Test af Peak Performance Heli Alpine skijakke

Forside » Skitøj » Skijakker » Peak Performance Heli Alpine

Skaljakken Peak Performance Heli Alpine deltog i vores test af skijakker før sæsonen 2016/2017.

Hent oversigt med alle 12 skijakker

Vores vurdering af Peak Performance Heli Alpine

“Testvinder”

Testvinder

Peak Performance Heli Alpine skijakke

Peak Performance Heli Alpine skijakke (Flame Red) // Foto: Alexander Kjems

Topmodellen Heli Alpine fra Peak Performance løber med prisen som “testvinder” i vores store test af skijakker.

Høj materialekvalitet og mange lækre funktioner gør denne skaljakke fra Peak Performance til vores favorit ude på bjerget.

Skaljakkerne Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro og KJUS FRX Pro var begge hårde konkurrenter, men Peak Performance Heli Alpines ekstra lommer og lidt lavere pris gør, at vi tildeler Peak Performance Heli Alpine vores “bedst i test” vurdering.

Vi testede 15/16-udgaven af Peak Performance Heli Alpine. 16/17-modellen har nye farver, men er i øvrigt uændret.

Plus

Meget vandafvisende og åndbar
Materialer og syninger i høj kvalitet
Gode manchetter i ærmene
Mange lommer
Behagelig pasform
Høj “lækkerhedsfaktor”

Minus

Høj pris
Lidt træge lynlåse
Har tendens til at krølle

Fakta og kommentarer

Mærke og model

Peak Performance Heli Alpine skaljakke (herre)

Vejledende pris i danske butikker

5.500 kroner

Membran og for

Skijakken Heli Alpine fra Peak Performance er forsynet med membranen GORE-TEX® Pro 3L, der er en af de absolut bedste membraner til skijakker. GORE-TEX® Pro 3L er 100% vindtæt og har gode vandafvisende egenskaber (28.000 mm). Den har samtidig høj åndbarhed (RET < 9). Alle sømme er naturligvis tapede. Heli Alpine er en tynd skaljakke. Der er intet for i denne skijakke. Heli Alpine har god plads til en fleecetrøje som isolerende mellemlag. Vi testede bl.a. skaljakken i en velfungerende kombination med uldent skiundertøj fra Helly Hansen og en The North Face Radium Hi-Loft fleecetrøje. Iført denne jakke er du aldrig den første, der foreslår at tage på tidlig afterski, når snestormen sætter ind.

Lynlåse

Peak Performance Heli Alpine har vind- og vandafvisende lynlåse fra kvalitetsproducenten YKK. Lynlåsene på både front og lommer kører nogenlunde let op og ned. Lynlåsenes håndtag er dog en anelse små og derfor ikke helt ligeså nemme at betjene som eksempelvis de kæmpestore lynlåshåndtag på Helly Hansen Elevation Shell skaljakken. Det er ikke et stort problem, men her er der plads til forbedring af en ellers næsten perfekt skijakke.

Lommer

Peak Performance Heli Alpine har mange og store lommer. I alt er jakken udstyret med seks lommer.

  • 2 store brystlommer
  • 2 mellemstore lommer i siden
  • 1 inderlomme
  • 1 liftkortlomme på venstre overarm

Inderlommen har udtag til headset. Hver brystlomme er stor nok til, at den kan “sluge” en flaske med kildevand (0,5 liter) og en Toblerone-chokolade (100 gram). Alle jakkens yderlommer er naturligvis forsynede med tætsluttende vandafvisende lynlåse. Heli Alpine har ingen netlommer på indersiden af jakken.

Ærmer

Heli Alpine har formsyede jakkeærmer med velcro-lukning og manchet i ærmerne. Manchetterne på Heli Alpine er så tilpas bløde og behagelige til, at du rent faktisk har lyst til at benytte dem. Jakkeærmerne på Peak Performance Heli Alpine passer umiddelbart bedst til lange skihandsker med manchetter, der kan trækkes udover jakkeærmet. Der er ventilationshul med lynlås under hver arm.

Hætte

Hætten på Heli Alpine-jakken er stor nok til, at den kan trækkes udover en skihjelm (str. XL). Ofte er det ligegyldigt, men når snestormen for alvor raser på bjergets top, er det en herlig feature. Blandt de 12 testede skijakker har kun 5 skijakker hætter, der uproblematisk kan trækkes henover skihjelmen. De fire andre skijakker med store hætter er skaljakkerne Planks Yeti Hunter 3L, Helly Hansen Elevation Shell og Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro samt den forede skijakke Peak Performance Maroon 2.

Specielle detaljer

Heli Alpine har i højre brystlomme en praktisk klud, der kan bruges til at pudse googles eller skibriller.

Skijakken er også udstyret med en “RECCO”-lavinebrik.

Jakken har snefang om livet. Snefanget kan lynes af. Snefanget på Heli Alpine kan klikkes sammen med udvalgte modeller af skibukser fra Peak Performance.

Størrelse og pasform

Heli Alpine har en “loose” pasform uden dog at være “baggy”. Din krop har god bevægelsesfrihed under jakken. Sammenlignet med de øvrige jakker i vores test er Peak Performance Heli Alpine normal i størrelsen. Heli Alpine-modellen er lang og når godt ned om numsen. En Heli Alpine skijakke i str. “large” passer perfekt til vores testperson, som er 185 cm høj og vejer 80 kilo.

Farver

Farverne på Peak Performance Heli Alpine skifter fra år til år.

I denne sæson fås herre-udgaven af Heli Alpine-skijakken i følgende farver:

  • 5C2 Chinese Red (skrigende rød)
  • 1T2 Mahogany (bordeaux)
  • 2J4 Cerulean (lyseblå)
  • 15D Black Olive (armygrøn)
  • 20L Blue (mellemblå)
  • 050 Black (sort)

Vi testede jakken i 2015/2016-farven “Flame Red (57T)”.

Vægt

Denne skaljakke fra Peak Performance er med sin vægt på kun 709 gram (str. L) en af de absolut letteste skijakker i vores test. Hvis lav vægt er en vigtig faktor for dig, scorer Peak Performance Heli Alpine højt her. Kun Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro (640 gram/str. L) og Armada Sherwin (701 gram/str. XL) er lettere end denne Peak Performance skijakke.

Heli Alpine Skijakke – Dame

Peak Performance Heli Alpine findes også i en version til kvinder. En Heli Alpine skijakke i dame-model har de samme kvaliteter og funktioner som omtalt ovenfor, kun pasformen er anderledes.

Nyttige links

Vind testvinderen

Søndag den 23. oktober trækker vi lod om én ny Heli Alpine-jakke til herrer og én ny Heli Alpine-jakke til damer (samlet præmieværdi: 11.000 kroner) i valgfri farve og størrelse.

Deltag i vores Facebook-konkurrence her

Vi testede også

Under vores store test af skijakker testede vi i alt otte skaljakker og fire skijakker med for.

Sammenlign Peak Performance Heli Alpine med 11 andre skijakker

Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelt skijakke nedenfor:

Menu