De mest populære skiområder til skiferien i Italien

Skiferie Italien

Find din skiferie til Italien hos Danski | Nortlander | Skiferie.dk | Skilink | Slopestar | ThinggaardSNE & SNÖ

Italien byder på et perfekt mix af godt skiløb, god mad, komfortabel indkvartering, fair priser og gæstfrie værter.

Mange danskere skiløbere har tabt deres hjerter til snesikre Livigno, smukke Canazei, eksklusive Cervinia, undervurderede Val Gardena, børnevenlige Passo Tonale, stemningsfulde Limone Piemonte eller et andet godt italiensk skirejsemål.

Uanset om du vælger et skisportssted i Dolomitterne eller i de italienske Alper, kan du være sikker på en mindeværdig og fornøjelig skiferie i Italien.

Her på siden kan du se lister med både de mest populære skiområder i Italien og de største skisportssteder i Italien. Vi skriver også om et par af de mest snesikre italienske skisportssteder. Til slut får du vores bud på to børnevenlige italienske skidestinationer.

Mest populære skiområder i Italien

SkisportsstedPisterHøjde (m.o.h.)
Livigno115 km1.816 - 2.804
Canazei1.200 km1.200 - 2.625
Cervinia200 km1.524 - 3.480
Passo Tonale100 km1.121 - 3.016
Val Gardena1.200 km1.563 - 2.518
Sestriere400 km1.380 - 2.800
Sauze d'Oulx400 km1.380 - 2.800
Ponte di legno104 km1.121 - 3.016
Limone Piemonte
80 km1.010 - 2.085
Champoluc73 km1.579 - 3.275

Største skisportssteder i Italien

Dolomiti Superski (1.200 km pister / 467 lifter)

Dolomiti Superski er uden sammenligning det største skiområde i Italien. Liftkortet til Dolomiti Superski giver dig adgang til i alt 1.200 kilometer præparerede pister. De 1.200 pistekilometer er dog fordelt over i alt 12 skiområder, hvor Val di Fassa (Canazei, Campitello, Alba), Val Gardena, Alta Badia, Cortina d’Ampezzo og Kronplatz er de største og mest kendte skibyer i Dolomiti Superski.

Fra Canazei og Val Gardena er der direkte adgang til det største sammenhængende område omkring Sella Ronda med i alt cirka 500 kilometer pister.

Se Canazei pistekortLæs mere om Canazei | Læs mere om Val Gardena

Cervinia (350 km pister / 53 lifter)

Med sin placering i 2.050 meters højde og Matterhorn som nærmeste nabo, er Breuil-Cervinia et snesikkert og populært skirejsemål for kræsne skiløbere fra det meste af verden.

Cervinia tiltrækker typisk et lidt ældre og mere købestærkt publikum. Byens udbud af lejligheder, hoteller og spisesteder er tilpasset dette og du derfor forvente en skiferie på et højere kvalitetsniveau end gennemsnittet.

Cervinia er yderst snesikkert og de højtliggende pister giver dig garanti for godt skiføre langt de fleste dage. Der er i alt 350 km sammenhængende pister i det fælles Cervinia+Zermatt skiområde.

Se Cervinia pistekort | Læs mere om Cervinia | Læs mere om Zermatt

Monterosa Ski (171 km pister / 45 lifter)

De tre italienske skiområder Champoluc, Gressoney og Alagna udgør tilsammen Monterosa Ski. Området har cirka 75 kilometer afmærkede pister (og ikke de op mod 200 kilometer pister, som du kan læse andre steder).

Champoluc, Gressoney og Alagna er også populære udflugtsmål for lokale, hvorfor der i weekenderne kan være godt fyldt på pisterne. Til gengæld er der ofte rigtig god plads i det meste af området på hverdage. Alagna er berømt for sine sublime og let tilgængelige off-piste områder.

Læs mere om Champoluc

Campiglio Dolomiti (150 km pister / 57 lifter)

De cirka 150 kilometer pister i skiområdet Campiglio Dolomiti forbinder hovedbyen Madonna di Campiglio med de omkringliggende byer Marilleva, Folgarida og Pinzolo.

Selve Madonna di Campiglio by ligger 1.524 meter over havets overflade og fra byen er der nem adgang til skiområdets pister.

I både Madonna di Campiglio og Pinzolo ligger der børnebakker med “flyvende tæppe”-skilifter nede ved selve byen.

Skiferie i Campiglio Dolomiti er derfor også et godt skiferierejsemål til børn og nybegyndere.

Læs mere om Madonna di Campiglio

Livigno (115 km pister / 62 lifter)

Med over 100 kilometer brede, snesikre og velpræparerede pister fortjener Livigno også en plads på listen med de største italienske skisportssteder.

Livigno ligger som en lille hvid oase i en afsondret italiensk dal tæt på grænsen til Schweiz.

I Livigno kan du kombinere godt skiløb med god mad og tax-free shopping.

Se Livigno pistekort | Læs vores store guide til Livigno

Højtbeliggende skisportssteder i Italien

Cervinia er det højestbeliggende skisportssted i Europa (se 11 andre højtbeliggende skiområder i Alperne). Cervinia er derfor også nummer 1 på listen over højtliggende italienske skiområder. De øverste pister i Cervinia har sit udspring næsten fire kilometer oppe (3.899 m.o.h.).

Monterosa Ski, der består af byerne Champoluc, Gressoney og Alagna indtager andenpladsen med skiløb, der starter i 3.260 meters højde.

På de næste pladser over højtliggende italienske skiområder med snegaranti følger mindre destinationer som Bormio (med 50 kilometer pister og øverste piste 3.012 meter over havets overflade) og Val Senales gletsjerområdet (35 km pister og højeste piste 3.212 m.o.h.).

Danskerfavoritten Livigno er også et af de mest snesikre og højestbeliggende skisportssteder i Italien. Skiløbet i Livigno foregår i højder mellem cirka 1.800 og 2.800 meters højde.

Børnevenlige skisportssteder i Italien

Hvis du foretrækker skirejser med fly eller kør-selv skiferie, så er Italien et oplagt rejsemål, når børnene skal med på skiferie. Italienere elsker børn – også udenlandske – og alle de større italienske skiområder har børnevenlige skibakker tæt på familievenlige lejligheder og hoteller.

I Livigno er der danske skiinstruktører på børneskiskolerne og børnebakkerne ligger langt byens hovedstrøg. Passo Tonale er billigt og børnevenligt. Madonna di Campiglio er ligeledes et mindre, men meget børnevenligt italiensk skisportssted

Læs mere om Livigno | Læs mere om Passo Tonale | Læs mere om Madonna di Campiglio

Italienske skiområder nær lufthavne

Skirejser til Italien med fly er blevet populære de seneste år. Flere af de største italienske skisportssteder ligger højest et par timers transfer fra lufthavne i Italien med direkte flyforbindelse til Kastrup, Billund eller Aalborg.

Bardonecchia og Sauze d’Oulx ligger begge kun en god times kørsel fra Torinos internationale lufthavn.

Limone Piemonte ligger 2 timers transfer fra Nice og 2 timer fra Torino.

Sestriere og Cervinia ligger henholdsvis halvanden og to timers kørsel fra lufthavnen i Torino.

Læs også: Fra lufthavn til skilift på højest 90 minutter

Skirejser til Italien

Menu