Kør-selv skiferie Hafjell

Forside » Norge » Hafjell » Kør-selv

Kør selv Hafjell
Om Hafjell | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Kør-selv skiferie til Hafjell er en oplagt mulighed. Motor- og motortrafikvejen E6 fører dig direkte fra Oslo til Hafjell. Der er knap 200 kilometer og cirka 2 timer og 15 minutters kørsel fra Oslo til Hafjell. Hastighedsgrænsen svinger mellem 80 og 110 kilometer i timen.

Læs også: Færger fra Jylland til Norge

Vejene mellem Oslo og Hafjell er fine. Selv en tungt lastet forhjulstrukken dansk familiebil kan problemfrit køre fra Oslo til Hafjell. Kun i helt ekstraordinært vintervejr vil du have brug for snekæder for at nå frem til Hafjell centrum og skiområdet.

Hvis du har lejet en hytte oppe på fjeldet, er det dog klogt at tage snekæder med. Selv længe efter snevejr er de stejle grusveje i hytteområderne ofte snedækkede eller isglatte.

Hvis du gerne vil bo centralt i Hafjell og samtidig minimere risikoen for at skulle bøvle med snekæder, kan du vælge indkvartering i Hafjell Fjelllandsby helt nede i dalen ved foden af pisterne.

Læs også: Vi sejler fra København til Oslo

Der er gode parkeringsmuligheder ved næsten alle hytter og lejligheder i Hafjell. Det er ikke et problem at finde parkeringspladser i Hafjell, heller ikke i højsæsonen (omkring jul/nytår samt ugerne 7 til 10).

Husk dog, at nordmænd kun yderst sjældent salter på deres parkeringspladser. Pas på, at du ikke skvatter på den glatte is, når du stiger ud af bilen.

Tog til Hafjell

Hvis du gerne vil på skiferie i Hafjell, kan du også vælge at tage toget fra Oslo til Øyer Stasjon, som ligger cirka 3 kilometer fra Hafjell Alpinsenter.

Bus til Hafjell

Der kører IKKE længere direkte busser fra Oslo til Hafjell.

Menu