Zell am See Pistekort

Forside » Østrig » Zell am See » Pistekort

Om Zell am See | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv | Billeder | Vejr/webcams

Find rejser til Zell am See hos: Alltime Travel | Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Slopestar | Slopetrotter |  Thinggaard

Her kan du læse mere om lifter og pister i Zell am See. Du kan også se det nyeste pistekort over skiområdet nær Zell am See.

Pistekort Zell am See

Pistekort Zell am See

Zell am See pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

På bjergsiderne nærmest Zell am See finder du i alt 77 km præparerede pister.

Zells skiområde er dermed en del mindre end andre populære østrigske skiområder som Wagrain, Sölden og Bad Gastein.

Områdets højeste bjergtop er Schmittenhöhe, hvor skiløbet starter 1.965 meter over havets overflade. Selve Zell am See by ligger nede ved søen, i cirka 760 meters højde.

Højdeprofil Zell am See

Her kan du se højdeprofilen for en tilfældig dags skiløb nær Zell am See.

Pistekortet indeholder et bredt udvalg af pister i både grønne, blå, røde og sorte farver.

Der er ikke fiflet med farverne på pistekortet. De grønne pister er flade og nemme, mens de sorte er stejle og krævende, selv for erfarne skiløbere.

Flertallet af Zell am Sees pister er brede og velpræparerede, og næsten alle pisterne ligger under trægrænsen. Det gør Zell am See velegnet til skiløb i snevejr og tåge. De mørke træer står i skarp kontrast til sneen, og gør det nemmere at se pistens konturer, når sigtbarheden er dårlig.

Pister og lifter svinger ikke i takt

Zell am See Lifter og pister

De indbyrdes sammenhænge mellem Zell am Sees lifter og pister er ikke optimal.

Hvis du eksempelvis bor nær Ebenbergbahns dalstation i centrum af Zell am See, skal du med hele fem forskellige lifter, før du står på toppen i knap 2.000 meters højde.

Det er også upraktisk at bo inde i dalen nær Schmittenhöhebahns dalstation.

Den blå piste fra cityXpress-området ned til Schmittenhöhebahn går op(!) ad bakke flere steder. Den røde piste ned fra Sonnenalm-området er ofte så opkørt sidst på dagen, at den nærmer sig farven sort. Og hvis du tager kabineliften fra dalen op til Sonnenalm, skal du efterfølgende vandre mindst 100 meter op ad bakke, før du når op til pisten.

Det føles også tåbeligt, ja nærmest provokerende, at Schmittenhöhe-kabineliften i nogle perioder kun kører op hver halve time, selvom der er skiløbere, som står og venter.

Gondol- og kabinelifter skal køre i pendulfart, også selvom der ikke er skiløbere nok til at fylde kabinen 100% hver gang. Basta.

Gletsjerskiløb på Kitzsteinhorn er helt i top

Zell am See Kitzsteinhorn

Hvis du primært tager til Zell am See for at stå på ski, bør du allerede nu overveje, hvordan du nemmest kommer fra dit hotel eller din lejlighed i Zell til gletsjeren på Kitzsteinhorn.

Tip: Spar tid, drop skibussen, og ring i stedet til Joseph, verdens flinkeste taxachauffør, på +43 664 52 74 461.

Skiløbet på nordsiden af det 3.203 meter høje Kitzsteinhorn er formidabelt. Der er færre mennesker, bredere pister og bedre sneforhold end i Zell am See-skiområdet. Solskin og 30-40 cm nysne gjorde vores eget besøg på Kitzsteinhorn til en oplevelse, som vi sent glemmer. Selv uden blå himmel og puddersne er skiløbet dog markant sjovere på Kitzsteinhorn end i Zell am Sees “Schmitten”-område.

Læs mere om Kitzsteinhorn her

Børnebakker i Zell am See

Zell am See Børnebakker

Der er ikke mange børnebakker i Zell am See. Hvis du alligevel ønsker at booke børnefamilieskiferie til Zell am See, er det bedst at vælge indkvartering nær børnebakkerne i Schüttdorf (ved foden af Areitxpress-gondolen). Absolut nybegyndere og familier med små børn kan også vælge at bo på Alpine Resort, som har en træklift og en nem blå piste langs hotellet. Leder I efter et børnevenligt hotel? Tag et kig på det skønne Hotel Waldhof.

Snowparks i Zell am See

Zell am See Snowparks

Hvis størrelsen og kvaliteten af skiområdets snowparks er vigtigt for dig, når du vælger skisportssted, er Zell am See ikke den rigtige destination for dig.

Du finder flere og sjovere rails og kickers i både Isaberg og Vallåsen end i Zell am See.

Zell am Sees eneste snowpark starter ved topstationen af Hochmaisbahn-stoleliften. Her finder du et par håndfulde mindre kickers, rails og boxes.

Samme sted starter Zell am Sees funslope, som sandsynligvis vil give børn og legesyge skiløbere mindst ligeså god underholdning.

Bedste pister i Zell am See

Zell am See Xpress

Det bedste skiløb i Zell am See finder du oftest på den nordvendte røde piste “21”, som ligger under zellamseeXpress-gondolen længst mod nord i Zell am Sees skiområde.

Her er sneforholdene ofte gode, og der er sjældent mange andre skiløbere end dig på pisten.

Det samme gælder i øvrigt de brede pister under Hochmaisbahn-stoleliften. Hvis du bliver træt af de alt for mange skiløbere omkring Schmittenhöhe, så søg i stedet herover.

Først på dagen er der også mulighed for brede carvingsving på den røde piste under stoleliften “Hirschkogel-Express”. Senere på dagen er pisten opkørt og proppet med skiløbere.

De sorte pister nummer “13” og “14” ned mod Schmittenhöhebahns dalstation giver selv erfarne skiløbere udfordringer. Til gengæld har du pisterne næsten for dig selv.

Off-piste i Zell am See

Zell am See Offpiste

Zell am See er ikke eventyrlystne offpiste-løberes foretrukne skirejsemål. Den tætte fyrreskov omkring Zell am See og Schmittenhöhe sætter klare begrænsninger for eventyr uden for pisten.

Søg i stedet over mod Kitzsteinhorn, hvor de åbne bjergsider inviterer til fremragende pudderskiløb, når vejrguderne har været gavmilde. På Kitzsteinhorn kan mange af off-piste mulighederne nås med områdets lifter, uden behov for hikes eller traverser.

Pris på liftkort i Zell am See

Et 7-dages liftkort til Zell am See koster knap 300 EURO for en voksen. Børn op til 15 år betaler halv pris.

I lavsæsonen og fra mandag til torsdag er der mulighed for rabat på liftkort til Zell am See.

Liftkortet gælder til skiløb i både Zell am Sees “Schmittenhöhe”-område samt lifter ved Kaprun og på Kitzsteinhorn.

Er Zell am See snesikkert?

Alle Zell am Sees pister ligger inden for radius af snekanoner, som kan producere kunstsne, hvis sneen ikke falder naturligt.

Eftersom byen og de lavestliggende pister ligger i knap 800 meters højde, vil temperaturen uundgåeligt snige sig over frysepunktet mange gange i løbet af en vintersæson.

Det giver først slushy sne, og dernæst – når temperaturen falder igen – isede pister.

Skiløb i Zell am See er bedst i januar og februar, når temperaturerne er lavest, og sneforholdene ofte er bedst.

Hvis snesikkerhed er meget vigtigt for dig, så rejs i stedet til Norge eller et højtliggende skisportssted i Alperne.

Zell am See Snesikkerhed

Menu