Skiferie Sverige

Skiferie SverigeBook skiferie i Sverige hos Skiferie.dk | Vinterly.dk | Dansk Bilferie | Stena Line

Populære svenske skiområder – Top 10

Inden vi introducerer dig til skisportssteder i Sydsverige og de største svenske skiområder, får du en samlet oversigt over de 10 mest populære skiområder i Sverige.

SkisportsstedPister (alpint)Højdeforskel
Isaberg6 km155 meter
Vallåsen5 km145 meter
Idre Fjäll28 km304 meter
Branäs17 km405 meter
Kläppen (Sälen)35 km315 meter
Lindvallen (Sälen)40 km303 meter
Åre100 km890 meter
Stöten (Sälen)35 km370 meter
Ulricehamn6 km140 meter
Hundfjället (Sälen)47 km240 meter

Isaberg og Vallåsen ligger i Sydsverige. Alle de øvrige skiområder ligger et godt stykke oppe i Sverige.

Skiområder i Sydsverige

Både Isaberg og Vallåsen ligger højt på listen over de mest populære skiområder hos danske skiløbere. Især blandt sjællændere og fynboer er glade for den korte transporttid.

Det tager blot 2 timer at køre de cirka 180 kilometer fra fra København til Vallåsen, mens de 280 kilometer fra København til Isaberg tager cirka 3 timer at køre.

Isaberg

Isabergs 6 kilometer pister og 8 lifter er næppe nok til en hel uges skiferie, men Isaberg egner sig perfekt til en forlænget skiweekend for børn eller nybegyndere. Der er gode overnatningsmuligheder lige ved Isabergs lifter og pister.

Læs vores guide til Isaberg

Vallåsen

De knap 5 kilometer pister og 7 lifter i Vallåsen egner sig bedst til en 1-dagstur med familie, kollegaer eller skiklubben. Fra København tager det højest 2 timer at køre til Vallåsen og – modsat Isaberg – er der ingen oplagte indkvarteringsmuligheder ved eller nær skiområdet i Vallåsen.

Læs vores guide til Vallåsen

Store skisportssteder i Sverige

Længere oppe i Sverige finder vi en række store svenske skisportssteder, der har pister og sne nok til en hel uges vinterferie.

Sälen, Idre Fjäll, Branäs og Åre er nogle af de største og mest snesikre skisportssteder i Sverige.

Populære Sälen

Byen Sälen ligger i midtsverige, på omtrent samme breddegrad som norske Trysil.

I fjeldene omkring Sälen by ligger seks af Sveriges største og mest populære skiområder.

Skisportsstederne nær Sälen er:

  • Lindvallen (42 lifter, heraf 3 stolelifter)
  • Högfjället (13 lifter, heraf 1 stolelift)
  • Tandådalen (25 lifter, heraf 2 stolelifter)
  • Hundfjället (22 lifter, heraf 2 stolelifter)
  • Stöten (15 lifter, heraf 2 stolelifter)
  • Kläppen (15 lifter, heraf 1 stolelift)

De fire første skiområder (Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället) ejes og drives af Skistar AB. Lindvallen og Högfjället er forbundet med træklifter. Det samme er Tandådalen og Hundfjället. Liftkortet Sälen*Pass gælder automatisk til alle fire områder.

Delområderne Stöten og Kläppen drives separat og deler IKKE liftkort med hinanden eller de øvrige skiområder omkring Sälen.

Hvis du og din familie gerne vil på en hel uges skiferie i Sverige, er Lindvallen i Sälen vores bud på det bedste svenske skisportssted.

Fra Jylland kan I sejle til Oslo eller Göteborg med Stena Line og derefter køre resten af vejen. Der er cirka 3,5 times kørsel fra Oslo til Lindvallen.

Fra København er der 800 kilometer og 9 timers kørsel til Lindvallen. Det er også muligt at sejle fra København til Oslo og kun køre de sidste cirka 275 kilometer fra Oslo til Lindvallen.

Læs mere om Sälen

Varierede Idre Fjäll

Cirka 100 kilometer nord for Sälen ligger Idre Fjäll med 42 pister og 27 lifter. Området er populært blandt både lokale svenskere og danske gæster for dets varierede udbud af pister og høje snesikkerhed. Idre Fjäll er også et af de få store svenske skiområder, som tilbyder både godt alpint skiløb og mange kilometer langrendsløjper. Hvis I rejser i en gruppe, der består af både alpinløbere og langrendsløbere, så er Idre Fjäll et godt valg.

Læs mere om Idre Fjäll

Børnevenlige Branäs

Branäs er det sydligste af de store svenske skisportssteder. Der er “kun” 700 kilometer fra København til Branäs. Afstanden fra Oslo til Branäs er 200 kilometer.

Branäs har i alt 21 lifter (heraf én gondollift og to stolelifter) og en maksimal højdeforskel på 415 meter. Det er nok til at selv erfarne skiløbere kan få sus i håret og en smule mælkesyre i benene.

Branäs er dog samtidig et af de mest børnevenlige svenske skiområder med tre områder dedikeret til mindre børn. I løbet af sæsonen er der ligeledes et stort udvalg af særlige aktiviteter for børn.

Læs mere om Branäs

Eksklusive Åre

Modsat Sälen, Idre Fjäll og Branäs ligger Åre næsten en dagsrejse fra Danmark. Der er 1.150 kilometers kørsel (mindst 13 timer) fra København til Åre. Selv fra Oslo er der over 600 kilometer og 8 timers transport til Åre.

Når du først er nået derop, kan du til gengæld boltre dig på de i alt 101 kilometer pister, der i 2007 lagde sne til VM i alpint skiløb.

Skisportsstedet Åres primære målgruppe er kræsne voksne skiløbere. I området “Björnen” er der dog også børnevenlige begynderbakker.

Åre er yderst snesikkert, men også kold og mørk i december og januar.

Læs mere om Åre

Snesikre skiområder i Sverige

I Sverige er det breddegrad snarere end antal meter over havet, der afgør hvor snesikkert et skiområde er.

De sydsvenske skiområder Isaberg og Vallåsen er i meget høj grad afhængig af både vejrguder og snekanoner. I januar, februar og starten af marts er der dog næsten altid enten natursne eller kunstsne på pisterne.

Skiområder i midtsverige og nordsverige er derimod meget snesikre fra omkring jul og hen til starten af april. Ofte falder sneen naturligt. Hvis den ægte sne lader vente på sig, så er temperaturerne næsten altid så lave, at der nemt kan produceres kunstsne.

Ingen af disse store svenske skiområder slår dog Riksgränsen, som ligger allerlængst oppe i Nordsverige. Ved Riksgrænsen er der så koldt og mørkt, at sæsonen først starter midt i februar og slutter omkring 1. juni. Der er maksimal snegaranti. Til gengæld er det både dyrt og besværligt at rejse helt derop.

Priser på liftkort i Sverige

En af de helt store poster på skiferiebudgettet er liftkort. Også af den grund er Sverige et af de billigste lande at holde skiferie i. Liftkort er meget billigere i Sverige end i Frankrig, og en del billigere end i Østrig, Italien og Norge. Se sammenligning af priser på liftkort her.

Et liftkort til 7 dages skiløb i Kläppen koster cirka 1.300 danske kroner. Det store Sälen*Pass koster cirka 1.650 danske kroner pr. voksen for en uge.

Mange svenske skiområder tilbyder gratis liftkort til mindre børn, blot de har skihjelm på.

Eksempelvis er det gratis for børn til og med 7 år at stå på ski i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället.

Booking af hytte, lejlighed eller hotel

De fleste danske skiløbere, som tager på skiferie i Sverige bor i lejligheder eller hytter. Kvaliteten af indkvartering er generelt høj, og priserne er en smule lavere end i Norge og en del lavere end i Alperne. I Sverige er der meget store forskelle på prisen for leje af hytte eller lejlighed i henholdsvis lavsæson og højsæson. Priserne topper allerede i de to uger omkring jul og nytår. Uge 2, 3, 4, 5 og 6 er generelt billige. Uge 7 og til dels uge 8 er meget dyre. Fra uge 9 og senere falder priserne gradvist igen.

Det er ofte billigst at booke lejlighed eller hytte tidligt.

Hvor skirejser til Alperne ofte faldbydes som afbudsrejser i de sidste dage op til feriestart, er der ikke tilsvarende store rabatter at hente på afbudsrejser eller restpladser til skiferie i Sverige.

Hvis du bor i Jylland er det ofte billigst at købe skirejser til Sverige som en samlet pakke hos eksempelvis Stena Line, der tilbyder rabat på både transport og indkvartering, når vinterferie bookes samlet.

Hvornår holder svenskerne vinterferie (sportlov)?

I Sverige kaldes skolernes vinterferie for “vintersemester” eller “sportlov”. Sportlov ligger som udgangspunkt i ugerne 7, 8, 9 og 10. Det varierer fra region til region, hvornår de svenske skolebørn har sportlov. Hvis du vil have billig skiferie og god plads på pisterne, så overvej at holde jeres skiferie i Sverige enten før uge 7 eller efter uge 10.

Menu