Dachstein West

Forside » Østrig » Dachstein West

Skiferie i Dachstein West
Om Dachstein West | Pistekort | Vejr og webcams

Pister: 160 km | Højde:  780 – 2.013 m.o.h.

Begyndere: | Øvede: | Eksperter: | Off-piste: | Snesikkerhed: | Charme: | Afterski:

Find din skirejse til Dachstein West hos:

Dachstein West er et fantastisk skiområde, der ligger på grænsen mellem Oberösterreich og Salzburg i Østrig. Området er særligt kendt for sine brede pister og charmerende byliv.

Der findes dog også fantastisk afterski, lækre spisemuligheder og så er det ovenikøbet let at komme dertil fra Danmark.

Uanset om man er nybegynder på ski, en børnefamilie eller en erfaren skiløber, er Dachstein West det perfekte sted at udforske.

Skiløbet i Dachstein West

Skiområdet i Dachstein West strækker sig primært over tre bjerge, hvor man finder Zwieselalm i midten med en højde på 1.620 meter over havets overflade.

Med 160 kilometer pister og over 50 lifter er der masser af muligheder for at prøve skiområdet, hvor der er pister i alle sværhedsgrader. Skiområdet udgår fra de tre byer Gosau, Russbach og Annaberg.

Området er især velegnet til nybegyndere og børnefamilier, da der er mange lette og middelsvære pister at øve sig på. Derudover er der rig mulighed for at komme på skiskole for både børn og voksne, så skiteknikken kan blive finpudset.

Lange og brede piste

Et særligt kendetegn for området er, at pisterne er lange, brede og har ekstraordinær god plads sammenlignet med mange omkringliggende områder. Det skyldes, at Dachstein West stadig kan ses som en skjult perle, da området endnu ikke er overrendt med turister.

Erfarne skiløbere vil også finde glæde i Dachstein West, da der er mange udfordrende pister og offpiste muligheder at udforske. Områdets stejlere pister og god mulighed for en tur i dyb puddersne er ideelt til dem, der søger spænding og adrenalinfyldte eventyr på skiferien til Dachstein West.

Snowparken i området tilbyder også sjov og underholdning for de mere vovede og legesyge skiløbere.

Østrigsk charme på skiferien

Byen Dachstein West er en charmerende alpeby med autentisk østrigsk atmosfære. Byen har et udvalg af hyggelige hoteller, pensionater og ferielejligheder, der passer til enhver smag og budget.

Den traditionelle arkitektur er dominerende og besøgende i byen mødes af den gode atmosfære i byens gader. Der er også butikker, supermarkeder og skiudlejning, hvor du kan få alt, hvad du har brug for til din skiferie.

Når det kommer til byliv og afterski, skuffer Dachstein West ikke. Der er et udvalg af restauranter, caféer og barer, der serverer lækre østrigske retter og drikkevarer. Efter en dag på pisterne kan man slappe af og nyde en glühwein eller varm kakao i en af de hyggelige afterski-barer. Atmosfæren er livlig og festlig, og man vil ofte finde levende musik og underholdning, der skaber den perfekte afterski-stemning.

Når sulten melder sig, så kan Dachstein West som den traditionelle østrigske bjergby, den er, tilbyde alle de autentiske østrigske retter som schnitzel, gulashsuppe og fondue. Er man mere til det internationale køkken, så er der også rig mulighed for det, ligesom der oftest også findes gode alternativer til allergikere eller vegetarer på byens mange spisesteder.

Nemt og bekvemt på skiferie i Dachstein West

Går skiferien til Dachstein West, så er det nemt at snuppe bilen. Områdets placering tæt på Salzburg og motorvejen betyder, at man slipper for alt for meget bjergkørsel, og man er næsten allerede fremme, når man krydser grænsen fra Tyskland til Østrig.

Er man mere til at flyve, så betyder placeringen også, at man nemt kan tage et fly til Salzburg og derfra videre til Dachstein, som kun ligger en lille time derfra.

Alt i alt kan en skiferie til Dachstein West varmt anbefales. Kombinationen af et skønt og en charmerende by, der byder på en bred vifte af oplevelser for alle skiløbere gør området særdeles velbesøgt.

Området er ideelt for nybegyndere, børnefamilier og erfarne skiløbere, da det tilbyder pister og faciliteter tilpasset alle niveauer. Byens livlige afterski-scene, lækre spisemuligheder og lette transport fra Danmark gør det til et attraktivt valg for en skiferie.

Find din skirejse til Dachstein West hos:

Menu