Åre

Forside » Sverige » Åre

Panorama Åre
Om Åre | Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 89 km | Højde: 380 – 1.420 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find rejser til Åre hos: Skiferie.dk | Alltime Travel | Fjällferie

Åre er beliggende i Jämtland i det nordlige Sverige, og området er kendt som et af de største og mest populære skisportssteder i Skandinavien. Med sin smukke beliggenhed, fantastiske skiområder, fremragende faciliteter og imponerende natur er Åre et populært rejsemål for skiferien, når vinteren rammer og skiene pakkes.  

Stort skiområde for alle niveauer

Åre og de omkringliggende fjelde rummer en række forskellige skiområder. Når man tager til Åre på skiferie finder man alene her 88 pister og 46 lifter. Pisternes sværhedsgrader svinger over hele spektret og rummer alt fra brede og lette pister til børn og nybegyndere, samt mere teknisk og stejlere terræn til de mere rutinerede skiløbere. En skiferie til Åre byder derfor på varieret og udfordrende skiløb til alle niveauer. 

Åre er også kendt for nogle af de største og mest prestigefyldte konkurrencer indenfor skiløb i Europa, herunder FIS Alpine World Cup, som tiltrækker nogle af de bedste skiløbere og snowboard

Familievenligt skiområde – uden de voksne skal gå på kompromis

Skiområdet er opdelt i tre som, foruden Åre by, rummer Duved og Tegefjäll samt Åre Björnen. Duved og Tegefjäll hænger sammen og ligger i den vestligste del af Åredalen, hvor man let kommer til med skibus fra det centrale Åre. Her findes det perfekte skiløb til dem, som ønsker et langsommere tempo med lange, brede og velpræparerede pister.  Skiområdet ligger her primært under trægrænsen og er oplagt på dage, hvor vinden blæser eller sigtbarheden er dårlig. I Tegefjäll finder man desuden Vildmarksstigen, hvor børn på ski kan tage på eventyr i skoven med både bævere, ræve og heste.

Er man på skiferie i Åre med familien og børn, så er Åre Björnen et besøg værd. Her er der fuld fokus på familien og de mindste medlemmer på ski. Åre Björnen er bygget sammen med resten af Åres skiområde med to stolelifte, så det er nemt og bekvemt at komme hertil. Foruden skiløbet der er yderst velegnet til børn og begyndere, så findes der også her Valles Torv og Björnlandet som begge byder på masser af aktiviteter og sjov for børn både med og uden ski under fødderne. 

For de større børn, og legebørn i alle aldre, kan man for toppen af Björnen-liften finde en lille park med begynderniveau og en minipukkelpiste, og hvis det skal være vildere så findes der i Åre en Fun Ride med hop, bump og andre forhindringer. Fun Ride-pisten ligger som en del af piste 54 i Rödkullen/Bräcke. 

Hygge og natur i højsædet i Åre

Åre er også kendt for sin smukke natur og imponerende udsigt. Området er omgivet af bjerge og skove, og der er masser af muligheder for at udforske det lokale landskab på ski, snowboard eller langrend. Der er også mulighed for at tage på hundeslæde- og snescooterture eller prøve kræfter med isfiskeri på de frosne søer.

Bylivet i Åre er også en af de mange grunde til, at besøgende vender tilbage år efter år. Der er et bredt udvalg af restaurant- og cafémuligheder, som kan tilbyde alt fra den traditionelle svenske husmannskost til moderne gourmetretter og internationale specialiteter. Der er også en række supermarkeder og købmandsforretninger i byen, hvor man kan købe ingredienser til at lave sine egne måltider i lejligheden eller på hotellet.

På en skiferie til Åre kommer man heller ikke til at savne afterski. Byen har en række forskellige barer og klubber, der kan tilbyde lidt til enhver smag, uanset om man er til hyggelige pubber, eller har lyst til at komme ud og svinge træbenet på en af byens natklubber. 

Transporten når skiferien går til Åre

Når skiferien går til Åre, er der flere muligheder for transport alt efter behov, og om man er til fly, tog eller bil. Man kan blandt andet hoppe på toget til Malmø, hvor man kan skifte til nattoget til Åre. Så kan man slå benene op og nyde turen nordpå henover natten og komme udhvilet frem. Den hurtigste måde er at tage flyet til lufthavnen Åre Östersund Lufthavn, hvor der er regelmæssige afgange hele vinteren fra flere store lufthavne i Danmark. Fra Åre Östersund Lufthavn er der ca. 80 kilometer til Åre. 

Foretrækker man at køre selv, så ligger Åre 1.126 kilometer fra København og 980 kilometer fra Frederikshavn. Det betyder, at uanset hvilken ende af landet man befinder sig i, så kan man tage færge eller bro relativt ubesværet. 

Samlet set er Åre et fantastisk skiområde og by at besøge, og der er noget for alle, uanset om du er en erfaren skiløber eller en nybegynder. Det livlige byliv, det varierede skiområde, den lækre mad og den festlige afterski kombineret med den utrolige natur.

Find rejser til Åre hos: Skiferie.dk | Alltime Travel | Fjällferie

Menu