Kør-selv skiferie Hafjell

Forside » Norge » Hafjell » Kør-selv

Kør selv Hafjell
Om Hafjell | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Kør-selv skiferie til Hafjell er en oplagt mulighed.

Motor- og motortrafikvejen E6 fører dig direkte fra Oslo til Hafjell. Der er knap 200 kilometer og cirka 2 timer og 30 minutters kørsel fra Oslo til Hafjell. Hastighedsgrænsen svinger mellem 80 og 110 kilometer i timen.

Vejene mellem Oslo og Hafjell er fine. Selv en forhjulstrukken dansk familiebil kan problemfrit køre fra Oslo til Hafjell. Kun i helt ekstraordinært vintervejr vil du have brug for snekæder for at nå frem til Hafjell centrum og skiområdet.

Hvis du har lejet en hytte oppe på fjeldet (f.eks. på Mosetertoppen eller nær Gaiastova), har du dog brug for en bil med enten snekæder eller firhjulstræk. Selv mange dage efter seneste snevejr er de stejle grusveje i hytteområderne ofte snedækkede eller isglatte.

Du kan booke din indkvartering i Hafjell hos et dansk lavprisrejsebureau som eksempelvis DanskBilferie.dk eller et af de mere etablerede rejsebureauer FJÄLLFERIE eller Norsk Rejsebureau.

Der er gode parkeringsmuligheder ved næsten alle hytter og lejligheder i Hafjell. Det er ikke et problem at finde parkeringspladser i Hafjell, heller ikke i højsæsonen (som er dagene omkring jul, nytår og påske samt ugerne 7, 8 og 9).

Husk dog, at nordmænd kun yderst sjældent salter på deres parkeringspladser. Pas på, at du ikke skvatter på den glatte is, når du stiger ud af bilen.

OBS: Google Maps vil måske forsøge at få dig til at køre fra Oslo til Hafjell (eller retur) ad Riksvei 4, da afstanden er kortere. Det er dog nemmere og omtrent ligeså hurtigt at køre den østlige rute via E6. På E6 er der færre rundkørsler og bredere veje end på Riksvei 4. Især i snevejr er E6 at foretrække, da den ryddes hyppigere end Riksvei 4.

Læs også: Færger fra Jylland til Norge | Vi sejler fra København til Oslo

Tog til Hafjell

Hvis du gerne vil på skiferie i Hafjell, kan du også vælge at tage toget fra Oslo til Lillehammer Stasjon, og derfra bus eller taxa.

Læs mere på Vy.no (NSB, det norske statslige jernbaneselskab, har skiftet navn til Vy).

Bus til Hafjell

I vintersæsonen er der enkelte direkte busser, som kører mellem Oslo og Hafjell. Læs mere på www.nettbuss.no.

Menu