Idre Fjäll – Kør selv skiferie

Forside » Sverige » Idre Fjäll » Kør-selv

Idre Fjäll Kør-selv

Om Idre Fjäll | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Kørselsvejledning til Idre Fjäll

Kørsel i egen bil er den mest oplagte transportform, hvis årets skitur går til Idre Fjäll.

Det tager cirka 4,5 time at køre de knap 350 kilometer fra Oslo til Idre Fjäll.

Fra København til Idre Fjäll er der cirka 925 kilometer og små 11 timers kørsel.

De sidste 50-75 kilometer af vejen til Idre Fjäll er en ujævn, men dog asfalteret, hovedvej, der sandsynligvis er sne- og isglat mange steder. Hastighedsgrænsen er 90 km/t det meste af vejen, men så stærkt er det næppe forsvarligt at køre.

Der er ingen hårnålesving eller anden krævende bjergkørsel på vejen til Idre Fjäll, men gode vinterdæk er et must, og snekæder skal måske bruges den sidste kilometer.

Når I beregner køretider via eksempelvis Google Maps, bør I derfor lægge ekstra minutter til de anslåede tider.

Hvis I kører fra Sjælland til Idre Fjäll, er det mest sikkert at køre op langs den svenske vestkyst. I vintervejr er E6-motorvejen at foretrække frem for de mindre veje op gennem de svenske skove.

Køreturen op gennem Sverige kan deles i to. Tag eventuelt en overnatning undervejs på enten Best Western Hotel Carlia eller Bohusgården Hotell. Der er fine senge, god morgenmadsbuffet og gratis parkering begge steder. Vi foretrækker Hotel Carlia, da det er lidt billigere end Bohusgården.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Parkering i Idre Fjäll

Idre Fjäll parkering

Det er let at finde en ledig parkeringsplads til bilen i Idre Fjäll. Lejligheder og rækkehytter har typisk egne parkeringspladser foran eller ved siden af bygningerne. Der kan også parkeres ved eller tæt på alle fritliggende enkelthytter.

Hvis du kører op til Idre Fjäll nede fra Idre by, er det nemmest at parkere på en af parkeringspladserne ved indkørslen til hytteområdet. Der hvor stoleliften “Väst 6:an” har sin midtstation.

Du kan også vælge at parkere ude foran Pernilla Wiberg Hotel. Der kan købes liftkort i hotellets reception, og der løber en piste langs den ene side af hotellet.

Menu