Langrend i Norge: Her er 7 af de bedste langrendssteder i Norge

Elsker du også langrend i Norge? Det forstår jeg godt.

Min første langrendstur nogensinde var i Skeikampen i Norge – men det er ikke det eneste fantastiske langrendssted hos vores norske naboer.

Herunder har vi samlet syv af de største og bedste steder at stå på langrend i Norge.

Oversigt: de største langrendssteder i norge

 OmrådeLøjper
1Holmenkollen2.600 km
2Skeikampen1.000 km
3Geilo500 km
4Sjusøen350 km
5Beitostølen320 km
6Norefjell200 km
7Hovden170 km

#1 Holmenkollen

Løjpekilometer: 2.600

Holmenkollen er en charmerende destination lige uden for Oslo. Område fungerer som indgangen til Nordmarka-området og er et ideelt udgangspunkt for langrend på de mange velplejede løjper, der er tæt på byen.

Om aftenen er stierne oplyste, og i Nordmarka er der hytter, hvor man kan købe varm kakao og finde overnatningsmuligheder, både bemandede og ubemandede. Det er bemærkelsesværdigt, at et sted som Holmenkollen, der er relativt sydligt kan fremtrylle langrendsløjper af så høj kvalitet.

Find indkvartering i Holmenkollen.

#2 skeikampen

Løjpekilometer: 1.000

Så er vi nået til det sted, hvor jeg sled og slæbte med at følge med mine kammerater første gang, jeg var på langrend i Norge.

Det var noget af en kamp! Men det var også smukt.

På de beskedne ture så jeg dog kun en brøkdel af det kæmpestore område, som består af mere end 1.000 kilometer langrendsløjper.

Skeikampen er uden tvivl en favorit blandt danskere, og det er ikke uden grund. Området byder et omfattende netværk af løjper, der forbinder det med Peer Gynt skiregionen og Kvitfjell.

Terrænet skifter mellem skov og fjeld, og der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder.

Læs mere om Skeikampen.

langrend i Skeikampen, Norge

Klik for fuld størrelse

#3 geilo

Løjpekilometer: 500

Med hele 500 kilometer velplejede løjper er Geilo et populært valg, når det kommer til langrend i Norge. Der er “lavlandsture” rundt om Ustedalsfjord i 800 meters højde samt alpine langrendsture til Hallingskarvet, der er en udfordring for selv de mest erfarne langrendsløbere.

Som en fuldt udviklet skisportsby er der masser af overnatningsmuligheder og indkøbsmuligheder i Geilo, og det er værd at bemærke, at toget mellem Oslo og Bergen stopper her.

Læs mere om Geilo.

Del 1: Geilo – Klik for fuld størrelse

Del 2: Geilo omegn – Klik for fuld størrelse

#4 sjusøen

Løjpekilometer: 350

Her kan du opleve 350 kilometer langrendsspor i et imponerende netværk af velplejede spor i varieret terræn med skove og fjelde.

Der er også et bredt udvalg af overnatningsmuligheder i området. Det berømte 54 kilometer lange langrendsløb, Birkebeinerrennet, løber gennem området og strækker sig fra Rena til Lillehammer. En oplagt destination for dig, der vil have noget af de bedste langrend i Norge.

Find indkvartering i Sjusøen.

#5 Beitostølen

Løjpekilometer: 320

Beitostølen er ikke kun et fantastisk alpint skisportssted, men byder også på over 300 kilometer langrendsspor gennem de norske fjelde.

Området ligger ved foden af bjergkæden Jotunheimen – og her kan du nyde panoramaudsigter og masser af langrendsmuligheder.

Beitostølener en fuldt udviklet skisportsby med et bredt udvalg af hoteller, hytter, restauranter og butikker.

Find indkvartering i Beitostølen.

Pistekort Beitostølen

Klik for fuld størrelse

#6 Norefjell

Løjpekilometer: 200

Norefjell, der ligger 110 kilometer nordvest for Oslo, er tidligere blevet kåret som en af Norges 10 mest populære destinationer af Norges Turistorganisation. Området har et stort og varieret netværk af langrendsløjper.

I de senere år er der blevet udvidet med mange nye overnatningsmuligheder, så der er masser af valgmuligheder for besøgende, der leder efter det bedste langrend i Norge.

Læs mere om Norefjell.

#7 hovden

Løjpekilometer: 170

I Hovden finder du 170 kilometer langrendsløjper gennem skov og fjeld, hvor mange af løjperne bliver præpareret dagligt. Hvis vejret ikke er godt, er der også en særlig langrendsarena, hvor du kan tage nogle runder.

Om aftenen kan du også nyde oplyste spor. Hovden er også vært for Hovden Tour, en langrendskonkurrence, der blev startet i 2012 og tilbyder både et 22 og et 42 kilometer langrendsløb.

Læs mere om Hovden.

Læs også:

Menu