Idre Fjäll Pistekort

Forside » Sverige » Idre Fjäll » Pistekort

Om Idre Fjäll | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Find rejser til Idre Fjäll hos: Alltime Travel | FJÄLLFERIE | Skiferie.dk | Thinggaard

Pistekort Idre Fjäll

Skiløbere, der køber liftkort til Idre Fjäll har i alt 28 km pister og 304 højdemeter at boltre sig på. Nedenfor kan du se Idre Fjälls pistekort.

Idre Fjäll pistekort

Idre Fjäll pistekort – (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Selvom alle fire farver (grøn, blå, rød og sort) er repræsenteret på Idre Fjälls pistekort er skiområdet let og begyndervenligt.

Enkelte markante undtagelser bekræfter reglen. Idre Fjälls sorte piste “Chocken” er 46 grader stejl og bruges til FIS World Cup-løb i speed skiing.

Hvis du ofte er på skiferie i Alperne eller på større norske destinationer som Trysil og Hemsedal, vil Idre Fjäll føles som et lille skiområde.

Godt og vel 300 højdemeter er ikke nok til at give dig mælkesyre i benene, og slet ikke når de fordeles på den 2.800 meter lange piste, som Idre Fjäll selv markedsfører som “Dalarnas længste piste”.

Idre Fjäll er perfekt til nybegyndere

Idre Fjäll Godt til børn og nybegyndere

Idre Fjäll er et perfekt skiområde til børn og nybegyndere.

Alle hytter og lejligheder ligger ved eller tæt på pisten. Der er intet behov for skibusser eller trættende vandreture i skistøvler.

Det er nemt at komme rundt i terrænet med enten begyndervenlige træklifter eller moderne stolelifter, der automatisk sætter farten ned, når du skal på eller af.

Hele Idre Fjälls skiområde er godt afmærket og skiltet. Det er derfor nemt at finde pister, der matcher niveauet hos dig og dine skirejsefæller.

De første timer kan det dog være lidt besværligt at finde rundt i Idre Fjälls skiområde, da det er muligt at stå på ski på alle fire sider af bjerget.

Hvis dit indre kompas er defekt, og du er panisk angst for at fare vild ude i skiområdet, så overvej at tage til Lindvallen i stedet. Lindvallens skiområde er omtrent lige så stort og snesikkert som Idre Fjäll, men nemmere at overskue for skiløbere med dårlig stedsans.

Idre Fjäll er dog billigere, og der er færre skiløbere pr. kvadratmeter piste i Idre Fjäll end i Lindvallen.

Hvis du har brug for flere pistekilometer end de 28 km i Idre Fjäll, kan du købe det udvidede “Idrepasset”-liftkort, som også giver dig adgang til pister og lifter i det nærliggende Fjätervälen-skiområde.

I Fjätervålen er der yderligere 18 pister og en maksimal faldhøjde på 317 meter.

Snowparks og ski cross i Idre Fjäll

Idre Fjäll lægger jævnligt sne til World Cup-stævner i ski cross, hvor fire skiløbere ad gangen kæmper om at komme først ned ad en bane med store hop og hårnålesving.

Banen er også sjov underholdning for Idre Fjälls skiturister, der frit kan hoppe og svinge sig gennem ski cross-banen, når de professionelle har fordelt World Cup-pointene og er rejst videre til næste løb.

Pris på liftkort i Idre Fjäll

Priserne på liftkort i Idre Fjäll er på niveau med liftkortpriserne i eksempelvis Trysil og Sälen, og en del lavere end priserne på liftkort i Alperne.

Et 7-dages liftkort til en voksen koster cirka 1.350 DKK. Et tilsvarende liftkort til børn (8 til 15 år) koster cirka 1.050 DKK.

Familier med børn, der er præcis 7 år gamle bør kraftigt overveje skiferie i Idre Fjäll frem for skiferie i eksempelvis Lindvallen, Trysil eller Hemsedal. Hos SkiStar er det kun børn til og med 6 år, der kan køre gratis med lifterne. I Idre Fjäll får også 7-årige børn gratis liftkort.

Se alle priser på liftkort på IdreFjall.se.

Er Idre Fjäll snesikkert?

Vi besøgte selv Idre Fjäll i slutningen af december efter en varm november og en nedbørsfattig december.

Uden for pisterne lå der kun et tyndt lag sne, men på pisterne var sneforholdene fine takket være en kombination af rigelige mængder kunstsne samt den begrænsede mængde sne, som naturligt var faldet fra himlen.

Under vores besøg arbejdede Idre Fjälls store arsenal af snekanoner på højtryk for at dække de sidste af områdets sorte pister med nok sne til skiløb.

Vores eget korte besøg og vejrdata fra SMHI.se (det meteorologiske institut i Sverige) sandsynliggør, at Idre Fjäll generelt er en snesikker destination, hvor der er garanti for acceptable sneforhold fra december til og med marts. Idre Fjälls pister er ofte åbne helt frem til slutningen af april.

Menu