Saalbach-Hinterglemm

Forside » Østrig » Saalbach-Hinterglemm

Panorama Saalbach
Om Saalbach-Hinterglemm | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv | Billeder | Vejr/webcams

Pister: 270 km | Højde: 786 – 2.096 m.o.h. (Saalbach/Hinterglemm by: 1.000 m.o.h.)

Begyndere: | Øvede: | Ekspert: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Rejsebureauer: Alltime Travel | Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Slopestar |  ThinggaardSnowtours | Sunweb

Byerne Saalbach og Hinterglemm ligger i centrum af det store østrigske skiområde “Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn” og dets i alt 270 kilometer pister.

Saalbach-Hinterglemm tilbyder en attraktiv kombination af godt skiløb, heftig afterski og overskuelig transporttid fra Danmark.

Du finder både brede begyndervenlige blå pister og potentielt halsbrækkende freeride-linjer i bjergene omkring Saalbach og Hinterglemm.

Det er ikke gratis at holde skiferie i Saalbach-Hinterglemm, men priserne på både overnatning, mad og drikke er lidt lavere end på andre populære østrigske skiområder som Sölden og Ischgl.

Læs mere om lifter og pister i Saalbach-Hinterglemm

Indkvartering i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm Indkvartering

Der er fire kilometer mellem byerne Saalbach og Hinterglemm, der begge ligger langs landevejen, som snor sig igennem dalen.

De to byer er omtrent lige store, og både Saalbach og Hinterglemm er omgivet af pister og skilifter på alle sider.

Den gamle bymidte i Saalbach har mere sjæl end hovedgaden i Hinterglemm, men uanset om du ønsker at bo i Saalbach eller Hinterglemm, finder du nemt gode hoteller og moderne lejligheder tæt på både skiløb og afterski.

Læs vores anbefalinger af 9 hoteller og 5 lejligheder i Saalbach-Hinterglemm.

Mad og drikke i Saalbach-Hinterglemm

Maden i Saalbach-Hinterglemm er overraskende god. Der er mindre friture og mere kvalitet over maden her end i eksempelvis Wagrain.

Under vores eget besøg i området boede vi på det danskejede Hotel Pinzgauer Hof, hvor danske kokke og tjenere serverer en solid morgenbuffet og en lækker tre-retters aftenmenu som en del af hotellets halvpension. Hotellet har “kun” 3 stjerner, men maden smager af meget mere. Som en herlig bonus ligger hotellet under 50 skridt fra nærmeste gondollift.

I Hinterglemm, spiste vi også en fremragende hjemmelavet burger på Der Schwarzacher og god italiensk mad på Restaurant Knappestube.

Hvis du i stedet bliver sulten i Saalbach, anbefaler Jakob Holm (Højmark Rejsers tidligere chefguide i Saalbach) både den fantastiske Felsensteak fra Haus Peter (midt på gågaden i Saalbach), spareribs fra Bäckstätt (3 minutters gang fra centrum af Saalbach) eller det gode østrigske køkken på Bergeralm oppe i terrænet over Saalbach.

Afterski i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm Afterski

Hvis du vælger at booke skiferie til Saalbach eller Hinterglemm, er der garanti for fest, når dagens skiløb er forbi.

Afterski i Saalbach-Hinterglemm kører altid i et højt gear, og ofte stikker det helt af.

I Saalbach er Hinterhag Alm berømt og berygtet for heftig afterski. Også på Underbar i centrum af Saalbach samles både sæsonarbejdere og ugegæster om høj musik, weissbier, flügel shots og jägerbombs.

I Hinterglemm er stemningen ofte helt i top på The London Pub/Tanzhimmel (i Hinterglemms gågade) og Goasstall (tæt ved Hotel Pinzgauer Hof og Hotel Alpine Palace).

Også på Hinterglemms “Der Schwarzacher” (ved Underschwarzach-gondolens dalstation) sørger DJ’en og en masse festglade (og primært lidt ældre) mennesker for at skrue en seriøs afterskifest sammen fra pisterne lukker og mindst tre timer frem.

Både Saalbach og Hinterglemm scorer absolut topkarakter i kategorien “afterski”.

Skiskole i Saalbach-Hinterglemm

Der findes flere store skiskoler i Saalbach-Hinterglemm. Skiskolerne tilbyder skiundervisning til både nybegyndere og øvede skiløbere.

Du kan læse mere om skiskole i Saalbach-Hinterglemm på denne side på Saalbach.com.

Hos flere af de store danske skirejsebureauer er det muligt at booke dansk skiskole til børn, der holder skiferie i Saalbach eller Hinterglemm.

Skileje i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm Skileje

Der er ikke langt mellem skiudlejningerne i Saalbach-Hinterglemm. Det er billigst at booke skileje hjemmefra via dit danske skirejsebureau. Du kan dog sagtens leje ski ved ankomst til Saalbach eller Hinterglemm. Ved dalstationerne til både Schattberg X-press liften (Saalbach) og Reiterkogel-gondolen (Hinterglemm) er der mulighed for skileje lige ved liften.

Leje af et komplet sæt skiudstyr med gode ski, skistøvler, skistave og en godkendt skihjelm koster dog næsten 200 EUR for 7 dage.

Læs også: Sådan vælger du de rigtige ski

Supermarked i Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm Supermarked

Der ligger store Spar-supermarkeder i både Saalbach og Hinterglemm.

Priserne i østrigske supermarkeder er omtrent på niveau med priserne i danske supermarkeder, og udvalget af både friske grøntsager og godt kød er stort.

Der er ofte trængsel i supermarkederne mellem kl. 16.00 og 18.00, så drik blot en ekstra Weissbier, og udskyd indkøbene til senere på aftenen.

Hvornår er det bedst at tage til Saalbach-Hinterglemm?

Skolebørnene i de østrigske delstater Salzburg og Tyrol holder også vinterferie i uge 7, som sammen med nytårsugen er den absolutte højsæson i Saalbach-Hinterglemm.

Der er lavere priser og færre mennesker på pisterne, hvis du besøger området i januar eller marts. Snestatistikken fortæller, at snedybden ofte topper i uge 10 eller 11.

Før jul er der både billig indkvartering og rabat på liftkort, men til gengæld er sneforholdene usikre så tidligt på sæsonen i et lavtliggende skiområde som Saalbach-Hinterglemm.

Billig skiferie i Saalbach eller Hinterglemm finder du nemmest i f.eks. uge 3 eller uge 4.

Skirejser til Saalbach-Hinterglemm

Menu