Test af Peak Performance Maroon 2 skijakke

Forside » Skitøj » Skijakker » Peak Performance Maroon 2

Skaljakken Peak Performance Maroon 2 deltog i vores test af skijakker før sæsonen 2016/2017.

Hent oversigt med alle 12 skijakker

Vores vurdering af Peak Performance Maroon 2

“Godt køb”

Godt køb

Peak Performance Maroon 2 skijakke

Peak Performance Maroon 2 skijakke // Foto: Alexander Kjems

Selvom Peak Performance Maroon 2 er en foret skijakke, føles den alligevel let og luftig.

Som en af de få skijakker i vores test fungerer denne skijakke fint sammen med både korte skihandsker og lange skihandsker med manchetter.

Ærmerne kan åbnes på vid gab og trækkes ud over handskerne, inden de strammes til med velcro.

Kraven på Maroon 2 skijakken slutter godt til omkring halsen og er omkring hagen udstyret med blødt stof, der er behageligt for hals og ansigt.

Vi testede jakken i en anonym mørkeblå udgave. Farven Blue Shadow (2N3) er trist at se på ude på bjerget og gør sig bedre som farve til en neutral vinterjakke i Danmark. Overvej at købe jakken i rød (5C2 Chinese Red) eller orange (82J Red Orange) i stedet.

Jakkens lommer er små i forhold til storebror, skaljakken Peak Performance Heli Alpine.

Lynlåsene kører problemfrit op og i. Alle lynlåse er desuden forsynet med store håndtag, der nemt kan betjenes med skihandsker på. Lynlåsene på Peak Performance Maroon 2 er dog ikke vind- og vandafvisende. Maroon 2 må derfor se DIEL Alan løbe med førstepladsen i vores test af skijakker med for.

Maroon 2 jakken er dog et både praktisk, pænt og godt køb, der også egner sig fint som vinterjakke hjemme i flade Danmark.

Se pris på Peak Performance Maroon 2 hos SportMaster.dk 

Plus

Lav pris
Lynlåse kører som smurt
Velegnet som vinterjakke i DK
Passer til alle typer skihandsker

Minus

Lynlåse ikke vind- og vandafvisende
Membran dårligere end konkurrenternes

Fakta og kommentarer

Mærke og model

Peak Performance Maroon 2 skijakke med for (herre).

Vejledende pris i danske butikker

2.900 kroner (sælges ofte på tilbud hos SportMaster).

Membran og for

Når prisen på en skijakke skal ned, er membranen ofte et af de første steder, hvor der spares. Det er også tilfældet for Peak Performance Maroon 2, hvor skijakkens membran “kun” er Peaks egen “HiPe Core+” membran. HipeCore+ membranens specifikationer er 10.000 mm i vandtæthed og 10.000 g/m2 i åndbarhed. Dette er nok til en kold og blæsende dag på bjerget, men ikke på niveau med de bedste skijakker. Eksempelvis har storebror Peak Performance Heli Alpine en vandtæthed på 28.000 mm og ånder samtidig bedre.

Peak Performance Maroon 2 har et let polyester-for, som tillader din krop at ånde.

Til krævende skiløb vil vi dog anbefale en tynd skaljakke i kombination med separat for, eksempelvis i form af en fleece-trøje.

Jakkens yderstof er blødt og behageligt og krøller mindre end på de fleste af de andre 11 skijakker i vores test.

Lynlåse

Maroon 2 er udstyret med kvalitetslynlåse fra den japanske lynlåsgigant YKK.

Jakkens lynlåse har store og praktiske greb, som kører meget let op og ned. Det er derfor nemt at åbne og lukke lynlåsene med skihandsker på.

Desværre er lynlåsene ikke vind- og vandafvisende. Det trækker ned og koster Peak Performance Maroon 2 førstepladsen blandt de 4 skijakker med for, som deltog i vores test.

Lommer

Skijakker fra Peak Performance har normalt mange og gode lommer. Det gælder også Maroon 2. Skijakken Maroon 2 har i alt fem lommer, der kan lukkes med lynlås. Derudover har jakken en mellemstor netlomme på indersiden. Nedenfor kan du se en oversigt over alle jakkens lommer:

 • 1 lille brystlomme
 • 2 mellemstore lommer i siden
 • 1 inderlomme
 • 1 liftkortlomme på venstre overarm
 • 1 mellemstor netlomme på indersiden

Lommerne er generelt nemme at komme til. Dog kunne liftkortlommen med fordel være placeret på underarmen i stedet for overarmen.

Ærmer

Ærmerne på Peak Performance er blandt de bedste i testen. Designeren bag jakken har gjort enderne af ærmerne så store, at ærmerne uden problemer kan trækkes ud over et par skihandsker. Jakken fungerer dog også fint sammen med et par lange skihandsker, hvor skihandskens egne manchetter trækkes op over jakkeærmerne. Maroon 2 er dermed en af de få jakker i vores test, som fungerer optimalt med alle typer af skihandsker. Velcro-lukningen på ærmerne virker også til at være af høj kvalitet.

Hætte

Hætten på Maroon 2 er så stor, at den kan trækkes op over din skihjelm. Dette er et stort plus, da en skihjelm er en obligatorisk del af skiudstyret hos kloge skiløbere. De tre øvrige forede skijakker i vores test har desværre små hætter, der ikke kan trækkes op over en skihjelm.

Specielle detaljer

Maroon 2 har en pudseklud til goggles i venstre brystlomme.

Maroon 2 har desuden et praktisk snefang omkring livet, som hjælper dig med at holde sneen ude, når du vælter rundt ude på bjerget. Snefanget er syet fast og kan ikke afmonteres.

Denne skijakke har desuden udluftning under begge ærmer, hvilket – især for forede skijakker – er et plus på varme dage.

Størrelse og pasform

Peak Performance Maroon 2 er almindelig på alle ledder og kanter.

Pasformen er “regular fit” og dermed hverken “slim fit” eller “loose”.

Størrelsen er hverken større eller mindre end forventet. Hvis du normalt bruger jakker og bluser i størrelse L/Large, så gælder det sandsynligvis også for din nye Peak Performance Maroon 2 skijakke.

Skijakken er “mellem” i længden og stopper omtrent midt på hoften. Hvis du gerne vil have en kort skijakke, så overvej i stedet DIEL Alan. Hvis du gerne vil have en længere jakke, så kast et blik på skaljakkerne Peak Performance Heli Alpine, Planks Yeti Hunter 3L eller KJUS FRX Pro.

Farver

I vinterkollektionen 2016/2017 sælges Peak Performance Maroon 2 i følgende farver:

 • 050 Black (sort)
 • 2X2 Hero Blue (blå)
 • 2X3 Mount Blue (navy)
 • 5C2 Chinese Red (skrigende rød)
 • 5U7 Cabernet (bordeaux)
 • 82J Red Orange (kraftig orange)

Vi testede jakken i den meget konservative farve Blue Shadow (2N3) fra 2015/2016-kollektionen. Den er ret trist ude på bjerget, men passer perfekt til en kedelig dansk vinterdag. Det samme kan i øvrigt skrives om dette års farver “050 Black (sort)”, “2X2 Hero Blue (blå)” og “2×3 Mount Blue (navy)”.

Vægt

Jakken vejer 1.171 gram i størrelse L/Large, hvilket er en fin vægt for en foret skijakke. Testvinderen DIEL Alan er cirka 100 gram lettere.

Nyttige links

Jakken omtales som “Maroon” på Peak Performances egen hjemmeside og som “Maroon 2” i de fleste netbutikker. “Maroon Block” er en anden jakke.

Vi testede også

Under vores store test af skijakker testede vi i alt otte skaljakker og fire skijakker med for.

Sammenlign Peak Performance Maroon 2 med 11 andre skijakker

Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelt skijakke nedenfor:

Menu