Davos

Skiferie i Davos

Om Davos| Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 310 stk| Højde: 1560 – 3146 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find indkvartering i Davos hos: FJÄLLFERIE

I den nordøstlige del af Schweitz ligger den verdensberømte by Davos omringet af høje bjerge med hvide tinder. Byen alene ligger i en højde af 1.560 meter, og de fleste af pisterne har deres udmunding yderligere 500 meter højere oppe.

Davos’ idylliske placering og fantastiske kur- og skisportsfaciliteter har gjort byen kendt verden over. Det er en fantastisk destination for den øvede skiløber eller dem, som vil have en mere afslappende ferie i skisporsområdet.

Stå på ski i Davos

Skiferie i Davos byder på muligheder for enhver smag, men det er ikke det bedste sted at starte, hvis hele rejseselskabet består af nybegyndere. Det store skiområde har i alt 310 pister, men ingen af dem er grønne og kun 60 er blå. Det betyder, at der er 132 røde pister og 118 sorte.
Davos er altså himlen for skiløberen, der elsker udfordringer og teknisk øvelse. Hvis farten skal sættes lidt ned, og udsigten skal nydes på turen, er der masser af muligheder på de blå pister.

Det overvældende antal af mere avancerede pister gør det til en skidestination for sig, og med rige muligheder for offpist-skiløb, er det et fremragende rejsemål for dig, der hurtigt bliver træt af de samme udfordringer.

Men dét betyder ikke, at en skiferie i Davos kun er for voksne eller par. Hele Davos’ skiområde har nemlig fået den schweiziske turistorganisations kvalitetsmærke ”Families Welcome”. Udmærkelse tildeles områder, der er særligt imødekommende overfor børnefamilier.
Børn kan nemlig få masser af sjov ved Madrisa, hvor et område med børnelifte, rullebånd, leg og sjov i sneen gør ferien bedre for alle. Der tilbydes endda børnepasning, så forældre kan komme op og prøve kræfter med bjerget!

Kombiner spa- og skirejse i Davos

En skiferie i Davos behøver ikke stå på ski hver dag. Rejser du med nogle, der ikke er begejstrede for at komme op i bjergene, eller som hellere vil tage den med ro, byder den hyggelige dal på masser af charme og muligheder.

Med cirka 13.000 indbyggere er Davos en forholdsvis stor skiby, og det betyder, at lokalområdet er mere livligt og mindre turistpræget end mange andre. Der er andre muligheder for aktiviteter end skiløb, og der er blandt andet forskellige sportsfaciliteter som svømmehal, skøjtebane og ishockey-stadion.

Er det ikke mere sport, der ønskes, har byen også mange restauranter med lækre menuer, et kasino for de voksne og et natteliv, der er særligt livligt i turistsæsonen. Det betyder også, at der er rig mulighed for afterski.

På mange skidestinationer ligger spaer i forbindelse med hoteller, men på din skiferie i Davos kan du finde selvstændige spaer. Slap af med massage eller dampbade enten efter flere dages skiløb eller i stedet for.

Det er også muligt at tage toget til nabobyen Klosters, hvor nogle af pisterne også ender. Så kan dem, der foretrækker dalen mere, nemt mødes med de begejstrede skiløbere.

Værd at vide om skiferie i Davos

Davos er ikke velegnet for absolutte begyndere, men børnefamilier kan sagtens få en fantastisk ferie. Børn under 6 år kører gratis med liftene, og ved de mindre børneområde i Pischa tilbydes der børnepasning med masser af legemuligheder og underholdning.

Davos er i stor grad en topdestination for unge – så meget, faktisk, at det sydlige bjerg Jakobsorn er markedsført til dem. Her bliver der spillet høj musik hele dagen lang på de mange barer, og de virkelig udfordrende pister er grund for mange væddemål og kapløb. I dalen er der også masser af barer og natklubber, som tager afterski til et helt nyt level.

Hvis du tager børn med på skiferie i Davos, er det altså en god idé at undersøge området hjemmefra, hvis du ønsker et stille nabolag om aftenen.

Find indkvartering i Davos hos: FJÄLLFERIE

Menu