Test af Armada Sherwin skijakke

Forside » Skitøj » Skijakker » Armada Sherwin

Skaljakken Armada Sherwin deltog i vores test af skijakker før sæsonen 2016/2017.

Hent oversigt med alle 12 skijakker

Vores vurdering af Armada Sherwin skaljakke

“Godt køb”

Godt køb

Armada Sherwin skijakke

Armada Sherwin skijakke

Armada Sherwin er en 3-lags GORE-TEX skaljakke, som er designet specifikt til skiløb eller snowboarding. Armada Sherwin har et mere “loose” fit end de øvrige testede skijakker. Sherwin-jakken har desuden nogle af de bedste lynlåse blandt alle de skijakker, som deltog i testen. Lynlåsene er kraftige, slidstærke og naturligvis både vand- og vindafvisende. Under vores testtur til Østrig havde vi lejlighed til at teste Armada Sherwin skaljakken i 3 graders varme og regnvejr. Hvor flere af de andre skijakker blev godt fugtige under tilsvarede forhold, prellede regndråberne blot af på Armada Sherwins GORE-TEX membran. Her er virkelig tale om en teknisk skijakke i høj kvalitet pakket ind i et trendy og ungdommeligt design.

Se pris på Armada Sherwin skijakke hos – JAKKE ER UDGÅET

Plus

 Membran i høj kvalitet
 Meget slidstærke lynlåse
 God placering af liftkortlomme
 Simpelt “no-nonsense” design
 Lav vægt

Minus

 Lidt træg frontlynlås
 Ingen netlommer på indersiden

Fakta og kommentarer

Mærke og model

Armada Sherwin skaljakke (herre).

Vejledende pris i danske butikker

4.399 kroner

Membran og for

Membranen på Armada Sherwin er en original GORE-TEX® 3L-membran. Denne membran er en af de absolut bedste membraner til skitøj. Den 3-lags PFTE-membran har både høj vandtæthed (28.000 mm) og høj åndbarhed (20.000 g/m2), hvilket sikrer, at din krop kan ånde i skijakken. Alle syninger og samlinger er naturligvis tapede. Den originale GORE-TEX®-membran er dog også med til at presse prisen på denne skaljakke op. Eksempelvis er den nogenlunde tilsvarende skaljakke Planks Yeti Hunter 3L med kopi-membranen “RIDEdry20 – 3L” næsten 2.000 kroner billigere.

Lynlåse

Lynlåsene på Armada Sherwin-skaljakken er fra den japanske kvalitetsproducent “YKK”. YKK-lynlåsene kører fint op og ned. Dog kan frontlynlåsen drille, hvis du forsøger at betjene den med en hånd. Lynlåsene er kraftige og formodentlig meget slidstærke. Grebene på lynlåsene er lige netop store nok til, at lynlåsene kan betjenes med skihandsker på.

Lommer

Armada Sherwin har opbevaringsplads i overflod. Jakken har både en stor brystlomme og to meget store lommer i siderne. Dertil har denne skaljakke en inderlomme med udtag til headset og en velplaceret liftkortlomme. Jakken har i alt følgende lommer:

  • 1 stor brystlomme
  • 2 store lommer i siden
  • 1 inderlomme
  • 1 liftkortlomme på venstre underarm

Modsat mange af de øvrige jakker i vores skijakketest, har Armada Sherwin ikke netlommer på indersiden af jakken.

Ærmer

Ærmerne på Armada Sherwin skijakken er godt designede. Der er manchetter og velcro-bånd ved håndleddene. Der er ligeledes en stor lynlås under hvert ærme, som giver dig mulighed for effektiv udluftning på varme dage.

Hætte

Hætten på Armada Sherwin imponerer ikke. Kvaliteten er fin, men størrelsen giver udfordringer. I hvert fald hvis du gerne vil have mulighed for at trække hætten op over din skihjelm. Hætten har kun med nød og næppe plads til en skihjelm i størrelse “XL”. Bevægelsesfriheden for hals og hoved begrænses. Armada Sherwins hætte er derfor bedst til små hoveder eller skiløbere, der kun sjældent har brug at krybe i læ for vind og vejr.

Specielle detaljer

Armada Sherwin har ingen unikke detaljer, der adskiller denne jakke fra de øvrige jakker i testen. Der er dog tale om en kvalitetsjakke, som formår at kopiere mange af de bedste detaljer fra de øvrige producenters skijakker. Eksempelvis snefang omkring livet og indsyet RECCO-lavinebrik.

Størrelse og pasform

Vi har testet i alt 12 skijakker. Armada Sherwin er den mest “loose” og “baggy” af alle testede jakker.

Armada Sherwin giver dig optimal bevægelsesfrihed, også selvom du har et tykt mellemlag under jakken.

Den rummelige pasform gør også, at du bedre kan fylde lommerne helt op, uden at indholdet generer, når du bevæger dig.

Hvis du bedre kan lide skijakker, der sidder tættere på kroppen, kan du i stedet overveje DIEL Alan (bedste skijakke med for) eller skaljakken Peak Performance Navigator Shell. Både DIEL Alan og Peak Performance Navigator Shell har et “regular” fit, omend DIEL Alan sidder tættere til kroppen end Peak-jakken.

Farver

Armada Sherwin fås i 2016-2017 vinterkollektionen i følgende tre farvevarianter:

  • Black (sort)
  • Spruce (mørkegrøn/sort)
  • Tahiti Blue (lyseblå)

Vi testede Sherwin-skaljakken i 2015-2016-farven “Red”. Du kan se farven på billedet øverst i artiklen.

Vægt

Armada Sherwin vejer kun 701 gram i størrelse “XL”. Kun skaljakken Lofoten GORE-TEX Pro (640 gram i str. “L”) er lettere. Både ude på pisten og i bagagen er Armada Sherwin derfor en fjerlet drøm at bære rundt på.

Nyttige links

Vi testede også

Under vores store test af skijakker testede vi i alt otte skaljakker og fire skijakker med for.

Sammenlign Armada Sherwin med 11 andre skijakker

Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelt skijakke nedenfor:

Menu