Skirygsæk

Forside » Skiudstyr » Skirygsæk

Se skirygsække hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

SkirygsækLæs hvorfor en god skirygsæk kan være guld værd på skiferien, og se vores forslag til valg af rygsække til alpint skiløb.

Rygsæk til skiløb

Hvis du skal tilbringe en hel dag ude på pisterne, så er det ofte nødvendigt at have en hel del proviantering og udstyr med.

Da der er naturlige grænser for, hvor meget lommerne i din skijakke kan indeholde, så er en skirygsæk ofte den rigtige løsning.

Der findes kun få dedikerede rygsække til skiløb, men flere producenter af rygsække laver modeller, som egner sig godt til næsten alle typer af alpin sport, uanset om det er alpint skiløb, trekking eller bjergklatring.

Gode skirygsække

Se skirygsækkeEn god rygsæk til skiløbere bør opfylde følgende kriterier:

  • Den skal være kompakt. Til en 1-dags tur på ski kan du ofte klare dig med en skirygsæk på 15-20 liter. Overvej dog en rygsæk på 25-30 liter, hvis du eksempelvis skal have plads til et kameraudstyr i tasken.
  • Den skal have gode justeringsmuligheder og kunne spændes tæt til kroppen. Når du står på ski, så er det vigtigt at rygsækken sidder solidt fast på rykken og at skirygsækkens tyngdepunkt ikke skifter fra side til side for hvert af dine sving.
  • Lynlåsene skal kunne åbnes med skihandsker på. Du skal kunne åbne og lukke din skirygsæk uden at tage skihandskerne af først. Kig derfor efter en rygsæk med store lynlåsgreb.
  • Skirygsække udsættes for hårde belastninger på vej op i liften og ned ad pisten. De skal være udført i et slidstærkt og vandafvisende materiale. Hvis rygsækken er udstyret med et ekstra regnslag, så er det et plus.
  • Den skal kunne lukkes tæt til. Vær sikker på, at du vælger en god rygsæk, der ikke risikerer at åbne sig selv i forbindelse med fald eller lignende. Lynlåsene må gerne være stramme eller kunne sikres ekstra.

– Se de populære tasker fra Douchbags.

– Se den populære Salomon Trailblazer 20.

Skirygsæk med indbygget rygskjold

Hvis du er typen, der ofte drager på eventyr uden for pisterne, så bør du beskytte din ryg med et rygskjold.

Alternativt kan du vælge at købe en skirygsæk med indbygget rygskjold.

Bl.a. så producerer Ortovox en række kvalitetsrygsække med indbygget rygbeskyttelse.

Du kan se de forskellige Ortovox rygsække med rygskjold her.

Oversigt over forhandlere af rygsække

Du kan købe ergonomiske rygsække til sportsbrug hos følgende netbutikker.

(Det er bevidst, at vi ikke har medtaget udenlandske forhandlere, da det er vigtigt, at du har nem adgang til at prøve og bytte din skirygsæk, hvis den ikke sidder optimalt.)

Fik du for øvrigt læst vores andre anbefalinger om valg af eksempelvis skistøvler, skihjelme og andet skigrej i vores artikel skiudstyr?

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu