Ulricehamn

Forside » Sverige » Ulricehamn

Panorama Ulrichehamm
Om Ulricehamn | Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 6 km | Højde: 200 – 380 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find indkvartering: Booking.com

Skiferie i Ulricehamn – kun 4 timer fra København

Det svenske skiområde Ulricehamn ligger kun cirka 4 timer eller 330 kilometer fra København, og er en oplagt destination for en weekend på ski, eller hvis man gerne vil enten afprøve skiløbet eller varme op inden årets store skiferie.  

Begyndervenligt skiløb i Ulricehamn

Skiområdet i Ulricehamn er kendt for sine smukke og velholdte pister, som giver skiløbere og snowboardere mulighed for at udfordre sig selv og nyde omgivelserne på samme tid. En skiferie i Ulricehamn byder på pister i både grøn, blå og rød. Skiområdet er ikke det største, men er derfor meget overskueligt for nybegyndere og børnefamilier, hvorfor det er oplagt at første tur på ski kan gå til Ulricehamn.

Alle pisterne er desuden belyst til aftenskiløb, så man kan få ekstra mange timer på fjeldet med ski under fødder på trods af skiområdet ydmyge størrelse. Skiområdet er ikke oplagt til meget erfarne skiløbere, hvis man vil en hel uge afsted, men kan med fordel benyttes til en weekendtur for at få stillet nogle skiabstinenser eller for at varme kroppen op til sæsonen.

Ulricehamn er en hyggelig by, hvor der er alt, hvad man kunne få brug for på skiferien. Der findes flere restauranter med både svensk og international mad samt små butikker, og hvis man ikke ønsker at stå på ski, kan man besøge den smukke Ulricehamn Kirke eller ruinkirken Högstena Gamla Kyrka. Der er desuden fin mulighed for at besøge en af byens barer eller caféer og nyde noget koldt eller varmt at drikke til afterski. 

Langrend i lange baner

Foruden alpint skiløb er Ulricehamn et hot spot for langrend. Området er et certificeret Vasaløbscenter, som netop tilbyder kvalitetssikrede træningsmuligheder for langrendsløbere.

I 2017 blev der afholdt World Cup i Ulricehamn, og i den forbindelse undergik området en stor opgradering med ny kunstsneproduktion, som sikrer forholdene, bredere spor med plads til flere langrendsløbere og nyt lys på lysløjpen, så den ligeledes kan bruges i de mørke timer.

Man kan man give sig i kast med tre forskellige præparerede langrendsløjper på henholdsvis 5, 10 og 15 kilometer. Sidstnævnte er et elitespor. På dele af ruterne er de tre spor forbundne, hvorfor man kan ændre rute eller mødes undervejs med andre, som ønsker en kortere eller længere tur. 

Hurtigt og nemt på ski

På grund af Ulricehamn placering i det sydlige Sverige med kun få timers kørsel fra København, så det et af de skiområder, som ligger absolut tættest på Danmark. Den oplagte transport hertil er at pakke bilen og køre de små 4 timer, men det er også muligt at tage toget.

Den korte transporttid er en særlig fordel, hvis man rejser med små børn, der måske skal på ski for første gang, og det gør Ulricehamn til en oplagt destination til en skitur. Foruden at man her finder et meget børne- og begyndervenligt skiområde, så betyder den korte transport til også, at det kan være nemmere at klare turen til sneen for alle familiens medlemmer. 

Alt i alt er Ulricehamn et skønt sted at besøge for både alpin- og langrendsskiløbere. Med gode transportmuligheder fra Danmark, smukke pister og aktiviteter både på og uden for pisten, er der noget for enhver smag. Byen tilbyder også gode overnatningsmuligheder, så du kan finde det perfekte sted at bo i enten hytte eller hotel alt efter temperament. 

Find indkvartering: Booking.com

Menu