Skihytte i Sverige: Her er 3 skønne hytter

Hvis du vil opleve autentisk hyttestemning, kan turen gå til Sverige – vi har fundet tre skønne skihytter (eller skidstugor) i tre forskellige svenske skiområder.

I Sverige er der skihytter i forskellige størrelser, så der er gode muligheder for at finde indkvartering – ligegyldigt om I er fire eller 14 personer. 

Én af de store fordele ved at bo i en skihytte i Sverige er, at I let kan finde en hytte tæt på pisten. Det er en stor fordel for dig, der vil bruge mest mulig tid på ski – og mindst mulig tid på at slæbe dit skiudstyr fra hytten til den nærmeste lift. 

Oversigt over rejsebureaer

RejsebureauDestinationer
Skiferie.dkBranäs, Åre, Isaberg, Lindvallen, Stöten, Idre Fjäll, Kläppen + 4
FjällferieBranäs, Åre, Isaberg, Vemdalen, Stöten, Idre Fjäll, Kläppen + 2
Alltime TravelBranäs, Åre, Isaberg, Lindvallen, Stöten, Idre Fjäll, Kläppen + 4
ThinggaardSälen

Skihytter i Isaberg – fint område tæt på Danmark

 • Kilometer fra København: 280
 • Antal pister: 11
 • Lifter: 7
 • Skiområdets højde: 160 – 308 m.o.h

Isaberg er et af de skiområder, der ligger allertættest på Danmark. Blot 280 kilometer fra København kan du bo i en charmerende skihytte og suse ned ad de i alt 11 pister. Her er der gode og varierede pister til børn og nybegyndere – men der er også fem røde pister og én enkel sort til dig, der vil have flere udfordringer. 

Udvalgt skihytte i Isaberg

1: Hytter ved Isaberg Mountain Resort (5-12 personer)

Der er et stort antal skihytter ved Isaberg Mountain Resort. De varierer i størrelse fra 39 til 157 kvadratmeter og kan rumme (maksimalt) mellem 5 og 12 personer. Én af de store fordele ved skihytterne er, at de ligger i gåafstand til pisten – der er cirka 400 meter. Herudover har området sin egen reception og en kiosk, hvor I kan købe de mest nødvendige ting.

Se hytten hos Alltime Travel

Hytte Isaberg

Ps. Isaberg indgår i vores oversigt, hvor vi gennemgår alle svenske skiområder under 400 kilometer fra København.

Skihytter i Branäs – lange og brede pister

 • Kilometer fra København: 700
 • Antal pister: 33
 • Lifter: 15
 • Skiområdets højde: 152 – 567 m.o.h

Hvis du leder efter et lidt større skiområde, kan du kigge efter skihytter i Branäs, som er et af de mest populære områder i Sverige. Her kan du opleve et varieret alpint terræn, hvor de 33 pister byder på udfordringer for alle. 

En af kendetegnene ved Branäs er, at pisterne er både lange og brede – den længste nedfart er både hele 2.500 meter, hvilket er langt for skiområder i Norden.

Læs om langrend i Bränas og 9 andre områder i min oversigt over de bedste langrendsområder i Sverige.

Udvalgt skihytte i Branäs

1: Tinastorp (op til 8 personer)

Tinastorp er et hytteområde med flotte, moderne skihytter, hvor I har cirka 450 meter til den nærmeste skilift. Hytterne kan huse op til 8 personer, og de kan bookes til attraktive priser – selv i de populære uger. 

Hytterne er i to plan med alt, hvad I har brug for. De ligger ligeledes i nærheden af flere restauranter, hvis I ikke vil lave mad i hytten hver aften. 

– Se hytten hos Fjällferie

hytte branäs

Skihytter i Åre – Stort og populært skiområde

 • Kilometer fra København: 1150
 • Antal pister: 89
 • Lifter: 42
 • Skiområdets højde: 380 – 1.420 m.o.h

Skiområderne bliver større og større i vores guide – og nu er vi nået til Åre, hvor der er hele 89 pister – 18 grønne, 34 blå, 30 røde og 7 sorte. Nogle vil sige, at Åre er det svenske skiområde, der kommer tættest på Alpe-lignende tilstande. 

Åre er opdelt i tre områder – Åre by, Björnen og Duved. Hytten herunder ligger i Björnen, som er et område med børnefamilier i højsædet. Her kan I slå jer løs på flere begyndervenlige pister – og I kan endda tage en tur på kælk. 

Udvalgt skihytte i Åre

1: Ugglan (6-8 personer)

I Björnen er der restauranter, varmestuer, lounge, skiskole og meget andet inden for gåafstand. De er indrettet stilfuldt og moderne med god plads til op til 8 personer. 

Nogle af hytterne er udstyret med sauna og åben pejs, der skaber den helt rigtige hyttestemning. Herudover er der både en restaurant og et spahotel lige i nærheden – og den nærmeste skilift er kun 350 meter fra hytten. 

Se hytten hos Skiferie.dk

Skihytte Åre

Hvorfor bør du VÆLGE EN SKIHYTTE I Sverige?

Der er mange gode grunde til at tage på skiferie i Sverige – og endnu flere grunde til at bo i en hytte. Her er 4 af dem:

 1. Ved mange hytter er der mulighed for skiløb meget tæt på. 
 2. En hytte giver ofte mere privatliv og frihed – i modsætning til et hotel.
 3. En hytte kan give familien de bedste muligheder for hyggeligt samvær om aftenen. 
 4. Sidst men ikke mindst kan hele familien bo under samme tag. 

Er du ikke fast besluttet? Du kan også læse min guide, hvor jeg fremhæver hele 8 skihytter i Norge eller 6 skihytter i Østrig.

Menu