Test af KJUS FRX Pro skijakke

Forside » Skitøj » Skijakker » KJUS FRX Pro

Skaljakken KJUS FRX Pro deltog i vores store test af skijakker før sæsonen 2016/2017.

Hent oversigt med alle 12 skijakker

Vores vurdering af KJUS FRX Pro

“Godt køb”

Godt køb

KJUS FRX Pro skijakke

KJUS FRX Pro skijakke // Foto: Alexander Kjems

Vi har virkelig svært ved at finde noget negativt at skrive om Kjus FRX Pro skaljakken. Kun den høje vejledende udsalgspris på over 6.000 kroner og lidt for få lommer gør, at Kjus FRX Pro må se Heli Alpine skaljakken fra Peak Performance løbe med titlen som testvinder.

Kjus FRX Pro er en topjakke designet af erfarne skiløbere og syet i kvalitetsmaterialer af dygtige håndværkere. Andre producenter af skijakker kan hente masser af inspiration fra FRX Pro-modellen. Hvis du finder Kjus FRX Pro på tilbud eller udsalg, så tøv ikke med at købe.

Plus

Meget vandafvisende og åndbar
Syninger i høj kvalitet
Mange lækre detaljer
Kraftig frontlynlås

Minus

Høj pris
Lille hætte
“Kun” 4 lommer med lynlås

Fakta og kommentarer

Mærke og model

KJUS FRX Pro skaljakke (herre)

Vejledende pris i danske butikker

6.499 kroner

Membran og for

Skaljakken KJUS FRX Pro har en 3-lags Dermizax NX-membran. KJUS kalder den “White Dragon”, men membranen har præcis samme tekniske specifikationer som originalen fra Toray.

Under optimale forhold klarer Dermizax NX-membranen et vandsøjletryk på hele 30.000 mm og er dermed meget vandafvisende. Membranen på KJUS FRX Pro har desuden en meget høj teoretisk åndbarhed på 50.000 g/m2.

Også i praksis opleves KJUS FRX Pro-jakken som både vandafvisende og meget åndbar.

Dermizax NX-membranen er lavet uden brug af Teflon, hvilket gør jakken mindre stiv og mere strækbar end en skaljakke med GORE-TEX-membran.

Jakkens bløde stof og “stretch”-effekt gør KJUS FRX Pro ekstra behagelig at have på.

KJUS FRX Pro har ekstra forstærkning på skuldrene, hvor skienes kanter ellers potentielt langsomt skærer hul i membranen.

Der er ikke isolerende for i KJUS FRX Pro skijakken, men skaljakken føles en smule tykkere (og marginalt varmere) end eksempelvis Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro og Peak Performance Heli Alpine.

Lynlåse

En defekt lynlås er en af de hyppigste “dødsårsager” blandt skijakker. Købere af KJUS FRX Pro kan derfor glæde sig over, at denne skaljakke har meget robuste lynlåse. Især frontlynlåsen udmærker sig ved at være ekstra kraftig og formodentlig også meget slidstærk.

Lynlåsene er naturligvis vind- og vandafvisende, og kører problemfrit op og ned.

Grebene på lynlåsene er af medium størrelse. Grebene måtte gerne være en tand større, men det er ikke en væsentlig mangel.

Lommer

KJUS FRX Pro er udstyret med i alt fire regulære lommer og én netlomme uden lynlås.

  • 1 stor brystlomme
  • 1 mellemstor brystlomme
  • 1 inderlomme
  • 1 liftkortlomme på venstre overarm
  • 1 mellemstor netlomme på indersiden

Du har dermed nok opbevaringsplads til de mest basale fornødenheder som goggles, solbriller, skihandsker og lidt proviant.

Modsat testvinderen Peak Performance Heli Alpine er KJUS FRX Pro ikke udstyret med sidelommer nederst på fronten af jakken.

Dette designvalg har KJUS taget af hensyn til de skiløbere, der står på ski med rygsæk.

Hvis du aldrig eller kun sjældent står på ski med rygsæk på, synes vi dog, at det er rart med den ekstra opbevaringsplads som sidelommer giver.

KJUS FRX Pro har en praktisk smartphoneholder i venstre brystlomme. Andre producenter har forsøgt at lave tilsvarende lommer, men mobiltelefonlommen på venstre bryst af Kjus FRX Pro er den eneste, som passer til opbevaring af store smartphones som iPhone 7 og Samsung Galaxy S7. Lommen har en perfekt placering for højrehåndede skiløbere, da smartphonelommen peger mod højre. Den kan dog også anvendes af venstrehåndede.

Ærmer

KJUS FRX Pro har (modsat næsten alle andre skijakker i vores test) ikke manchetter ved håndleddene. Ærmene er udstyret med gode velcrobånd yderst, men KJUS FRX Pro fungerer efter vores vurdering bedst sammen med lange skihandsker, hvor skihandskernes egne manchetter kan trækkes op over skijakkens ærmer.

Det virker umiddelbart som en gimmick, at udluftningen under hvert ærme består af to separate udluftningsspalter med hver sin lynlås, men i praksis fungerer det rigtigt godt.

Hætte

Hætten på KJUS FRX Pro kan kun med nød og næppe trækkes udover en skihjelm i str. XL.

Hvis du har et stort hoved og ofte bruger din skijakkes hætte ude på pisten, så overvej i stedet Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro, Planks Yeti Hunter 3L eller Peak Performance Heli Alpine. Alle de tre nævnte skaljakker har større hætter end KJUS FRX Pro.

Specielle detaljer

KJUS FRX Pro er udstyret med en smart pose til skibriller, der samtidig fungerer som pudseklud til enten goggles eller skibriller.

Jakken har en lille ekstra krave i nakken, så du nemmere undgår at få kold luft ned langs din ryg.

Snefanget på KJUS FRX Pro kan lynes af.

Det findes matchende bukser (læs mere på Kjus.com).

Størrelse og pasform

KJUS FRX Pro har en normal pasform. Skijakken er hverken “slim fit” eller “relaxed”.

Til gengæld er FRX Pro-jakken stor i størrelsen. Sammenlignet med de øvrige jakker i vores test er den cirka et halvt nummer større end gennemsnittet.

Hvis du normalt ligger og svinger mellem to størrelser, er det sandsynligvis den mindste størrelse af KJUS FRX Pro, som passer bedst til dig.

Farver

KJUS FRX Pro skifter farver hver vintersæson.

Vi testede jakken i farven “43823 Pesto/Citronelle”. Farven virker en smule fesen, når du ser jakken på billeder på nettet, men den er pænere i virkeligheden.

KJUS FRX PRO forhandles i vinteren 16/17 i følgende farver:

  • 33102 Kjus Orange/Black
  • 50924 Citronelle/Bronze Brown
  • 43823 Pesto/Citronelle
  • 15016 Black/Night Shadow

Vægt

KJUS FRX Pro er en smule kraftigere i stoffet end flere af de øvrige skaljakker.

Vægten på kun 790 gram for en skaljakke i størrelse “medium” er dog stadig en god lav vægt for en skijakke med mange lækre detaljer i høj kvalitet.

Hvis du er ekstremt fokuseret på vægt, så kig nærmere på skaljakken Norrøna Lofoten GORE-TEX Pro, der selv i størrelse “large” kun vejer 640 gram.

Vi testede også

Under vores store test af skijakker testede vi i alt otte skaljakker og fire skijakker med for.

Sammenlign KJUS FRX Pro med 11 andre skijakker

Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelt skijakke nedenfor:

Menu