Test: Hestra Power Heater skihandsker med varme

Update 2024: Hestra Power Heater produceres ikke længere.

Alternativer: Lenz skihandsker med varme eller den billigere (men knap så miljøvenlige løsning) håndvarmere.

Hvis du elsker skiløb og hader kolde fingre, er Power Heater-skihandskerne fra Hestra måske det rigtige køb for dig.

Jeg har netop testet de batteriopvarmelige Hestra Power Heater-handsker, og her kan du læse resultatet af min test.

Konklusion og købsanbefaling

3.000 danske kroner er mange penge og desværre også Hestras vejledende udsalgspris på Power Heater-skihandskerne.

Disse skihandsker med varme er dog alle dine sparepenge værd, hvis du ofte får ødelagt skiglæden eller forkortet skidagen af smertende kolde fingre.

Efter at have stået på ski iført Hestras varmehandsker i to uger køber jeg helt klart idéen om at betale ekstra for den varme og komfort som et par batteriopvarmede skihandsker tilbyder.

Power Heater-handskerne er syet i behagelige materialer, og fra manchet til fingerspids er den umiddelbare kvalitetsfornemmelse høj. Præcis som du vil forvente det af et par Hestra skihandsker.

Dog bør Hestra forbedre kvalitet og robusthed af de tilhørende batterisæt, som virker sårbare og næppe holder til mange skisæsoners intensiv brug.

Trods de umiddelbart sarte batterier får Hestra Power Heater-handskerne dog en klar købsanbefaling herfra.

Update 2024: Hestra Power Heater produceres ikke længere.

Alternativer: Lenz skihandsker med varme

Hestra Power Heater og batterier

Skihandskerne holder sandsynligvis længere end batterierne, som heldigvis kan udskiftes. // Foto: Troels Kjems

Hestra Power Heater – Testresultater

Når du står på ski iført Power Heater-skihandskerne bemærker du hverken de indsyede varmetråde på ydersiden af hver finger eller de små batterier, der er gemt i lommer i handskernes manchetter.

Kun det klikbare Hestra-logo og tre små LED-pærer på ydersiden minder dig om, at du har fingrene i en anderledes skihandske.

Varmen tændes og justeres nemt via et langsomt klik på Hestra-logoet. Du kan vælge mellem tre forskellige varmetrin.

Det laveste varmeniveau tilfører en smule ekstra varme, som kun svagt fornemmes.

På det mellemste niveau mærker du langsomt en behagelig varme på ydersiden af alle fem fingre.

Når varmen indstilles til højeste niveau, er du ikke i tvivl om, at handskerne er tændt. Hvis du klikker varmen op på niveau 3 allerede i skikælderen, får du hurtigt svedige hænder. Modsat er varmeniveau 3 et effektivt våben mod stivfrosne fingre på en kold dag på bjerget.

Du kan godt få kolde fingre, selvom du har stukket dem i et par Hestra Power Heater skihandsker.

I snestorm og 10 minusgrader er Hestras skihandsker med varme dog forskellen på “jeg kan mærke, at mine fingre er lidt kolde” og “mine fingre falder af, hvis jeg ikke finder et varmt sted NU!”.

Fordelingen af den ekstra varme er perfekt. Batterierne og de indvævede varmetråde fører varmen derhen, hvor du har mest brug for den, hvilket du har på ydersiden af dine fem fingerspidser.

Update 2024: Hestra Power Heater produceres ikke længere.

Alternativer: Lenz skihandsker med varme

Fakta om Hestra Power Heater (5-finger handsker)

Hestra Power Heater fås både som luffe og 5-fingret skihandske. Jeg har kun testet handskeudgaven med 5 fingre.

Selve handsken vejer 146 gram (totalt 292 gram for et par handsker).

Batteripakken vejer 61 gram (der skal bruges én batteripakke pr. handske).

En varm og køreklar skihandske inklusiv batteri vejer dermed 207 gram.

Batteriene oplades via et USB-specialkabel, som medfølger i pakken. Det er ikke nødvendigt at tage batterierne ud af handskerne, når de skal oplades. Du kan sætte kablet i en almindelig mobiloplader eller powerbank med USB-udgang.

Den genopladelige Lithium-Ion batteripakke har en kapacitet på 2.600 mAh (milli-Ampere-timer) / 9,62 Wh (watt-timer).

Handskerne kan varmereguleres i tre niveauer via en trykknap på ydersiden af handsken. (1 klik = niveau 1, 2 klik = niveau 2, 3 klik = niveau 3, 4 klik = slukket).

Hestra Power Heater er “unisex” og passer til både herrer og damer.

Varmehandskerne fås i handskestørrelserne 6, 7, 8, 9, 10 og 11, som matcher handskestørrelser på andre Hestra skihandsker.

Om opladning og brug af batterierne

Hver batteripakke består af to små batterier, der er pakket ind i hvid tape. Konstruktionen virker ikke særlig robust, men den holdt uden problemer til 14 dages intensivt skiløb og opladning hver nat.

På mellemste niveau er der nok energi på batterierne til 5-6 timers skiløb.

Hvis du skruer handskevarmen op på højeste niveau, får du pludselig meget kolde fingre, når handskerne løber tør for batteri og slukker efter 3,5-4 timers konstant brug.

Medbring et ekstra sæt batterier, hvis du ønsker maksimal handskevarme en hel dag ude på bjerget.

Batterierne kan oplades via USB-udgangen fra en powerbank, men du kan ikke få tilført varme til fingrene, mens Power Heater-batterierne oplades.

Opladning fra 0% til 100% tager 3-4 timer, afhængig af din USB-opladers output.

Oplader til Hestra Power Heater

Batterierne til Hestra Power Heater oplades nemt via det medfølgende USB-stik // Foto: Troels Kjems

Hvor varme er varmehandskerne?

I et forsøg på at forklare, hvor varme Hestra Power Heater er, har jeg testet og sammenlignet de opvarmelige skihandsker med tre andre skihandsker fra min skiferiegarderobe.

Hestra Power Heater i slukket tilstand er omtrent lige så varme som mine 5-fingrede Hestra Fält Guide handsker.

Hestra Power Heater på varmetrin 1 (laveste varmeniveau) holder mine fingre varme omtrent lige så godt som mine uldforede Black Diamond hummerhandsker.

Hestra Power Heater på varmetrin 2 (mellemste varmetrin) svarer i varmeeffekt til mine uldforede Black Diamond hummerhandsker plus et par Hestra Touch Point Warmth inderhandsker i tyk merinould.

Hestra Power Heater på varmetrin 3 (højeste varmetrin) kan jeg ikke umiddelbart sammenligne med andre skihandsker, som jeg har prøvet. Selv i 8-10 minusgrader og blæsevejr holder handskerne mine fingre behageligt varme. Jeg er ikke i tvivl, hvis batteriet løber tør og varmetrådene i handskerne slukkes!

Power Heater sammenlignet med andre skihandsker

I slukket tilstand er Hestra Power Heater ikke varmere end et par “almindelige” Hestra skihandsker // Foto: Troels Kjems

Gode råd til Hestras produktchef

Ikke alt ved Hestra Power Heater-varmehandskerne er helt perfekt. Under min test af handskerne ude på bjerget noterede jeg følgende områder, hvor der er plads til forbedring. Det er dog detaljer, som kun dæmper min begejstring for Power Heater-handskerne en smule.

  • Mindst et par gange om dagen vil en skistav, en sikkerhedsbøjle på stolelift eller et andet objekt utilsigtet “trykke” på varmereguleringsknappen på ydersiden af handsken. Du opdager det sandsynligvis hurtigt og kan nemt justere varmen tilbage til det ønskede niveau, men Hestras produktdesigner bør finde en permanent løsning på problemet.
  • Batterierne virker sårbare. Hvis jeg ikke tager fejl, får både Hestra og Lenz produceret batterier og elektronik til deres respektive batteriopvarmede skihandsker samme sted. Lenz har valgt gummiforsejlede (og dermed fysisk lidt større) batterier. Hestra har valgt en tilsyneladende billigere og mindre holdbar løsning.
  • LED-pærerne på ydersiden af handsken kan ikke slukkes eller dæmpes. De lyser så kraftigt, at de tiltrækker opmærksomhed og spørgsmål fra andre skiløbere, både på pisten og i stoleliften. Introverte skiløbere vil drømme om LED-pærer placeret på indersiden af handsken eller med lavere lysstyrke. Opmærksomhedssøgende skiløbere vil beholde handskerne på til afterski.
  • Hestra Power Heater markedsføres af Hestra som en “waterproof glove”. Den påstand holder ikke vand. I slud eller regn går der ikke mange højdemeter, før handsken også er fugtig indeni, præcis som enhver anden skihandske.
  • Mobiltelefoner og andet elektronik med touchscreens kan ikke betjenes med handskerne på. Hestra har andre handskemodeller, også i læder, som kan beholdes på, når der skal fumles med GoPro-indstillinger, studeres digitale pistekort eller ringes til en forsvunden skibuddy.
  • Lynlåsen, der holder batterier og kabler på plads åbner sig langsomt i løbet af skidagen. Det er især et problem, når handsken bruges sammen med jakkeærmer, der ikke trækkes ud over skihandsken.
Hestra Power Heater lynlås

Lynlåsen låser sig selv op i løbet af en lang skidag, hvis du ikke selv lyner i af og til // Foto: Troels Kjems

Sådan testede jeg Hestra Power Heater

Jeg testede de batteriopvarmede Power Heater-skihandsker fra Hestra i december 2018 og januar 2019 i forbindelse med skiløb i Norge og Sverige. Samlet har jeg stået på ski cirka 60 timer iført mindst én Hestra Power Heater skihandske. Handskerne er testet i mange af de vejrtyper, som du risikerer at møde på din egen skiferie. Høj sol og minus 15 grader, snestorm og minus 5 grader, slud og endda også en uvarslet heftig regnbyge.

Handskerne er blevet testet både i slukket tilstand, og på varmeniveau 1, 2 og 3.

Begge batterisæt blev ladet 100% op hver nat.

For at kunne sammenligne Hestra Power Heater-handskerne med andre skihandsker, har jeg oftest kørt med en Power Heater-handske på den ene hånd og en helt anden skihandske på den anden hånd. Jeg har både kørt med Power Heater-handske på højre hånd, på venstre hånd og på begge hænder samtidig.

Hestra Power Heater-handskerne er blevet testet i størrelse 9, som passer perfekt til mine hænder. Hvis du vælger handskerne i en størrelse, der er for lille, vil varmeeffekten sandsynligvis være dårligere end beskrevet af mig. Det er vigtigt, at der er lidt luft omkring dine fingre og hænder for at få optimal varme fra handskerne.

Jeg ved endnu ikke, hvordan handsker og batterier klarer mange sæsoners løbende slid. Jeg opdaterer denne artikel om et par år, når jeg kender handskernes holdbarhed.

Yderligere info om Hestra Power Heater

Update sommeren 2021: Hestra Power Heater produceres ikke længere.

Skiluffe-udgaven af Power Heater kan købes hos f.eks. AktivVinter.dk.

Test Hestra Power Heater skihandsker

De batteriopvarmede skihandsker fra Hestra kan købes hos mange større danske skibutikker // Foto: Troels Kjems

Menu