Val Thorens Pistekort

Forside » Frankrig » Val Thorens » Pistekort

Om Val Thorens | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Find rejsetilbud til Val Thorens hos: Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Slopestar Thinggaard

Val Thorens er en del af skiområdet “Les Trois Vallées” (“De Tre Dale”), som breder sig på tværs af fire (ikke tre…) dale i den franske region Rhône-Alpes.

De fire dale, som du også kan se på nedenstående Les Trois Vallées pistekort, er:

  • Orelle
  • Val Thorens/Les Menuires
  • Méribel
  • Courchevel

Nedenfor kan du se både se pistekort for Val Thorens og pistekort for Les Trois Vallées.

Pistekort Val Thorens

Pistekort Val Thorens

Val Thorens pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Her finder du indkvartering lige ved liften eller pisten:
– Lejligheder Les Balcons de Val Thorens, piste direkte udenfor døren
– Billige lejligheder Les Neves / Les Glaciers cirka 100 meter fra pisten
– Perfekt beliggende Hotel Le Sherpa, piste foran døren

Pistekort Les Trois Vallées (De Tre Dale)

Pistekort Les Trois Vallées

Les Trois Vallées pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Når du kigger på pistekortet for Val Thorens og De Tre Dale, skal du være opmærksom på, at der findes tre forskellige liftkort til området.

Det mindste og billigste liftkort dækker 150 km pister i Val Thorens og Orelle-dalene.

Det mellemste liftkort tilføjer yderligere 150 km pister omkring Les Menuires og St Martin de Belleville, så du har i alt 300 km pister til rådighed.

Det store liftkort dækker alle fire dale (Orelle, Val Thorens/Les Menuires, Méribel og Courchevel) og giver dig adgang til over 600 km pister.

Det lille liftkort koster cirka 2.150 DKK for 7 dage.

Et stort liftkort koster cirka 2.600 DKK for 7 dage.

Du kan se de aktuelle liftkortpriser på denne side på ValThorens.com.

Europas bedste skiområde (for gode skiløbere)

Val Thorens Pister

Val Thorens og resten af Les Trois Vallées byder på Europas måske allerbedste og mest varierede skiløb for øvede skiløbere.

Der er et kæmpe udvalg af middelsvære og svære pister. Du kan stå på ski i en hel uge og kun sjældent stå på samme piste to gange.

Alene de 150 km pister på bjergsiderne i Val Thorens- og Orelle-dalene er nok til en hel uges fornøjelig skiferie i Val Thorens.

Hvis du køber det store liftkort, som dækker hele “Les Trois Vallées”-området, er det umuligt at nå at prøve alle lifter og pister i løbet af syv skidage.

Val Thorens er ikke for børn og nybegyndere

Val Thorens Børnebakker

Val Thorens er ikke et godt skirejsemål for børn og nybegyndere.

Børneområdet nede ved Val Thorens by er lille og bør have alvorlige mindreværdskomplekser i forhold til børneområderne i eksempel norske Trysil, svenske Lindvallen (Sälen), italienske Livigno og andre mere børnevenlige skisportssteder.

Selv voksne nybegyndere i Val Thorens har svært ved at finde pister, hvor de trygt og i eget tempo kan lære den grundlæggende skiteknik.

Der er ofte tæt trafik på de få flade og begyndervenlige pister omkring Val Thorens by. Der er heller ingen træklifter, som nemt kan trække nybegyndere op og væk fra de fyldte pister nær centrum.

Snowparks i Val Thorens

Val Thorens Snowpark

Der ligger flere snowparks og skicross-baner i Val Thorens og de andre tre dale.

Den største og mest udfordrende snowpark er “Area 43”, som ligger nær Méribel-Mottaret. Du har brug for det store “3 Dale”-liftkort, hvis du ønsker at besøge snowparken “Area 43”.

I Val Thorens-dalen ligger der en snowpark ved “Plateau”-træklifterne og en skicross-bane langs stoleliften “2 Lacs”.

Længste piste i Val Thorens

Val Thorens Længste Piste

Der er mindst en håndfuld pister nær Val Thorens, som kan give dig mælkesyre i lårbasserne og susen i skihjelmen.

Ved toppen af Saulire Express-gondolen i Meribél starter den røde piste “Maudit”, som har et samlet fald på 1.200 højdemeter fra top til bund.

Den røde piste “La Masse” og den sorte piste “Léo Lacroix”, begge nær Les Menuires, har også fald på over én højdekilometer.

Bedste pister i Val Thorens

Val Thorens Bedste Pister

Det er en svær opgave at udpege de bedste pister i et af Europas bedste skiområder, men her er et par anbefalinger af gode pister til dig, der skal på skiferie i Val Thorens.

Pisterne i Orelle-dalen er værd at prøve. Der er ingen hoteller eller lejligheder i denne del af Les Trois Vallées, og derfor er der sjældent mange skiløbere på pisterne i området. På dage med blå himmel, vil du med garanti nyde både skiløb og solskin på Orelles mange sydvendte pister.

Bjerget “Vallon” nær Méribel-Mottaret lægger sne til den over 3 km lange røde piste “La Combe du Vallon”. Pisten vender mod nord og sneen er ofte god, også lang tid efter seneste snefald. Pisten falder cirka 950 højdemeter fra top til bund.

Til afslappende hyggeskiløb er de blå pister nær Courchevels lille lufthavn og “Pralong”-stoleliften et godt pistevalg. Her kan du cruise ned ad pisterne uden at få sved på panden. Hvis du alligevel bliver træt, er der aldrig langt til nærmeste beværtning.

Off-piste i Val Thorens

Val Thorens Off Piste

De stejle bjergsider og ofte kraftige snefald gør Val Thorens til et velegnet skirejsemål for dig, der elsker puddersne og eventyr uden for de afmærkede pister.

Både i Val Thorens-dalen og i øvrige dale er der gode muligheder for off-piste skiløb. Meget af off-piste skiløbet er tilgængeligt direkte fra liften eller efter en kort traverse.

I Val Thorens er du dog langt fra den eneste, der jager de bedste pudderlinjer.

Du giver dig selv de bedste odds for god off-piste i Val Thorens, hvis du tjekker vejrudsigten på WePowder.com, hyrer en freeride-guide hos ESF og står tidligt op.

Er Val Thorens snesikkert?

Val Thorens er et af Europas mest snesikre skiområder og en af de få destinationer i Alperne, som tør tilbyde dig snegaranti.

Selve Val Thorens by ligger helt oppe i 2.300 meters højde og er dermed Europas højest beliggende skisportsby.

Næsten alt skiløb foregår i højder mellem cirka 2.000 meter og cirka 3.000 meter over havets overflade.

Højdeprofil Val Thorens

Her kan du se højdeprofilen for en dags skiløb i Val Thorens og Les Trois Vallées.

Det er ofte koldt i Val Thorens, hvilket giver snekanonerne gode arbejdsvilkår, når sneguderne ikke selv lader sneen falde over bjergene i denne del af de franske Alper.

Val Thorens er derfor også et snesikkert og trygt valg af skirejsemål til skiferier først på sæsonen (december) og sidst på sæsonen (april).

Desværre sker det også jævnligt, at lifter og pister i Val Thorens lukker helt eller delvist ned på grund af snestorm.

Under vores besøg i januar 2018, kostede en snestorm både 1,5 dags skiløb og et misset fly, fordi vejen fra Val Thorens ned til dalen var lukket i næsten et døgn p.g.a. lavinefare.

Heldigvis havde de både fadøl og 12 forskellige slags rom i baren på hotellet.

Val Thorens Snevejr

Menu