Test af The North Face Fuseform Brigandine 3L skijakke

Forside » Skitøj » Skijakker » TNF Fuseform Brigandine 3L

Skaljakken The North Face Fuseform Brigandine 3L deltog i vores test af skijakker før sæsonen 2016/2017.

Hent oversigt med alle 12 skijakker

Vores vurdering af TNF Fuseform Brigandine 3L

The North Face Fuseform Brigandine 3L skijakke

The North Face Fuseform Brigandine 3L skijakke // Foto: Anders Lassen

Skijakken “Fuseform Brigandine 3L” fra The North Face er i teorien en skaljakke, men den har en tynd liner på indersiden, som gør jakken lidt tykkere (og marginalt varmere) end en ren skaljakke.

Jakken har gode lynlåse med store praktiske greb. De øvrige features og specifikationer er også helt i top.

Vi kan dog ikke give The North Face Fuseform Brigandine 3L-skijakken en topplacering i vores test af skijakker, da netlommerne og den tynde liner på jakkens inderside suger og fastholder fugt, når du sveder meget. Dette problem oplevede vi ikke i de øvrige skaljakker.

Plus

Rigtig gode lynlåse
Bløde og behagelige materialer
God placering af liftkortlomme
Praktisk lomme til smartphone

Minus

Høj pris
Jakkens for og netlommer suger fugt
Lille hætte

Fakta og kommentarer

Mærke og model

The North Face Fuseform Brigandine 3L skaljakke (herre).

Vejledende pris i danske butikker

4.900 kroner.

Membran og for

Skijakken Fuseform Brigandine er udstyret med en 3-lags DryVent™ membran, som er udviklet af The North Face selv. Stoffet er syet ved hjælp af FuseForm-teknikken.

The North Face oplyser ikke officielle tal for membranens vandtæthed og åndbarhed, men ifølge den danske importør er vandtætheden cirka 20.000 mm og åndbarheden cirka 20.000 g/m2. Begge tal er omtrent på niveau med andre topjakker i vores test.

The North Face Fuseform Brigandine 3L er ikke foret, men har en tynd liner på indersiden, som gør denne skaljakke marginalt tykkere og varmere end både testvinderen Peak Performance Heli Alpine og røverkøbet Planks Yeti Hunter 3L.

Kombinationen af DryVent membranen og den tynde liner gør denne skaljakke yderst behagelig at have på. Desværre har både den tynde liner og netlommerne på indersiden en kedelig tendens til at suge fugt til sig, og især netlommerne er lang tid om at tørre helt. Vi oplevede ikke samme problemer med de andre syv testede skaljakker.

Hvis vi ikke var stødt på dette problem, var denne jakke sandsynligvis løbet med testsejren, da den på alle andre områder er en rigtig lækker og veldesignet skijakke.

Lynlåse

Lynlåsene på Fuseform Brigandine er fra den japanske kvalitetsproducent YKK. Grebene er store og nemme at betjene med skihandsker på. Lynlåsene kører problemfrit op og ned. Skijakken scorer topkarakter på dette område.

Lommer

TNF Fuseform Brigandine 3L er veludstyret med lommer og der er rigeligt med opbevaringsplads til en dag på pisten.

Skijakken har følgende lommer:

  • 1 mellemstor brystlomme
  • 2 mellemstore lommer i siden
  • 1 kombineret bryst-/inderlomme
  • 1 liftkortlomme på venstre underarm
  • 2 mellemstore netlommer på indersiden

Det er især værd at nævne den smarte brystlomme/inderlomme, som kan anvendes fra både ydersiden og indersiden af jakken. Det er oplagt at opbevare mobiltelefonen her.

Liftkortlommen er ligeledes optimalt placeret, nemlig nederst på venstre underarm. Her kunne jakkedesignerne hos eksempelvis Peak Performance lære noget.

Ærmer

Modsat de øvrige skijakker i vores test har The North Face Fuseform Brigandine 3L skijakken ikke manchetter i ærmerne. Jakken har i stedet en lille fiks elastik, som holder ærmerne på plads. Vi er ikke sikre på, at vi køber ideen. Det er muligvis et spørgsmål om tilvænning.

Ærmerne er lange sammenlignet med de øvrige jakker i vores test.

Hætte

Hætten på TNF Fuseform Brigandine 3L skaljakken er kun lige netop stor nok til at rumme en skihjelm i størrelse XL. Din bevægelsesfrihed er begrænset, hvis du trækker hætten på Fuseform Brigandine-jakken ud over din skihjelm.

Hvis ønsker en skaljakke med bedre plads til skihjelm, så overvej i stedet Norrønas skaljakke Lofoten GTX Pro, som har en større hætte.

Specielle detaljer

The North Face Fuseform Brigandine 3L har et praktisk snefang omkring livet, som hjælper med at holde sne ude, når du styrter eller står på ski i dyb pudder. Snefanget er syet fast og kan derfor ikke afmonteres.

I lommen på venstre underarm har jakken en praktisk pudseklud til skibriller og goggles.

Størrelse og pasform

Denne skaljakke fra The North Face har et “relaxed” fit. Pasformen er dog ikke decideret “baggy”.

Jakken er et godt valg til dig, der gerne vil have lidt ekstra bevægelsesfrihed ude på pisten.

TNF Fuseform Brigandine 3L er desuden stor i størrelsen. Den er cirka et halvt nummer større end gennemsnittet af de øvrige skijakker i vores test.

Skribenten bag denne artikel er 185 cm høj og bruger normalt størrelse “Large” i skijakker. Importøren kunne dog kun fremskaffe Fuseform Brigandine 3L i størrelse “Medium”. Som det ses på billedet længere oppe, passede den heldigvis fint.

Overvej at købe The North Fuseform Brigandine 3L en størrelse mindre end normalt.

Farver

Farverne på Fuseform Brigandine skifter fra vintersæson til vintersæson. I sæsonen 2016/2017 sælges jakken i følgende farvevarianter:

  • Fiery Red (15Q)
  • Shady Blue (HDC)

Vi testede jakken i den blå “Shady Blue” farve, som også vil gøre sig godt til hverdagsbrug i Danmark.

Vægt

Den tynde liner gør denne skaljakke marginalt tungere end de helt tynde skaljakker i vores test.

Vores vægt afslører, at jakken vejer 786 gram i størrelse “Medium”. Det er en fin lav vægt, som gør, at du aldrig tænker over jakkens vægt.

Vi testede også

Under vores store test af skijakker testede vi i alt otte skaljakker og fire skijakker med for.

Sammenlign TNF Fuseform Brigandine 3L med 11 andre skijakker

Du kan læse en detaljeret beskrivelse af hver enkelt skijakke nedenfor:

Menu