Kør-selv skiferie Val Thorens

Forside » Frankrig » Val Thorens » Kør-selv

Om Val Thorens | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Val Thorens Kør Selv

Uanset om du kører via Padborg eller Puttgarden, tager det mindst 14 timer at køre fra Danmark til Val Thorens. I hvert fald, hvis du forsøger at overholde fartgrænserne og har brug for tissepauser undervejs.

Det er med andre ord svært at finde gode argumenter for at vælge kør-selv skiferie til Val Thorens og selv køre de 1.400-1.500 km i egen bil.

Hvis I er to eller tre personer i bilen, er det både billigere og hurtigere at flyve til Genève eller Grenoble og leje en bil eller tage en shuttlebus derfra.

Se også: Priser på flybilletter til Genève lufthavn | Priser på billeje i Genève lufthavn

Hvis I er fire personer i bilen, er det billigst at køre, med mindre I finder et rigtig godt tilbud på flybilletter.

De sidste 100 kilometer til Val Thorens køres ad snørklede landeveje.

Især de afsluttende 35 kilometer fra Moutiers nede i dalen og op til Val Thorens er krævende bjergkørsel ad en snoet og ofte glat bjergvej. Det er nødvendigt med både en erfaren chauffør og snekæder i bilen.

Parkering i Val Thorens

Val Thorens Parkering

Val Thorens er en delvist bilfri by.

Som gæst i Val Thorens, må du gerne køre til dit hotel eller lejlighed og sætte bagage af, men parkeringen skal ske på en af de store parkeringspladser i udkanten af byen.

Fra parkeringspladsen kan du tage den gratis shuttlebus tilbage til dit hotel eller lejlighed.

Den besværlige parkering langt fra hoteller og lejligheder er et andet godt argument for at vælge skiferie med fly (eller bus) til Val Thorens.

Lufthavn nær Val Thorens

Der er i hvert fald tre lufthavne, som er interessant for dig, som gerne vil flyve på skiferie i Val Thorens.

Den store lufthavn i Genève (GVA) har flest daglige afgange til og fra Kastrup, Billund og Aalborg. Der er 200 kilometer fra Genève til Val Thorens. I taxa eller lejet bil tager det cirka 3 timer. I bus tager det tættere på fire timer.

Også de mindre lufthavne i Chambéry (CMF) og Grenoble (GNB) har i højsæsonen ugentlige flyforbindelser til både Kastrup, Billund og Aalborg lufthavn.

Du kan booke flybillet og transfer fra lufthavn til Val Thorens (og retur) som en samlet pakke hos eksempelvis Danski eller Nortlander.

Alternativt kan du selv finde billige flybilletter til Genève, Chambéry eller Grenoble på eksempelvis Momondo.dk.

Fordelen ved at vælge en pakkeløsning fra et dansk skirejsebureau er, at sene flytider giver mulighed for skiløb på afrejsedagen.

Menu