Skitøj børn | Glade drenge og piger

Forside » Skitøj til børn

Skitøj til børnSe skitøj til børn hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

I denne store “skitøj til børn” guide kan du læse gode råd om køb af skitøj til din dreng eller pige.

Vi gennemgår de vigtigste typer af tøj i dit barns skiferiegarderobe og giver dig anbefalinger af funktionelle skijakker, gode skibukser og anden god påklædning til skiglade børn.

Læs også: Skiferie med børn

Skitøj i lag gør drenge og piger glade

Når du køber skitøj til dit barn, så tænk altid i lag. Jo flere lag skitøj, desto nemmere kan du og dit barn justere påklædningen, så barnets skitøj altid matcher skivejr og aktivitetsniveau. Læs mere om inder-, mellem- og yderlag længere nede.

Aldrig skitøj af bomuld

Bomuld er både blødt og behageligt. Det egner sig bare slet ikke til skiløb og andre udendørs aktiviteter om vinteren. Skitøj af bomuld er derfor bandlyst. Bomuld suger fugt til sig og tørrer meget langsomt. Det giver våde, kolde og grædefærdige børn. Hold dig derfor altid til polyester, polyamid, nylon, elastan og andre kunststofmaterialer. Polyester er dog ikke bare polyester. Også her er der stor forskel på kvalitet og priser.

Godt skitøj til børn koster

En billig skijakke fra Bilka eller et udsalg på skitøj i Kvickly er meget sjældent den bedste løsning, når din dreng eller pige skal have nyt skitøj. Der er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet på skitøj til børn. Gode skijakker og skibukser til børn holder en høj brugtværdi og er nemme at sælge igen.

Børneskitøj fra populære kvalitetsmærker som Kilpi, Isbjörn of Sweden og Reima giver dine børn flere gode oplevelser ude på bjerget. Hvis budgettet er stramt, så køb hellere godt skitøj til børn på udsalg eller tilbud hos f.eks. AktivVinter.dk.

Vælg farverigt skitøj til din dreng eller pige

Skitøj til børn i kraftige og klare farver, gør det nemmere for både dig og andre skiløbere at få øje på dine børn på pisterne. Pink, rød, gul, turkis, grøn eller orange er gode farver til børns skitøj. Synes du ikke tøjet skal være farverigt, så husk at en farverig skihjelm også gør det nemmere at se barnet på skipisten.

Børnevenligt skitøj – Lag for lag

Her er en gennemgang af “lag-på-lag” princippet, som er godt at bruge, når du skal klæde dit barn på til skiløb.

Skiundertøj til børn (inderste lag)

Falke Junior Ski TightsUnge skiløbere bør være iført et sæt tætsiddende, men ikke stramt, skiundertøj. Uld (og især merinould) isolerer og holder rigtig godt på varmen. Skiundertøj i uld har desuden gode svedtransporterende og lugtdæmpende egenskaber. Barnets sved oplagres ikke i ulden, men fordamper videre ud gennem de øvrige lag skitøj. Dermed undgår du, at dit barn vådt og koldt.

Der findes skiundertøj til børn i forskellige materialer, tykkelser og prisklasser. Det bedste skiundertøj i uld kradser ikke og er meget slidstærkt. Et eksempel på varmt skiundertøj i uld til både drenge og piger er Helly Hansen Warm.

Andre gange er skiundertøj i et tyndere og køligere materiale nok til at holde dit barn tørt og varmt. Her er eksempelvis Helly Hansen Lifa en klassiker der er anbefaling værd, i fald det ikke behøves at være et helt så kendt mærke, så er der flere andre modeller billigere skiundertøj, eksempelvis skiundertøjet fra 4F.

Til børn under 10 år er Falke Junior Ski Tights også værd at kigge nærmere på.

Mange børn er iført skiundertøj fra morgen til aften på hele skiferien. Det kan derfor være en fordel at købe flere sæt, så der kan skiftes lidt undervejs.

Fleece og skipulli til børn (mellemlag)

Skitrøje Dreng MellemlagDit barns mellemste lag skitøj skal isolere og samtidig være åndbart. En fleecetrøje eller en skipulli i børnestørrelse er ofte et godt mellemlag til dit barns overkrop. Også her er bomuld forbudt.

Pas på, at mellemlaget ikke bliver for tykt. Ved temperaturer omkring frysepunktet kan de mest aktive børn klare sig med blot skiundertøj og en skijakke med for.

Hvis dit barn står på ski i en skaljakke (en skijakke uden indsyet for), er et tykt og isolerende mellemlag til overkroppen naturligvis en nødvendighed.

De fleste skibukser til børn er med indsyet for. Ofte er et par forede skibukser suppleret med et par gode skiunderbukser og skistrømper nok til, at børns ben og fødder kan holde varmen ude på bjerget.

Se eksempler på skitrøjer/skipulli

Skijakker til børn (yderste lag)

Skijakke Børn North Face Snow QuestSom yderste værn mod sne og vind har dine børn brug for en god skijakke. Skijakken skal være vandafvisende, vindtæt og åndbar. Skijakker til børn bør desuden have vindtætte og vandafvisende lynlåse med store håndtag, som er nemme at hive op og ned med skihandsker på.

De bedste børneskijakker har snefang ved livet og manchetter ved håndleddene, som holder både sne og vind ude. En lille lynlåslomme på venstre ærme er ideel til opbevaring af liftkortet.

Undgå jakker med dunfyld. En dunjakke er for varm og dit barns krop kan ikke ånde i den.

Anorakker er også upraktiske som skijakker til børn, da dit barn nemt skal kunne tage jakken af og på.

Flyverdragter er heller ikke gode til skiløb, da de ofte er smalle i benene og dermed ikke kan trækkes ud over ungernes skistøvler. Vi har dog testet med en Isbjörn flyverdragt, hvor en størrelse 110 flyverdragt, fint kunne trækkes over en støvle der normalt vil være ca. det børnene bruger i den alder.

En traditionel skijakke til børn er bedst. Du har alligevel brug for have to børnejakker med på skiferie, så den ene kan hænge til tørre, mens den anden er i brug.

Eksempler på gode skijakker til børn er DIEL (til piger) og Helly Hansen Legend (til drenge).

Skibukser til børn (yderste lag)

Skibukser til børnSkibukser til børn skal være vind- og afvisende og må meget gerne have tapede sømme. Sådan undgår du bedst, at styrt eller sjappet skiføre gør dit barn vådt og koldt.

Det er en fordel, hvis barnets skibukser har brede seler og høj talje. Skibukser med høj talje og høj ryg gør det sværere for sne at snige sig op under skijakken og ned i skibukserne.

Skibukser til børn bør desuden altid være så brede i bunden, at de nemt kan trækkes ud over barnets skistøvler og barnet dermed kan undgå sne i støvlerne.

Ekstra polstring og forstærkninger på skibuksernes knæ, hofter og bagdel giver øget beskyttelse ved styrt og øger levetiden af dit barns nye skibukser.

Her på redaktionen har skribentens egne børn gode erfaringer med Ticket To Heaven skibukser i kombination med lange uldne skiunderbukser. Mærkerne DIEL og Kilpi producerer også gode skibukser til børn til priser, som er til at betale.

Skihandsker, skistrømper, goggles og halsedisser

Varme og vandtætte skihandsker til børn

Hestra skihandsker til børnEt par gode skihandsker til børn er en af de allervigtigste ting i dit barns garderobe til skiferien. Våde og kolde fingre ødelægger hurtigt humøret hos de yngste skiløbere.

Skiluffer fra eksempelvis Cairn er oplagte til mindre børn, der alligevel skal have hjælp fra mor eller far, når skihjelmen skal spændes og skiene skal klikkes på.

Skihandsker er et bedre valg til lidt større børn, da børn med skihandsker har bedre fingermotorik og dermed lettere kan jonglere rundt med skihjelm, ski goggles og andet skigrej.

Skihandsker til børn bør aldrig indeholde bomuld. Materialer som læder, uld, GORE-TEX eller andre kunststofmaterialer er klart at foretrække. Forvent at et par gode skihandsker til børn koster fra cirka 400 kroner og opefter.

Hvis kvalitet betyder mere end pris, så kast et blik på Hestras Army Leather Heli Ski Junior skihandsker til børn.

Sørg altid for at have to par handsker med til dit barn, når I rejser på skiferie. Det par handsker, der bruges ude på pisten er ofte vådt, når dagens skiløb er forbi.

Læs hele vores guide til køb af skihandsker til børn.

Skistrømper og skisokker til børn

Skistrømper eller skisokker i uld holder dine børns fødder tørre og varme nede i skistøvlerne.

Sørg for at købe anatomisk korrekte skistrømper, hvor der er forskel på højre og venstre sok.

Hav altid flere par børneskistrømper med på skiferie, så du kan skifte, når det første par bliver vådt eller lugter dårligt.

Køb hvert par skistrømper i forskellige farver. Når hver enkelt sæt skistrømper har sin egen farve, så er det nemmere at parre højre og venstre sokker rigtigt efter vask og tørring.

Se eksempler på skisokker til børn

Ski goggles til børn

Børn har også brug for gode ski goggles, når de står på ski. Et par goggles i børnestørrelse beskytter dit barns øjne mod solens ultraviolette stråler og sikrer et godt udsyn i både solskin og snevejr.

Traditionelle solbriller i plast eller metal er en rigtig dårlig løsning. Dit barn risikerer at komme til skade ved styrt. Almindelige solbriller har desuden problemer med at holde snefnug ude, når det sner og de dugger nemt.

Et par fornuftige goggles til børn koster fra cirka 200 kroner og opefter.

Se eksempler på ski goggles til børn

En halsedisse

Hvis dit barn ikke allerede har en halsedisse i sin vintergarderobe, så er skiferien en oplagt lejlighed til at anskaffe sig en. En halsedisse et stykke stof, ofte uld eller fleece, som er syet sammen og kan trækkes ned over hovedet og placeres rundt om barnets hals. Halsedissen beskytter mod den vind og kulde, som ellers vil afkøle dit barns hals og overkrop. Også voksne skiløbere kan have stor glæde af en halsedisse.

Der findes halsedisser i et utal af størrelser, farver og materialer. Vælg en halsedisse lavet af kunststof eller uld. Bomuld er forbudt på pisten, da det suger fugt og sved til sig.

Se eksempler på halsedisser til børn

Køb børnenes skiudstyr i denne rækkefølge

Et komplet sæt skitøj og skiudstyr til en dreng eller pige løber nemt op i 8.000-10.000 kroner. Vi foreslår, at du køber tingene i nedenstående rækkefølge.

Før barnets første skiferie

 • Et par slidstærke og vandafvisende skihandsker (400-500 kroner)
 • Et par ski goggles i børnestørrelse (200-300 kroner)
 • Et sæt skiundertøj i uld (200-300 kroner)
 • Et par gode skistrømper i uld (100-150 kroner)
 • En halsedisse i uld eller fleece (100-150 kroner)

Resten af skitøjet og skiudstyret må I enten låne eller leje jer til. Barnets almindelige vinterjakke kan gøre det ud for en skijakke på den første skitur.

Hvis din dreng eller pige mod forventning aldrig vil på skiferie igen, så er det kun barnets goggles, som ikke rigtig kan bruges til andre formål.

Før barnets anden skiferie

 • En skijakke (800-1.600 kroner)
 • Et par skibukser (600-900 kroner)
 • En sikkerhedsgodkendt skihjelm (500-800 kroner)
 • En fleece eller uldtrøje til mellemlag (300-500 kroner)
 • Flere sæt skiundertøj i uld (200-300 kroner)
 • Flere gode skistrømper i uld (100-150 kroner)

Med mindre I rejser på skiferie mange gange hvert år, bør børneski, børneskistøvler og børneskistave altid lejes på skisportsstedet. Det er nemmere i forhold til transport – og billigere samlet set.

Skitøj til børn – Udsalg, outlet og tilbud

Her til sidst har vi samlet en række links til aktuelle udsalg og tilbud på skitøj og skiudstyr til børn. Ofte er det billigst at købe skitøjet i sidste halvdel af vintersæsonen, typisk fra uge 7 og fremefter. En del skibutikker og webshops har dog også gode tilbud op til jul og i forbindelse med udsalg i starten af januar måned.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu