i en af de komfortable nye Gaiastova Alpine Apartments.

Den korte tæppelift nede ved Hafjell Alpinlandsby og de to lange tæppelifter oppe ved Mosetertoppen er dog nemmere at anvende for de allermindste børn.

FAVN-lejlighederne er dog det mest luksuriøse (og dyre) valg.

De nye grønne pister langs stoleliften “Hafjell 360” er perfekte til børn og nybegyndere, når de føler sig klar til at tage en stolelift længere op i terrænet.

Langs de præparede grønne pister øverst i området finder du også sjove skovpister samt små hop og pukler, der både underholder og udvikler glade skibørn.

Alle pister i den lavest beliggende tredjedel af Hafjells skiområde (bortset fra begynderbakken ved Hafjell Alpinlandsby) er enten stejle og smalle, og ofte ren overlevelse for nybegyndere.

Begynderområdet ved Gaiastova

Der er altid ro og god plads ved Gaiastovas begynderbakke // Foto: Troels Kjems

Snowparks i Hafjell

Hafjell Snowpark

Hafjell har et varieret udvalg af snow parks i alle sværhedsgrader.

Den store “Hafjellpark Main Park” er populær blandt Norges bedste og mest entusiastiske parkrotter. Rails, boxe og kickers i Main Park er ofte omdrejningspunktet for både træning og konkurrencer for den norske ski- og snowboard-elite. Parken åbner normalt først i starten af januar.

Også til de mindre øvede skiløbere har Hafjell et bredt udvalg af rails, boxe og kickers.

Oppe ved Mosetertoppen og restaurant Skavlen ligger både “Frontyard” (til de mindste parkrotter) og “Backyard” (til de lidt store parkrotter).

Desværre betjenes Backyard-snowparken af en ældre træklift, der både fungerer som tilkoblingslift for et stort hytteområde og som eneste lift for alle snowparkens brugere.

Det kan give kø, især fra frokosttid og et par timer frem.

Læs mere om både “Main park”, “Frontyard” og “Backyard” på denne side på Hafjell.no.

Off-piste muligheder i Hafjell

Du skal ikke booke skiferie til Hafjell, hvis du jagter vilde off-piste eventyr.

Der er kun få stejle fjeldsider, og fyrreskovene er for tætte til pudderskiløb mellem træerne.

Hvis de norske vejrguder inviterer til off-piste skiløb, så peg i stedet skispidserne mod Hemsedal (godt off-piste skiløb tilgængeligt via lifter) eller Røldal (i gennemsnit 11 meter sne hver vinter).

Menu