Skiferie i Østrig: Her skal du rejse hen

Panorama Østrig
Find din skiferie til Østrig hos Alltime Travel | Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Slopestar | Thinggaard | SnowtoursSunweb

Østrig har en særlig plads i mange danske skiløberes hjerte. Minderne om gode skiferier til Østrig står stærkt og har du blot én gang været på skiferie i Østrig, vender du med stor sandsynlighed tilbage.

Mest populære skiområder i Østrig

Vi har lavet en liste over de 10 mest populære skisportssteder i Østrig, baseret på Østrigs Turistbureaus statistik om antal overnattende danske gæster.

SkisportsstedPisterHøjde (m.o.h.)
Wagrain120 km821 - 1.980
Ischgl238 km1.377 - 2.872
Zell am See77 km757 - 1.965
Bad Gastein177 km830 - 2.650
St. Anton305 km1.304 - 2.811
Saalbach-Hinterglemm270 km786 - 2.096
Sölden144 km1.350 - 3.249
Schladming156 km680 - 2.015
Flachau120 km821 - 1.980
Obertauern100 km1.630 - 2.313

Store skiområder i Østrig

Skiområder i Østrig

Wagrain er hos danske skiturister det mest populære og samtidig et af de største østrigske skisportssteder. Hvis du rejser på skiferie til Wagrain, kan du boltre dig på i alt 120 kilometer pister.

Klassikeren Ischgl har i alt 238 kilometer pister og er nummer 5 på listen over de mest populære skisportssteder i Østrig.

Blandt andre store østrigske skisportssteder finder du danskerfavoritter som Bad Gastein, Sölden, Saalbach og St. Anton, der alle er blandt de største østrigske skisportssteder, og alle har over 100 pistekilometer på pistekortet og topmoderne lifter og faciliteter i øvrigt.

Højtbeliggende skisportssteder i Østrig

Pitztaler gletsjeren i St. Leonhard er det højestbeliggende skiområde i Østrig. Her ligger de øverste pister i 3.440 meters højde.

Blandt de større østrigske skiområder med nok pistekilometer til en helt uges skiferie er det primært følgende fire højtliggende skiområder, som er interessante for danske skiturister, der ønsker snesikker skiferie i Østrig.

Et godt stykke længere nede i dalen finder du andre populære østrigske skiområder som Wagrain (højeste skiløb i 2.188 meters højde), Saalbach (højeste piste ligger 2.096 m.o.h.) og Maria Alm (højeste piste ligger lige præcis i 2.000 meters højde).

Børnevenlige skiområder i Østrig

Børnevenlige skiområder i Østrig

Østrig er ikke det oplagte valg af skiland til familiens første skiferier (afstand fra Danmark og pisternes sværhedsgrad er et minus), men der findes en del børnevenlige skisportssteder i Østrig.

Hvis I har råd til at betale for centralt beliggende og børnevenlig indkvartering nær Wagrains to centrale kabinelifter (Der Rote 8’er og Grafenberg), så er Wagrain et godt valg til en børnevenlig skiferie i Østrig.

Læs eventuelt vores anbefalinger af hoteller i Wagrain og lejligheder i Wagrain.

Det mindre og indtil for nylig næsten ukendte østrigske skiområde Maria Alm er også et godt valg, når der skal bookes skirejser til børnefamilier.

Skiområdet er lille, men børnevenligt og nemt at overskue for både de yngste skiløbere og deres forældre.

Der findes dansk skiskole med dansktalende instruktører i både Wagrain og Maria Alm – og udbuddet af skirejser til især Wagrain er stort, uanset om du foretrækker fly, bus eller at køre i egen bil.

Familier med børn, der allerede har været på deres første skiferie, kan overveje Serfaus-Fiss-Ladis til skiferie nr. 2 eller nr. 3.

Østrig som skiferieland

Østrigerne har stolte traditioner indenfor alpint skiløb og var blandt de første, som gjorde skiløb til både konkurrencesport og turistmagnet.

Siden danskerne i 60’erne og 70’erene for første gang fik smag for at tage på vinterferie uden for landets grænser har Østrig opbygget en trofast skare af danske skiløbere, som nu på både 2. og 3. generation sværger til Østrig, når årets skiferie skal planlægges.

Igennem de senere år er der investeret store summer i at modernisere de østrigske skisportssteder, så de kan leve op til moderne skiløberes krav om godt skiløb, effektive liftsystemer og behagelig indkvartering.

Gamle og langsomme slæbe- og stolelifter er udskiftet med moderne high-speed stolelifter med varme i sæderne og et stort antal gondol- og kabinelifter.

Pisternes kapacitet er ligeledes øget ved at gøre pisterne bredere og installere flere snekanoner, så skiløberne har flere kvadratkilometer pister at boltre sig på.

Ofte er det dog livet uden for pisterne, som er en væsentlig årsag til, at nogle danskere foretrækker Østrig.

Landet har i høj grad forstået konceptet med afterski, så hvis du er til fest og alkohol, når dagens skiløb er færdig, vil du ikke blive skuffet, hvis du holder vinterferie i St. AntonIschgl eller Sölden.

Hvem sælger skirejser til Østrig?

Næsten alle større danske skirejsebureauer har skiferier til Østrig med som en fast del af programmet.

Da især Østrig har en høj andel gengangere blandt rejsedeltagerne, er der ofte gang i salget af skirejser allerede, når skirejsebureauerne åbner for salget af næste års skirejser henover sommeren.

Flere bureauer tilbyder endda mulighed for forhåndsreservation med forbehold for, at priser ikke nødvendigvis kendes, før det officielle skiferieprogram er klar.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu