Test af skijakker 2016/2017

På disse sider afslører vi resultatet af vores omfattende test af 12 populære skijakker, der netop nu kan købes i danske skibutikker og webshops.

Få tilsendt en PDF med alle testresultaterne – Klik her

download-testresultater

Syv skiløbere har testet alle 12 skijakker ude på bjerget i både solskin, snestorm og regnvejr.

Jakkerne er blevet vurderet på kvalitet, funktionalitet og pris.

Længere nede kan du læse præcis, hvordan vi har testet, men først får du det samlede resultat af vores test af skijakker.

Bedste skaljakke (samlet testvinder)

Peak Performance Heli Alpine

Testvinder Peak Performance Heli Alpine

Bedste skijakke med for (testvinder)

DIEL Alan

Bedste skijakke med for DIEL Alan

Bedste billige skijakke (bedst til prisen)

Planks Yeti Hunter 3L

Røverkøb Planks Yeti Hunter 3L

Disse ni andre skijakker deltog også i vores test

Sådan har vi udført vores test af skijakker

Udvælgelse af skijakker til test

Som forberedelse til denne skijakke test identificerede vi de mest populære og oftest købte skijakker blandt danske skiløbere.

Vi spurgte på vores Facebook-side, snakkede med en håndfuld danske skibutikker og kontaktede en række producenter og importører af skijakker.

Blandt mere end 50 jakkemodeller valgte vi i alt 12 skijakker, der i vores øjne alle havde potentiale til at løbe med prisen som testvinder i vores test af skijakker.

Nogle af skijakkerne lånte vi hos producenter eller importører. Andre skijakker købte vi i danske eller tyske netbutikker.

Vi har så vidt muligt testet kollektionsprøver fra 2016/2017-sæsonen – altså præcis de jakker, som netop nu findes på hylderne.

Hvis det ikke var muligt at fremskaffe en 16/17-udgave af skijakken til vores test, har vi i stedet testet 2015/2016-udgaven af den samme jakke.

Test af både billige og dyre skijakker

Der er stor prisforskel på de testede skijakker.

Vi har bevidst valgt at teste både billige skijakker fra mærker som Planks og DIEL og markant dyrere jakker fra topmærker som Peak Performance, KJUS og Norrøna.

Som du kan aflæse i testresultaterne ER der forskel på kvaliteten af billige og dyre skijakker, men afhængig af dit behov og din pengepung kan den billige jakke sagtens være det bedste køb for dig.

Indsamling af fakta omkring de enkelte jakker

Først har vi registreret en række fakta omkring de enkelte skijakker, eksempelvis omkring vandtæthed, åndbarhed, antal lommer, vægt, mm..

Hent testskemaet med alle fakta her

Oplysninger omkring åndbarhed og vandtæthed er baseret på producentens egne oplysninger. Disse data er ikke efterprøvet af os selv.

De øvrige fakta er indsamlet af os selv under vores egen fysiske gennemgang af hver enkelt skijakke.

Der er tale om mange data og mange fakta. Vi har været grundige i vores gennemgang af de enkelte jakker. Hvis du alligevel finder fejl i vores data, så kontakt os endelig.

Test af skijakker ude på bjerget

Den vigtigste og mest relevante test er dog gennemført ude på bjerget under skiture til Østrig, Italien, Sverige og Norge i løbet af 1. kvartal 2016.

Jeg (Troels Kjems) har selv stået på ski i hvert enkelt skijakke i mindst en hel skidag.

Derudover er de enkelte skijakker testet af seks andre skiløbere med forskellig statur og med forskellige erfaringer og behov. Disse testpersoner har leveret værdifuld feedback om jakkerne og hjulpet mig med at nuancere mine egne observationer.

De modtagne kommentarer er naturligvis til dels subjektive vurderinger, som du måske eller måske ikke kan bruge til noget.

Generelt har der dog været ret stor enighed på tværs af testpersonerne.

Testvinderne Peak Performance Heli Alpine (bedste skaljakke) og DIEL Alan (bedste skijakke med for) samt røverkøbet Planks Yeti Hunter 3L (bedste billige skaljakke) blev valgt med næsten 100% enighed.

Alle skijakker i vores test er så vidt muligt testet grundigt i både plusgrader, minusgrader, solskin og snestorm.

Smag kan ikke testes

I vores testresultater har vi kun i meget begrænset omfang forholdt os til farver og designs.

Mange skiløbere, inklusiv os selv, lægger naturligvis vægt på, at skijakker også skal være pæne og trendy.

Design og farver er dog i høj grad en smagssag. På dette område må du derfor selv udpege din personlige testvinder.

Menu