Skiferie i Norge – her er de mest populære områder

Skiferie NorgeBook skiferie i Norge hos:  Alltime Travel | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | Skiferie.dk | Thinggaard

Skiferie til Norge står højt på mange danskeres ønskeliste, når årets vinterferie skal planlægges.

Norge er et snesikkert skiferieland for børnefamilier og andre, som ønsker at kombinere godt skiløb med hyggeligt samvær uden for pisten.

Uanset om du foretrækker velpræparerede røde pister, hygge på børnebakken eller en 20 kilometers langrendstur på det åbne fjeld, har Norge et skisportssted, der kan opfylde dine behov.

Læs også: Færger fra Jylland til Norge

Mest populære skiområder i Norge

På listen nedenfor kan du se de ti mest populære skiområder i Norge. Alle de nævnte norske skisportsteder er velegnet til alpint skiløb. Mange af destinationerne tilbyder også gode forhold til langrendsløbere.

Se også: Stor oversigt og dybdegående artikel om skiferie i Norge.

SkisportsstedPister (alpint)Højdeforskel
Trysil75 km685 meter
Hemsedal48 km830 meter
Hafjell50 km864 meter
Gaustablikk35 km550 meter
Kvitfjell34 km854 meter
Norefjell30 km1.008 meter
Geilo35 km378 meter
Beitostølen21 km300 meter
Skeikampen21 km340 meter
Rauland33 km460 meter

Største norske skisportssteder – Top 6

Norges største skiområder er mindre end de største skisportssteder i Østrig, Italien og Frankrig, men der findes i hvert fald seks destinationer i Norge, som har nok pistekilometer til en hel uges skiferie med varieret skiløb.

Trysil

Liften T6 Eventyr i Trysil

Trysil er uden sammenligning det største og mest populære norske skiområde.

Hvert år valfarter danske børnefamilier på skiferie til Trysil, som byder på en børnevenlig kombination af let tilgængelige pister og et stort udbud af centralt beliggende indkvarteringsmuligheder i hytter, lejligheder og hoteller.

Læs mere om Trysil

Hemsedal

Hemsedal Bedste Pister

Hemsedal er også et oplagt valg til skiglade danskere, der ønsker at stå på ski i Norge. Hemsedal ligger højt og meget snesikkert.

Et stort område med pister og lifter er dedikeret til børn og absolut nybegyndere. Hemsedals mere end 800 højdemeter giver også gode off-piste muligheder for mere erfarne og eventyrlystne skiløbere.

Læs mere om Hemsedal

Hafjell/Kvitfjell

Mosetertoppen og den moderne "Hafjell 360" stolelift // Foto: Troels Kjems

De to populære norske skiområder Hafjell og Kvitfjell deler liftkort og er begge let tilgængelige som mål for kør-selv skiferie til Norge. Hafjell ligger cirka 2 ½ times ukompliceret kørsel (ad E6-hovedvejen) fra Oslo. Kvitfjell ligger 45 minutter længere oppe i Norge.

Læs mere om Hafjell | Læs mere om Kvitfjell

Gaustablikk

Skiområdet Gaustablikk ligger ved det sydlige Norges højeste punkt, Gaustatoppen. Området er velegnet til både alpint skiløb og langrend. Der er 33 km pister til alpint skiløb og en maksimal højdeforskel på 550 meter.

Især for jyder er det nemt at tage på skiferie i Gaustablikk. Sejl med Colorline fra Hirtshals til Larvik. Fra Larvik er der blot 3 timers kørsel til smukke og snesikre Gaustablikk.

Læs mere om Gaustablikk

Skeikampen

Skeikampen Langrend

Skeikampen ligger i Gausdal, knap 3 timers kørsel fra Oslo. Vinterferie til Skeikampen er oplagt for familier eller grupper, som består af både alpine skiløbere og langrendsløbere. Der er 21 kilometer alpine pister og over 200 kilometer velpræparerede langrendsløjper i meget smukt og varieret terræn. Børne- og begynderbakkerne er perfekte til nybegyndere. Skeikampen er et billigt sted at holde skiferie, både sammenlignet med andre norske skiområder og destinationer i Alperne.

Læs mere om Skeikampen

Geilo

Geilo

Blandt de store skiområder i Norge finder du også Geilo i Hallingdal, cirka 3,5 times kørsel fra Oslo og 4 timers kørsel fra Larvik. På de to bjergsider henholdsvis nord og syd for Geilo by ligger der i alt cirka 40 kilometer pister med et varieret udvalg af grønne, blå, røde og sorte pister. Der er også to fine snowparks.

Læs mere om Geilo

Børnevenlige skisportssteder i Norge

Udover de fem norske skiområder, som vi allerede har beskrevet ovenfor, er der yderligere mindst to børnevenlige norske skiområder, som fortjener omtale som gode skirejsemål for danske familier med mindre børn.

Beitostølen

Cirka 3 ½ times kørsel fra Oslo ligger den lille norske skisportsperle Beitostølen. Beitostølen har Jotunheimen som nærmeste nabo og er et mindre, men meget børnevenligt og snesikkert norsk skiområde.

Antallet af pistekilometer i Beitostølen er begrænset, men de korte og nemme sydvendte pister i Beitostølen Skisenter er et ideelt sted at introducere mindre børn og nybegyndere til skiløbets glæder.

Læs mere om Beitostølen

Ål i Hallingdal

I Hallingdalen, tæt ved Geilo og knap 3 timers kørsel fra Oslo, ligger Ål Skisenter.

Dette børnevenlige norske skisportssted er et populært udflugtsmål for skiglade nordmænd i hele vintersæsonen fra december til starten af april.

Også danske børnefamilier og nybegyndere kan med fordel tage på skitur til Ål og tage de første ture ned af pisterne i Hallingdalen.

Ål by er i øvrigt et hyggeligt samlingspunkt for både nordmænd og turister. I byen er der et stort udvalg af butikker. Der er også apotek og sygehus, hvis behovet skulle opstå.

Lidt længere oppe i fjeldet nord for Ål ligger også det mindre ski- og kælkecenter Skarslia, der også tilbyder prisvenlig indkvartering.

Læs mere om Ål SkisenterSe pistekort for Ål Skisenter | Se pistekort for Skarslia Ski- og akesenter

Skiområder nær Oslo

Der ligger flere gode skisportssteder tæt på Oslo. Disse skiområder har ikke nødvendigvis nok pister til en hel uges skiferie (i hvert fald ikke for erfarne skiløbere) men mange af skiområderne nær Oslo egner sig fint til korte skiture med børn, venner fra skiklubben eller kollegaer fra jobbet.

Tryvann Skisenter / Oslo Vinterpark (15 km fra Oslo)

Tryvann Skisenter, også kendt som Oslo Vinterpark, ligger blot 15 kilometer og en lille halv times kørsel fra DFDS færgekajen i Oslo.

I Oslo Vinterpark finder du en grøn, en håndfuld blå og et par røde og sorte pister. Den maksimale faldhøjde er 380 meter, hvilket er over det dobbelte af antallet af højdemeter på sydsvenske skisportssteder som Vallåsen og Isaberg.

Fem dage om ugen er pisterne også oplyste om aftenen.

Læs mere om Oslo Vinterpark

Ringkollen Parken (58 km fra Oslo)

Når vi skriver om populære skiområder nær Oslo, er det oplagt også at omtale Ringkollen Parken, der udover at ligge under en times ukompliceret kørsel fra DFDS Seaways terminalen i Oslo, for nylig er blevet købt af danskeren Christoffer Hove.

Ringkollen Parken ligger nær Hønefoss, cirka 60 kilometer nordvest for Oslo.

Stedet er et sandt eldorado for skiløbere og snowboardere, som elsker at køre park. Ringkollen Parken er flere gange blevet kåret til at være Norges bedste snowpark – og i 2015 blev DM i Freestyle (både ski og snowboard) afholdt i Ringkollen Parken.

Christoffer og hans kompagnoner knokler hårdt på med at holde snowparken i tip-top stand og har vist ikke haft tid til at få en hjemmeside i luften endnu, så al information må du indtil videre finde på deres Facebook side, som du finder på facebook.com/Ringkollenparken

Kongsberg Skisenter (86 km fra Oslo)

Knap 75 minutter vest for Oslo ligger Kongsberg Skisenter, der med sine 330 meter i maksimal faldhøjde også indbyder til mindst et par dages hyggeligt skiløb i snesikre omgivelser. Hvis blot temperaturen er lav nok, så sørger vejrguderne eller snekanonerne for sne på Kongsbergs pister fra december til omkring 1. april.

Kongberg Skisenter har for øvrigt en samarbejdsaftale med rederiet Stena Line. Hvis du viser din færgebillet fra Stena Line færgen, får du 15% rabat på et dagskort til lifterne i Kongsberg Skisenter.

Læs mere om Kongsberg Skisenter

Svarstad Skisenter (98 km fra Oslo) – KONKURS/LUKKET

Cirka 75 minutters kørsel fra Oslo centrum ligger Svarstad Skisenter med 6 pister af varierende sværhedsgrad, en mindre snowpark og et skilegeland.

Svarstad Skisenter benyttes primært af nordmænd, men der er også en del danske skientusiaster, som besøger skiområdet, da det er nemt og hurtigt at køre til Svarstad fra både Larvik og Oslo. Det er desuden muligt at overnatte i hytter ved Svarstad Skisenter, uden at det koster en bondegård.

Andre gode skiområder i Norge: 

Menu