Hovden

Forside » Norge » Hovden

Panorama Hovden
Om Hovden | Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 33 | Højde: 815 – 1.183 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find rejser til Hovden hos: Skiferie.dk | Alltime Travel

Hovden er en populær ski-destination beliggende i Setesdal, cirka 290 kilometer fra Oslo og kun 210 kilometer fra Kristiansand. Skisportsstedet er kendt for sin snesikkerhed og tiltrækker mange danske skiløbere hvert år. 

Med over 42 kilometer pister i alle sværhedsgrader, herunder den imponerende 3.300 meter lange nedkørsel “Familiecrossen”, er der noget for enhver skiløber.

Skiløb i Hovden

Hvis du er til freestyle, har Hovden en blå og en rød terrænpark med forskellige udfordringer i form af hop, rails og bokse. Den blå park er velegnet til alle niveauer, mens den røde park er bedst egnet til mere erfarne skiløbere og snowboardere.

I alt er der 33 pister. Heraf er der: 9 grønne, 7 blå, 14 røde og 3 sorte. Det vil sige, at der er noget for alle – fra nybegyndere til eksperter.

Hovden skiller sig ud ved at have to hurtige stolelifter, der giver skiløbere og snowboardere mulighed for at tilbringe mere tid på pisten. Breive- og Hovden-expressen, med en højdeforskel på omkring 370 meter, er centrale for skiløb i Hovden. 

Breive-expressen begynder bag toppen af Nos, som er det centrale fjeld i området. Med 3-4 røde og blå pister på omkring 1.600 meter med gode udfordringer og masser af plads, er der mulighed for intervaltræning og fartfyldt skiløb. 

Ekspres-stolelifterne er virkelig en fordel, og på trods af at Hovden nærmer sig sit 50-års jubilæum, så er disse to moderne lifter et fantastisk fundament for området.

Langrend på skiferien til Hovden

Norge er kendt for at have fantastiske muligheder for langrend – og her skuffer Hovden ikke. Området har et løjpenetværk på hele 170 kilometer, som strækker sig både igennem skovterræn og på fjeldet. 

Der er ligeledes et udvalg af løjper, som passer til forskellige behov og erfaringer – fra de helt korte til de meget lange.

Nybegyndere kan starte på løjpe 2, som kun er 2,9 kilometer lang med en højdeforskel på 82 meter. 

De mere øvede kan drage ud på løjpe 32 (Hoslemoskaret). Løjpen er 8,2 kilometer lang med en højdeforskel på 253 meter. 

Aktiviteter på skiferien i Hovden

Hovden har også meget mere at byde på end skiløb, herunder en spa og et tropisk badeland med udendørs svømmemuligheder. Der er også en stor skøjtebane, hvor man kan leje skøjter samt muligheder for aktiviteter som kanetur, skikiting, snesko-udflugter og snescooterkørsel. 

Byen er lille og intim, og uanset hvor du bor, er der kort afstand til de mange faciliteter. Der er også gode indkøbsmuligheder, herunder det store Kiwi supermarked, der tilbyder et stort udvalg til rimelige priser.

Indkvartering i Hovden

Der er mange muligheder for indkvartering i Hovden, herunder hytter tæt på skisportsstedet eller langs elven, der løber gennem byen. Hvis du ønsker forplejning, kan du overveje at bo på Hovdestøylen Hotel og Lodge.

Find rejser til Hovden hos: Skiferie.dk | Alltime Travel

Menu