Bedste skisportssteder til børn

Forside » Bedste skisportssteder til børn

Bedste skisportssteder til børnEn god skiferie med børn starter altid med et godt valg af et børnevenligt skisportssted.

Vores lister nedenfor kan forhåbentlig hjælpe dig med at gennemskue de mange reklamer fra danske skirejsebureauer, der alle kalder netop deres skirejsemål for “det mest børnevenlige skisportssted”, “det bedste skiområde for børn” eller “god destination for familier med børn”.

Vi har udvalgt et par børnevenlige skisportssteder i Østrig, Italien, Frankrig, Norge og Sverige.

De gode skiområder til skiferie med børn er udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

  • Mange børnevenlige pister
  • Lettilgængelige børnevenlige lifter
  • Udvalgte pister forbeholdt børn og nybegyndere
  • Stort udvalg af børnevenlige lejligheder og hoteller
  • Overskuelig rejseafstand/rejsetid fra Danmark

Bedste børnevenlige skiområder i Alperne

Her på redaktionen anbefaler vi ofte et børnevenligt skisportsted i Norge eller Sverige, når læsere spørger ind til de bedste skisportssteder til børn. (Du kan læse vores anbefalinger af gode skiområder til børn i Norge og Sverige nederst i denne artikel).

En del af vores læsere foretrækker dog børnevenlige skiområder i Alperne, da de selv har gode minder fra deres første skiferier i Østrig, Italien eller Frankrig.

Gode børnevenlige skisportssteder i Østrig

På listen over de bedste skisportssteder til børn i Østrig er der i hvert fald tre børnevenlige skiområder, som bør nævnes.

Ingen af skiområderne ligger højt, men til gengæld er alle tre destinationer optimale til børnefamilier, da antallet af lette pister er højt og skisportsstederne generelt har fokus på børn og nybegyndere.

Wagrain

Udover at være det skisportssted i Alperne, som hvert år tiltrækker flest danske skiferiegæster, er Wagrain i de senere år også blevet en magnet for kvalitetsbevidste børnefamilier. Med centralt beliggende indkvartering på eksempelvis Grafenberg Resort, Hotel Widmoos eller Sportshotel Wagrain er der rig mulighed for, at familier med børn kan få en uges fornøjeligt skiløb på pisterne omkring Wagrain. Wagrain er et godt bud på det bedste skiområde til børn i Østrig.

Læs vores beskrivelse af Wagrain | Se Wagrain pistekort

Maria Alm

Maria Alm kan på ingen måde anbefales til erfarne skiløbere, der ønsker en uges heftigt skiløb. Til gengæld er Maria Alm på alle måder et godt og børnevenligt skiområde, som er ideelt til familier med børn, der skal på ski for første gang. Pisterne er begyndervenlige og området er overskueligt for både børn og forældre. Som indkvartering kan hotellet Lohninger Hof (store rummelige værelser) eller Die Hochkönigin (med pool) anbefales.

Læs vores beskrivelse af Maria Alm | Se Maria Alm pistekort

Zell am See

Zell am See bør være blandt de skiområder, som du overvejer, inden du booker din familieskiferie til Østrig. Selve Zell am See by er et hyggeligt udgangspunkt for en skiferie med deltagelse af både børn og voksne. Zell am See er velegnet til familier med børn, der allerede har stået på ski mindst en uges tid, men stadig foretrækker blå eller lyserøde pister. Hvis der er luft i budgettet, så kast et blik på Hotel Hagleitner Family Hotel & Spa.

Læs vores beskrivelse af Zell am See | Se Zell am See pistekort

Bedste skisportssteder til børn – Italien

Der er især to børnevenlige italienske skisportssteder, som er oplagte skirejsemål for forældre med børn.

Livigno

De brede børnevenlige pister i Carosello-skiområdet vest for Livigno by er en perfekt legeplads, når mindre børn og nybegyndere skal introduceres til skiløbets glæder.

Læg dertil, at de fleste lejligheder og hoteller i Livigno tilbyder ski-in/ski-out (eller noget som minder om det) og at børnevenlige retter som pizza og pasta ofte står øverst på de lokale restauranters menukort.

I kan bo i børnevenlige lejligheder som f.eks. Casa Marcos, Chalet Li Mina eller Residence San Marco.

Livigno er derfor et godt bud på det bedste skisportssted til børn i Italien.

Der er dog et stykke vej fra Livigno til nærmeste større lufthavn (Innsbruck lufthavn ligger 180 kilometer væk og der er 250 kilometer til Milano/Malpensa lufthavn).

Hvis I beslutter jer for at køre til Livigno i egen bil, så læs vores kørselsvejledning til Livigno, inden I starter motoren.

Læs vores beskrivelse af Livigno | Se Livigno pistekort

Passo Tonale

En del danske børnefamilier har allerede opdaget, at italienske Passo Tonale fortjener en plads højt oppe på listen over de bedste skisportssteder i Italien til børn og andre, der skal på ski for første gang.

Passo Tonale er snesikkert og der er kort afstand fra hoteller og lejligheder til de mange børnevenlige pister, som omgiver Passo Tonale.

Flere af de største danske skirejsebureauer har tilføjet Passo Tonale til programmet.

Læs mere om Passo Tonale hos Nortlander eller Slopetrotter.

Bedste skiområde for børn – Frankrig

Hvis ungerne skal med på skiferie i Frankrig, så er skirejser med fly umiddelbart det bedste valg, da afstanden og køretiden fra Danmark til de mest børnevenlige skisportssteder i Frankrig er lang.

Som forælder til unge skiløbere bør du undgå de største franske skiområder som eksempelvis Les 3 Vallées (Val Thorens) og Espace Killy (Tignes/Val d’Isère). Områderne er for uoverskuelige og pisterne generelt for svære.

Som det bedste franske skiområde til børn vil vi anbefale enten Valmorel eller Valloire.

Valmorel

Valmorel er et perfekt skisportssted til frankofile skientusiaster, der ønsker at give glæden ved skiløbet videre til deres børn.

Valmorel by er bilfri og børnevenlig. Derudover har næsten alle hoteller og lejligheder i Valmorel direkte adgang til de mange grønne og blå pister, der ligger omkring Valmorel.

Læs mere om Valmorel

Valloire

Valloire er en overset perle blandt de mindre franske skiområder. Især for børnefamilier er Valloire en oplagt destination til årets skiferie. Børn under 5 år får gratis liftkort og der er en klar overvægt af nemme pister i Valloire, som også har en god skiskole og mindst en håndfuld meget børnevenlige indkvarteringsmuligheder.

Eneste ulempe ved Valloire er den lange afstand fra Danmark, som gør skirejser med fly til den mest oplagte transportform.

Læs mere om Valloire

Børnevenligt skiområde i Norge

Det er en svær opgave at udvælge det bedste skisportssted til børn i Norge, da næsten alle norske skiområder er børnevenlige. Vi vover dog pelsen og giver dig følgende tre bud på norske skisportssteder, som alle er oplagte destinationer for børn og nybegyndere.

Trysil

Børnevenlige TrysilTrysil ligger helt i top på listen over børnevenlige skisportssteder i Norge. Blot 3 timers kørsel fra Oslo ligger dette sneparadis for børn og nybegyndere. På begge sider af Trysilfjellet ligger der mange børnevenlige pister og lifter. Det eneste, som taler imod skiferie med børn i Trysil er, at det kan være bidende koldt, især i januar. Dette gælder dog samtlige større skiområder i Norge og Nordsverige.

Læs mere om Trysil | Se Trysil pistekort

Geilo

Geilo ligger også højt på listen over de bedste skiområder til børn i Norge. Der er fire mindre områder forbeholdt børn. Desuden er der en klar overvægt af børnevenlige lejligheder og hytter blandt indkvarteringsmulighederne i Geilo. Skiområdet i Geilo er tilpas varieret til, at også erfarne skiløbere kan få mælkesyre i benene.

Læs mere om Geilo

Beitostølen

Et tredje bud på et børnevenligt skiområde i Norge er Beitostølen, som ligger knap 4 timers kørsel fra Oslo.

Flere af områdets hytter tilbyder ski-in/ski-out og det er dermed nemt for både børn og forældre at komme til og fra Beitostølen Skisenters mange grønne og blå pister.

Læs mere om Beitostølen

Godt skiområde i Sverige for mindre børn

Både i Nordsverige og Sydsverige ligger der mange gode børnevenlige skiområder. Her er vores bud på tre svenske skisportssteder, der egner sig godt til unge skiløbere.

Sälen

Sälen ligger et godt stykke oppe i Sverige, men på trods af afstanden og rejsetiden fra Danmark, er Sälen et af de mest børnevenlige skisportssteder i Sverige.

Især området omkring Lindvallen er oplagt til skiferie med børn. Antallet af børnevenlige pister og lifter i Lindvallen-området kan ikke tælles på to børnehænder.

Læs mere om Sälen | Se Sälen pistekort

Branäs

Branäs er også en populær og børnevenlig destination for danskeres kør-selv skiferier i Sverige. Der er mange gæstfrie og begyndervenlige bakker, der kan give dine børn gode minder om deres første skiferie.

Læs mere om Branås

Vallåsen

Sjællændere og fynboer behøver ikke køre langt efter et godt svensk skisportssted til børn.

Blot 160 kilometer fra København og 60 kilometer fra Helsingborg ligger det begyndervenlige svenske skiområde Vallåsen.

Efter en større opgradering af områdets børnebakker før sæsonen 2013/2014 er der nu 3 skilifter til børn og et mindre område med pister forbeholdt børn og nybegyndere.

Læs vores beskrivelse af Vallåsen | Se Vallåsen pistekort

Isaberg

Isaberg er et andet godt og børnevenligt skisportssted i Sydsverige.

Der er lidt flere børnevenlige pister end i Vallåsen og overnatningsmulighederne er bedre.

Isaberg ligger dog en times kørsel længere væk fra Sjælland.

Fra Frederikshavn til Isaberg er der cirka 5 timers rejsetid med færge + bil.

Vi anbefaler derfor Vallåsen til familier, der kører ud og hjem samme dag, mens Isaberg egner sig bedst til skitur med overnatning.

Læs vores beskrivelse af Isaberg | Se Isaberg pistekort

Skiferier med børn

Inden I booker jeres næste skiferie med familien, kan du læse flere gode råd i vores artikler børn på skiferie og skitøj til børn.

I kan også læse mere om børnevenlig skiferie i denne artikel på OnlineSki.dk.

God skiferie til dig og din familie!

Menu