4 fordele ved at købe ski og skistøvler til dine børn

Her på redaktionen har vi ofte anbefalet forældre til skiglade børn at leje ski og skistøvler til børnene på skisportsstedet frem for at købe skiudstyret hjemmefra.

Det er stadig den rigtige løsning, hvis du og dine børn flyver på skiferie.

Men hvis I kører i egen bil eller tager bussen, er det i mange tilfælde en bedre løsning at købe ski og skistøvler til børnene inden afgang fra Danmark.

Her er fire argumenter for at købe børnenes skiudstyr hjemmefra i stedet for at leje det på skisportsstedet.

Mindre bøvl og mere tid på ski

Når du først er fremme på skisportsstedet, kan det kun gå for langsomt med at komme ud på de nypræparerede pister.

En tur forbi den lokale skiudlejning koster tid – og ofte en del ventetid, da der er andre børn og voksne, som skal leje ski på ankomstdagen.

Hvis blot et enkelt barn skal leje skiudstyr på destinationen, skal hele familien stå og svede i eller fryse uden for skiudlejningen.

Det er meget hurtigere og mere afslappende blot at hive dit barns ski ned fra tagboksen og barnets skistøvler ud af støvletasken.

Især på korte skiferier eller 1-dagsture til Isaberg eller Vallåsen er det et kæmpe hit, når børnene har deres egne ski og skistøvler med hjemmefra.

Det samme gælder i øvrigt, hvis I sejler hjem fra kør-selv skiferie i Norge. I får ekstra skitid på afrejsedagen, da I slipper for at afsætte tid til aflevering af børnenes lejeski, inden I sætter kursen mod havnen i Oslo, Larvik eller Kristianssand.

Læs også: Færger mellem Jylland og Norge

Mere tid og bedre rådgivning i danske skibutikker

Der hersker ofte lettere kaotiske tilstande i skiområdernes skiudlejninger lørdag formiddag.

Der er sjældent tid til at svare på dine spørgsmål, og det er langtfra altid, at du får udleveret netop det par ski, som giver dit barn flest fornøjelser ude på pisten.

I danske skibutikker kan kompetente dansktalende medarbejdere i ro og mag hjælpe dig med at finde de rigtige ski og det bedste par skistøvler til din dreng eller pige.

Udvalget af ski til børn er væsentlig større end, da du selv var barn.

Ski til børn er meget andet end et par all-mountain carvingski. Twintip-ski er eksempelvis et oplagt valg til legesyge drenge og piger i alle aldre. Eller måske skal dit fartglade barn have et par racingski til pistefræs?

Ofte er det billigere at købe børnenes skiudstyr

Et par nye børneski inklusiv bindinger koster typisk mellem 1.000 og 1.500 kroner.

Prisen for et par gode skistøvler til børn ligger mellem 500 og 1.000 kroner.

For 2.000 kroner kan du få et komplet og helt nyt sæt børneski, børneskistøvler og børneskistave.

På de mest populære europæiske skisportssteder koster det i gennemsnit 200 kroner pr. dag at leje ski og skistøvler til børn. En uges leje af skiudstyr til børn koster typisk mellem 550 og 750 danske kroner.

Hvis du køber ski og skistøvler i den rigtige størrelse, kan dit barn passe udstyret i både denne og næste vintersæson.

Når dit barn vokser ud af skistøvler og ski, kan du ofte sælge det brugte skiudstyr igen for mellem 33 og 50% af nyprisen.

Hvis I rejser på skiferie én uge om året, koster det dermed omtrent det samme, uanset om I køber børnenes skiudstyr eller lejer ski og skistøvler på destinationen.

Hvis I tager børnene med på ski mere end en gang om året, kan det som udgangspunkt bedst betale sig at købe børnenes skiudstyr frem for at leje det.

Skiudstyr til børn er oplagt julegaveidé

Hvis dit barn skal have nyt skiudstyr inden årets skiferie, er det oplagt at give det som en ekstra julegave.

Mange skiglade børn har allerede arvet deres forældres begejstring over nyt og lækkert skigrej.

Hvis de nye ski eller skistøvler skal gives som julegave, er der ofte penge at spare ved at købe børnenes skiudstyr på Black Friday i slutningen af november.

Læs også: Sådan vælger du de rigtige ski til dit barn

Menu